Laʻau

4 ala e fai ai fatufatuaʻi i le tautoulu i le fale

Aʻo galue i le togalaauina o se togalaau togalaau, e masani lava ona paʻu atu tagata o le mafanafana i luga o le clematis. O lenei laʻau faʻalelei o le a faʻamalieina i se vaʻaiga umi lava, i le gasologa o le vaitau ma le le lelei i le tausiga. I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le totoina o laau.

Metotia o le totoina o le clematis i le fale

O Clematis e mafai ona faʻasalalau i le fale i le tele o auala eseese, e ese mai le tasi i le isi i le faigata ma le auala. O tagata uma lava, e oʻo lava i se tagata e amataina le seleselega, o le a mafai ona filifilia le auala e sili ona fetaui mo ia, aua o le faʻatinoina lelei o fautuaga uma, o soʻo se galuega o le a manuia.

Faʻapenaina e ala i lanu meamata

O lenei metotia o se tasi o sili ona aoga, ae i le taimi e tasi e umi ma faigata. A faʻapipiʻi laulaʻau lanumeamata, o le saoasaoa o le ola e 60-95 pasene. Clematis Tangut, susunuina, taiga e faʻalauteleina foi e ala i le tipi.

O le seleseleina o laulaʻau lanumeamata e manaʻomia i le taimi o le veleina, aʻo leʻi fuga. I lenei tulaga, o le a sili atu ona aoga ma o le a faateleina le sao o le ola.

Le seleseleina o lanu meamata mo le fausiaina o le clematis
Ina ia aloese mai le faʻamaligiina o le tipi, tipi pito sili i le ao, taeao po o le afiafi.

O le sauniuni o fuālaʻau mo mea e seleseleina e faapenei:

  1. Laʻau i luga aʻe o le lautusi muamua po o le lua, faatasi ai ma le ogatotonu o le pusa sili ona talafeagai mo ia faamoemoega;
  2. Ona i luga o le 'au e manaʻomia e tuʻu ai se tasi nonoa, mo lenei mea, ia faia se mea faʻasalaina i se mamao o le 4-6 inisi le pito i lalo ma le laina saʻo 2 senitimita le maualuga;
  3. Mo le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le susu, o lau lapopoa ua faapuupuu e le afa;
  4. O le televave o le faagasologa o le a fesoasoani faatupulaia o le faatonutonuina o le faatonutonuinalea e aʻafia ai le heteroauxin, rootin poʻo le sodium humate. O le 1/3 le toto ua tuu i le vaifofo ua saunia ma tausia iina mo le 10-12 itula;
  5. A maeʻa fufulu mama i vai inu, ma o le sauniuniga e mafai ona mafaufau e maeʻa.

E mafai ona aʻafia le Clematis i totonu o greenhouses, paluga, tunnels ma totonu o potopotoga masani mo laau i totonu, lea o loʻo tuʻuina i lalo o se ata tifaga poʻo se fale malulu. I le avea ai o se meaʻai, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se faʻafefiloi e saunia mai vaega tutusa o le oneone ma le paʻu.

Le puipuia o fatugaʻo mai le faʻamamago, pe a totoina, o le nato e tanumia i le 1 centimita. O le mamao i le va o laau e tatau ona 5-6 kupita, ma i le va o laina 10-12.

O se tasi o mealilo autu o le alualu i luma manuia o le i ai lea o le malamalama faataapeapeina. Ina ia ausia lenei mea, o se ie paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o le gau, o loʻo tuʻuina i lalo o le ata, ma o se paʻu lanu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻaaogaina i le fausaga tioata.

Ina ia mafai ona totoina aʻa e totō aʻa, latou te manaʻomia le tausiga lelei:

  • le maualuga o le vevela o le vaitau mai le 18 i le 22 tikeri;
  • o le uluai masina o fualaau aina e faʻafeinu i aso uma, ma pe a mavae le 1-2 taimi i le masina;
  • O Clematis e fiafia i le ea malulu, o lea e manaʻomia ai ona suʻeina i le 2-3 taimi i le aso;
  • ma 1 le taimi i le vaiaso, e totoina ai laau i se vaifofo o afa.

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma, o aʻafiaga e aʻafia i le 50-60 aso. A maeʻa lenei vaitau, ona amata lea ona vevela laau, ona faʻatoʻa maeʻaeʻa lea o le ata, ae mo le taumalulu o laau e ufiufi i sawdust pe peat, ma pito i luga ma se lau. I le tautotogo, totogo laau, ma i le tautoulu ua latou siitia atu i se nofoaga tumau o le nofo ai.

