O le togalaau

Iuni totoina pe a uma ona totoina vave

Me o le a tamoe ese. O se vaega o le togalaau na gaogao. Latou te aveeseina fua na totōina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, selesele vave fualaau faisua, lanumeamata, i totonu o fualaʻau malolosi toto. O Iuni. Faʻatoʻa vaeluaina Faatoaga i ni vaega eseese:

  • o nisi e le totoina pe totoina se isi mea; mafaufau ia malolo le lalolagi
  • o le lona lua e amata ona saunia le eleele avanoa mo le toe totoina o fua o faatoaga faatasi ai ma se vaitau puupuu e tuputupu aʻe.

O tagata taʻutaʻua taʻitasi e saʻo i lana lava ala.

Faatoaga ao le i suia le amataga o aganuu.

E totō pe leai foi?

Afai o le eleele e le aoga ma e manaʻomia le tele o mea faʻalenologia e sili atu, e sili atu, ona o le seleseleina o fua o Me ma Iuni, e tatau ona sauni sauni mo moega taumalulu taumalulu poʻo le isi tausaga. O le aumaia o le manua fou ma tapuni vave i le palapala. I le vaitau o le taumafanafana, vai i ni nai taimi. Fafagaina e le tele o mea taumafa, vao i taimi talafeagai e faʻaumatia ai. I le tautoulu, ia faia sauniuniga atoatoa mo le isi vaitau.

O e alolofa i fualaau faisua fou ua ola i luga o la latou fanua e aunoa ma ni vailaʻau, faasaoloto mai moega mai togalaau o le taumalulu ma fua o faatoaga, o lo o galulue i le lua lona lua o fua o laau.

O moega e leai ni vao e faʻaputuina i taimi uma pe sili atu foi le moa o le luluina o le lumanaʻi po o le totoina. I lalo o le faʻavaivai, o le nitroammophoska o le 15-20 g i le laina linear poʻo le 30-40 g i le miliona o le vaega ua faʻaofiina. Afai o le eleele o loʻo gaʻo pe i le tautoulu ua lelei ona faʻafefiloi ma fugalaʻau ma mea faʻapitoa, ona lava lea e faʻaopoopo 15 g superphosphate. Tutu le aniani i luga o fulu, salati, pi, fennel, pi. Zoned vave ituaiga vine ua filifilia.

O se moega e saoloto mai fua o le tautotogo.

O a mea e totō i luga o moega avanoa?

O le sefulu tausaga muamua o Iuni. Ua oʻo mai le taimi mo kohlrabi, cauliflower, ogatotonu o vailaʻau paʻepaʻe. I le nofoaga o gaʻo seleseleina, salata, i vaieli pe a uma le 25-30-35 cm, 5-10 g o le faʻaaogaina atoatoa o faʻalauiloa e faʻafefiloi i lalo o le faʻasusu, o aʻa o fualaau ua totoina i aʻa ma totōina. Faʻamama le palapala. O fualaau e paolo.

O pati ma alalaʻau, ua leva ona tuai ma le ogatotonu mo le faʻaaoga i le taumalulu-tau malulu ma luga o fatu o loʻo totoina i luga o le moega faʻasaʻo mai i mea faʻafefiloi o mea manogi ma fualaau faisua amata (moa, aniani, radishes, salads).

I le afa muamua o Iuni, o le zucchini, squash, ma le pauka ua totoina. E oʻo atu i le 10 g nitroammophoski poʻo le nitrogen-phosphorus le faʻalaʻau faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i vaieli saunia, faʻaopopo le vai. A maeʻa ona tosoina le fofo, faʻalautele le 2-3 cm o le 2-3 fatu, faʻapouliuli le faʻaleleia o le eleele ma faʻaauau pea le mulumuli. E manaʻomia le Mulch e puipuia ai le susu o le eleele, lea e puipuia ai le tipiina o laʻau moli mai i tulimanu pito i lalo o le palapala palapala (aemaise lava i luga o le eleele solo).

O se moega ma tamato.

A maeʻa ona seleseleina vave o fua o faatoaga, o le moega e nofo i le nightshade. Seʻi oʻo i le Iuni 10-15, e tatau ona faʻatoʻa le totoina o fatu o pepa, eggelu, tamato. Nitrophos, tupua poʻo nitrogen-phosphorus fertilizers e faʻapipiʻi i vaieli saunia, o loʻo faʻafeinuina i latou i le tele o vai ma laau totō o loʻo totōina i totonu o le paʻu faʻasusu. O lenei metotia e fesoasoani i le saoasaoa o le tuputupu ae o le aʻa ma le suiga i le fugalaau. A maeʻa ona totōina, e tatau ona mulimulu le palapala e puipuia ai le faʻavaeina o meaʻai ma le tumau o le susu i le palapala. E oʻo mai i le taimi nei, pe a maeʻa le faʻamuamua, o loʻo iai pea se fuainumera tele o fualaʻau lelei o vao vao e leai ni fatu. Latou te totoina foi i luga o le nofoaga o laau ua mate po o nofoia o latou nofoaga saoloto.

I le sefulu tausaga talu ai, e mafai ona totoina totoa kukama (e aunoa ma ni fale le tumau i le itu i saute ma i lalo o le vaeluagalemu) i luga o le nofoaga avanoa o togalaau aina. Faatasi ai ma le atinaʻeina o 2-4 laulaau moni, fufuluina i latou i se paluga o mea na faatauina mai pe saunia mai boric acid ma iodine. I le 10 lita o le vai mafanafana, ia faaopoopo le 2 teasisi e aunoa ma se pito i luga o le apocidic acid ma se koko tife le atoatoa o iodine. E mafai ona e faʻaopoopo 10-15 g o kemira poʻo crystallin i le faʻafefiloi. O le mauaina o luga o laei, o le a mafai e laau laiti ona sili atu le tu i le maualuga o le vevela ma ona eseesega i le ao ma po. O nisi taimi o le maualuga o le vevela mai le 6 + 8 ... 8 ... 10 * Mai le po i le 20 ... 25 ... 30 * Mai le aso.

I le masina o Iuni, e mafai ona e faʻaaluina ni taumafa se lua o le taumafanafana i kāloti ma beets, e aofia ai le vaʻa. Kaloti ma beets e mafai ona totoina mai le amataga o le tautotogo i le 15-20 aso. Faʻailoa i le afa muamua o Iuni, o le a latou faia se fualaau aina i le ogatotonu o Setema ma mafai ona totoina mo le teuina o le taumalulu; i le afa lona lua o Iuni - o fualaau faisua laititi o le a faʻatumu ai le lisi ma fualaau faisua fou.

Kaina le seleselega ina ua uma le totogo o le totogo.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o fua o fualaau faisua i luga o moega avanoa, e mafai ona aveese 2-3 fua o faatoaga i le tasi vaitau. Ae faʻaogaina o le palapala faʻaaogaina e manaʻomia ai le toe faʻaleleia atoatoa o meaʻai. A leai, o le eleele o le a faasolo ina vaivai, muamua lava, ma mea malie. Faatasi ai ma lenei pulega o aganuu, e taua tele le faaopoopo o le humus, palapalua suamalie, isi fugalaau oona ile tapenaga o le eleele ma le faaaogaina o togalaau lanu lanumeamata e toto i le eleele i le tautoulu po o le tautotogo o le tausaga a sau.