Fugalaau

Faʻasalaga o Campsis - o se auala muamua e fai ai se parataiso i le atunuu

E le mafai e se tasi ona maua se tagata fai togalaau lea o le a musuina se tulimanu fiafia i lana fuafuaga. Mo le toatele, o se fesoasoani tele i le ausiaina o lenei sini, o le totoina o le tele o vao o liana i le taimi e tasi. O le faagasologa o le faʻaleleia e le tagata lava ia o tolauapiga o le a faatelevave. E masani lava ona taua o se laʻau teuteu ma fugalaau matagofie e foliga tutusa ma gramophones. O le susuluina o meaola e teuteuina ai le taumafanafana atoa i le ogatotonu o fale ma fale. Aisea e le tupu ai sea ituaiga vavega i luga o le saite? Muamua tatou te iloa po o le a le mea e tosina ai tagata fai togalaau i lenei manoa taua. Ona tatou iloa ai lea o auala e mafai ai ona faʻalauteleina.

Malamalama i le Malamalama mai le Tauvaga

O le tele o fugalaau e tumu ai lo tatou lalolagi e mafua ai le fiafia tele i le au faifaatoaga. Tulips ma daffodils, roses ma chrysanthemums, lilac ma jasmine. O le a se mea e mafai ona sili atu ona matagofie nai lo na sui o le puaa? Ae o le mamalu mamalu e sili atu i le tauvaga.

O le laau e masani ona tupu mo le faʻaogaina o fanua i totonu o fale. E faʻamautu i le lagolagosua ma le fesoasoani o aʻa aisa, e fai ai mafiafia vao. O le mea lea, oi latou na aʻafia i le faʻalauteleina o tolauapiga e totōina i vaega laiti. O se taunuuga, o se nofoaga manaia e malolo ai e aliali mai i le atunuu.

O le fugalaau e iloga e ala i le tele o lauusiusi lapisi, lea e aofia ai le 7 poo le 11 papatusi. E tofu i latou uma ma se mea e sili ona manaia i veins, o le pito i lalo ma se pito mata. Le lanu o le laʻau e lanu meamata. E teuteu ai se sola ese, lea e mafai ona oʻo atu i le 10 mita le umi.

O le aoga sili o le lotoa o ona fugalaau pupula. Latou te potopoto faʻapitoa i nai paʻu laiti ma o loʻo i ai i pito pito i tua o laʻau. O pupuʻu e faʻapipii foliga, e tusa ma le 9 cm le umi ma le 5 lautele. O latou lanu e faʻalagolago i le eseesega. O lanu sili ona lanu e:

  • moli
  • samasama
  • lanu piniki
  • fuga;
  • mumu
  • auro.

E ui lava i lona manaia, e le o manogi le tumutumu, ae o se masini meli. Latou te tosina atu e le gata o pi, ae pei foi o pulu, otaota ma isi iniseti. A maeʻa le palota i luga o le mama, o fualaau aina e faia i foliga o se paʻu paʻu, e aofia ai apaʻau e lua. I latou taʻitasi, o le tele o fatu e tupu mai i uluaʻi apaʻau, lea e faʻaogaina e le faifaatoaga e faʻapipiʻi ai campis ia latou faufauga. A oʻo ina vevela le "fale teu oloa," o le a faʻataʻapeʻapeina fatulaʻau i itu eseese e maua ai se nofoaga lelei mo le tuputupu aʻe.

Ua matauina e le Faatoaga e le o ituaiga uma o fugalaau e fua mai. Masalo, mo lenei mea e tatau ai ona totoina se kopi lata ane o se isi lavalava.

Faʻalauteleina o togafitiga avanoa mo le au fai togalaau ile fale taumafanafana

Ina ia totoina se vine teuteu ma fugalaau fugalaau pupula, e tatau ona e malamalama lelei i le lelei o lona toe gaosia. O ia, e pei o isi laau totő, e le vave ona i ai i le ituaiga o vao tele. E manaʻomia le tele o galuega ina ia mafai ai ona faia se laufanua vavalaʻau mo le agaga, i le teritori o le nofoaga e sili ona e fiafia iai i le taumafanafana. E tele auala e faʻaolaina ai tolauapiga i le fale:

  • toso;
  • fatu;
  • lafoaʻi;
  • aʻa aʻa.

Sei o tatou iloiloina na o ni nai vaega i ni auiliiliga auiliili ina ia mafai ai ona faia se filifiliga talafeagai.

