Isi

O afea e aoina ai fatu nasturtium?

E i ai laʻu tamai fugalaau lata i le fale. O le tausaga lenei sa ou totoina ai se terry nasturtium matagofie iina. Ou te manao e tuua fatu mo le tausaga a sau. Tau mai ia te aʻu, o le a le taimi e sili atu ai le aoina o fatu o le nasturtium ina ia latou le leiloa le germination?

O le Nasturtium o se fualaʻau taʻitasi ma fugalaau manaia lanu eseese, e ui lava o loʻo i ai le tele o ituaiga. Talu ai ona o le fugalaau e le mafai ona faapaleina le taumalulu i le eleele tatala, ua tupu i le fugalaau e pei o le tausaga. O ituaiga e masani ona faʻaaogaina o nasturtium o:

  • terry;
  • leai se aoga;
  • faanatinati;
  • togavao;
  • wicker.

O ituaiga uma lava o loʻo faʻaleleia e fatu, ma o tausaga taʻitasi e manaʻomia ona toe totoina. Ae peitaʻi, e lava le faʻatau vave o fatu o varietal, ma o le a mafai ona tuʻuina oe lava i fatu mo le tele o tausaga a sau. O le mea autu i lenei mataupu o le aoina mai lea i le taimi.

O afea e aoina ai fatu nasturtium?

Nasturtium fatu o se atigipusa laʻititi ma se mea e le mafaamatalaina. Aoina mai i latou ina ua uma le matua, ao le i amataina muamua muamua pulu. O le tuusaunoaga o le nasturtium mai fafo: o ona fatu e tatau ona 'otiʻese lanu meamata ma faʻapala i le vevela o le potu.
O le vaitaimi lea e oʻo atu ai fatu i le atoatoa e mai i le 40 i le 50 aso. E tatau ona manatuaina o lenei faagasologa e le talafeagai, ma o le liliuina e le sau mai le totoina pe totogo, ae mai le taimi e paʻu ai petals. O le mafuaʻaga lea e faʻatinoina ai le aoina i laʻasaga, ao latou matutua.

Fatu ua uma ona sui i le lanu - mai le lanumeamata i le samasama.

Ae o le mea na tupu na le mafai ai e fulu muamua ona galo fatu. I lenei tulaga, e leai se isi mea e fai ae filifili fua lanu meamata. O ia fatu e tatau ona fua i totonu o se potu mafanafana lea e oʻo atu i le lua masina.

E faapefea ona aoina fatu?

E mafai ona vavalalata fatu fatu ile fugalaau ua afaina ma o lea ua paʻu ai ile eleele i lalo o se togavao. E mafai ona e aoina mai i latou mai lalo o le togavao, sii i luga mai le eleele. O nisi o fai togalaau, ina ia aua nei o latou toesea faapitoa fatu, faasalalauina nusipepa tuai i lalo o vao o nasturtiums. O lea o le a leiloloa fatu ma o le a manino ona iloa.

Afai ua uma ona aoina le aofaiga ole fatu, ma i luga o le vaomatua o loo tele pea le tele o mea ua faaleagaina, ua aveesea. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻateleina le totoina o le nasturtium.

Aʻo le i tuʻuina se mea e teu ai, e tatau ona faʻagogo fatu i luga o le windowsill, faʻapipiʻi i luga o se pepa.

E faapefea ona teuina fatu?

O fatu nasturtium ua maeʻa ua teu i pusa pepa poʻo taga pepa. E mafai ona faʻaaogaina mo le toe gaosia mo le tolu i le fa tausaga talu ona maeʻa. I lenei taimi uma, o fatu e tumau lelei le latou germination.