O se auala tulagaese - mea e vavae ese ai

O lenei metotia o le faʻalauteleina o tolauapiga o loʻo faʻaaogaina o loʻo manatu o se faʻagasologa o le taimi. Ae o se taunuuga, e le tatau ona popole le tagata fai togalaau o le a mafatia ia togalaau mai le leaga o le tau, ona o le aʻafia e fai i totonu o se potu malulu. E faʻaaogaina e le Faatoaga ni filifiliga se lua: faatasi ai ma le fesoasoani o lala lignified or green matches.

O tagata o le taumafanafana o loʻo sili ona fiafia i le auala o le faʻalauteleina o tolauapiga ma le faʻaogaina o le natura faʻapitoa, toetoe lava a ausia i taimi uma le manuia. I le gasologa o taimi, o paʻu lapoa ma lanu susulu e aliali i luga o poloka. Ae muamua, e teu e le au fai togalaau le vavae. I le tautotogo o le tautotogo, latou te tipiina lala lala lelei i tausaga ua mavae, ua ufiufi i tamai vaʻa. I lenei tulaga, o le maualuga o le 3 laulau ma le numera lava o le mama e totoe i luga o manoa taitasi. Ona tuu lea i totonu o atigipusa i eleele lelei. A maeʻa le 2.5 masina, ona totoina ai lea o lālā aʻa i luga o le saite.

E le tatau ona e vave totoina mea uma i luga o le auala, aua o mea e le mafaufauina o le natura e mafai ona faaleagaina ai fualaau laiti.

E mafai foʻi ona faʻaleleia le camppsis i le fesoasoani a laʻau lanumeamata e vavae ese mai le ogatotonu o le togavao i le amataga o Iuni. Ona faʻapuupuuina lea i itu uma e lua, ma totoe ai le maualuga o le 3 pepa. O le pito i lalo o le pana e faʻamaluluina i se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, mulimuli ane ua totōina i le eleele lafulemu. O le mea lea e le afaina ai le malosi mai le susulu o le la, e fautuaina mo ia e filifili se nofoaga malulu. O le avanoa e ola ai e iva i totonu o le 10 vine.

O seleni e tatau ona totō i le maualuga pe a ma le 45 °.

Faʻaleleia o togalaau i fatu

O lenei metotia o le totoina o se vine i le atunuu ua manatu o se tasi o mea sili ona faigata. O le mafuaaga autu o se faʻafitauli faigata. E le gata i lea, o fugalaau e maua ai se mea totō talafeagai mo le totoina mo na o le 8 tausaga talu ona totō ile laufanua. E ui lava i lenei mea, e faʻaleleia manuia e le au faifaatoaga tolauapiga mai fatu i le fale, ma faia taga nei:

  • maua mea lelei mo le totoina i le faleoloa;
  • saunia ni pusa ma eleele lelei;
  • faia nai pu laiti i se loloto e le silia le 1 cm;
  • lūlū fatu;
  • faʻafeinu tele i vai mamā ma lelei.

Afai o le vevela o le potu e le maua lalo ifo o le 22 ° C, ona oʻo mai lea o le tupu muamua ile masina. Mai lena taimi, o isi laʻei pito i luga e faaopoopo i le faasusu. A oʻo mai le lautusi moni lona tolu, e totoina le liana i luga o le auala.

O fatu e teuina i le vevela o le potu i se pogisa, lelei le vaʻaia.

Faʻataʻitaʻiga faigofie mo le suʻiina o meaola fetolofi

A o leʻi faʻanofoina le laau i se saite fou, e suʻesuʻe ma le totoʻa e le au fai togalaau o latou teritori. Talu ai ona o le mea e sau mai i nofoaga mafanafana, e fiafia o ia i nofoaga lanu e tele ai le malamalama. O le eleele e tatau ona faʻaleleia i se siosiomaga le paleni.

O le fuafuaina o le faʻavasegaina o tolauapiga i le tautotogo e faia pe a maeʻa le gutu. I totonu o le lua ua saunia i le tautoulu (50x60) faʻaopoopo le faʻamalolo mai fugalaʻau. Ona sasaa ai lea o sina oneone laitiiti, ona tafe mai ai lea ole vai ma eleele, lea e tuu ai le fatu. Lafoaʻi lemu o aʻa, latou te tumu i le eleele, ona latou faʻamalosi ai lea. Maualuga faʻasuina i vai mama i le vevela o le potu. E faʻapea foʻi, o le tolauapiga e faʻapipiʻiina e fai i le tautoulu, pe afai o le taotoga tuʻuina ua uma ona mauaʻa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo tupu manuia le liana i vaega o le tele o fai togalaau. O ona lau laʻau ma laʻau susulu o le tele o "gramophones" e faʻamafanafanaina ai i latou seia oʻo i le pau. I lona ata lafoia, e mafai ona e mafaufau i le lumanaʻi ma talisapaia le uiga mataʻina o le siosiomaga.