Faamalolosia o le tipi i fagu

Faʻasalaina o laʻau i totonu o fagu

O tagata faʻapitoa ma fugalaau fugalaau faʻapitoa na o mai ma se auala sili ona manaia o le aʻafiaina o clericis cuttings; faʻaaogaina e mafai ona faʻapitoa vavave avanoa i totonu o se kiona.

Ina ia aʻafia laʻau o se laau i totonu o se fagu, e tatau ona e pipii atu i le faasologa o mea nei:

  1. O se fagu paʻu lapopoa ua tipi i le afa ma ua sasaaina le mea i le pito i lalo;
  2. Ona faʻalolotoina lea o le au sauni, ma tuʻuina le vaega pito i luga o le fagu ma afifiina i se mea faapipii. O se faʻafitauli e le masani ai o le a fausia ai se tamai kesiva mo laau taʻitasi;
  3. O le a mafua mai le fagu i totonu o le eleele i le maualuga o le meaʻai na sasaaina i totonu, aʻo fautuaina e filifili ni vaega malulu e faʻafefe;
  4. A maeʻa aso e 15, ona amata lea ona latou vevela le fale kesi, o lona uiga, ia vaʻaia le kesi mo le 20-30 minute i le aso;
  5. O le taimi lava e aliaʻe mai ai pupu muamua, e tatau ona faʻaogaina atoatoa le paʻu, ma e tatau ona faia ni pupuu vai i totonu o le fagu.

Faʻamauina o mea e faʻamaonia

E masani ona fetaui lelei ituaiga eseese o failautusi ma ituaiga eseese o failautusi mo le faʻaleleia e ala i le faʻapipiʻiina o mea. I le faʻaaogaina o lenei metotia, o le fuataga manuia o le 60 pasene.

Faʻamauina o mea e faʻamaonia

O le seleselega e vavaeina i le amataga - ogatotonu o Aukuso. Mo ia faamoemoega, o le pulupulu 7-10 centimita le umi ma le tasi poʻo le lua faʻailoga e talafeagai lelei. Aʻo lei maua, e manaʻomia le siaki i le aʻafiaga o le tuputupu aʻe aʻa mo le 24 itula.

Pe a filifilia se kulupu sili ona lignified, e fautuaina e vaevae atoa i ni vaega se lua. I lenei tulaga, o le pasene o le alualu i luma manuia o le a faateleina tele.

Ona totoina ai lea o le vavaeina i totonu o se vaega muamua ile susu i le maualuga o le 45 tikeri, ma o le pito i luga e tanumia i le 1 centimita, ma le lalo ifo ile 3.

O le faʻaopoopoga o le faʻaleleia o faʻamavaega e tatau ona faia i lalo o aiaiga nei:

  • mo le vaitaimi o le taumalulu, o pupuni e ufiufi i afifi ma tuu i se nofoaga malulu;
  • ia Mati latou te faʻafeiloaʻi atu i totonu o se fale faʻafiafiaga ma faasolosolo malie ona faʻaititia le vevela i le 20 tikeri;
  • fafagaina le palapala e tatau ona tatau ona taʻe;
  • i le taimi lava e oʻo atu ai le vaimui i le umi o le 10 senitimita latou te fusiina i luga o le fao lona lua, o lenei faiga o le a fesoasoani i le faʻavavevaveina o le faagasologa;
  • pe a mavae le 3 masina, e tatau ona aliali muamua aʻa muamua. I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia ai le alualu i luma, e fafagaina le falemaʻi i fugalaʻau faʻalavelave faʻapitoa;
  • o se isi taumalulu e tatau ona faʻaaogaina i totonu pusa po o se kiona, aʻo ufitia i latou i le paʻu ma ufitia i se ata tifaga;
  • faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, ua totoina failautusi i le togalaau, ma i le tautoulu latou te siitia atu i se nofoaga tumau.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Faʻapenaina e ala i le taoto

O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau malamalama e talitonu o lenei metotia e sili ona faigofie ma sili ona lelei. O le tulaga o le a tulai mai ai laau fou, tutoʻatasi mai le taotoga e 90%.

Ina ia mafai e failautusi talavou ona taatia, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. I le amataga o le tautotogo, ao fusi le clematis i luga o se lagolagosua, ua filifilia se tamaʻi talavou ma maloloina, lea e tatau ona faataatia i se togalaau 7-8 centimita le loloto, faatasi ai ma le pito i luga o le ata e tusa ma le 20-30 senetimita mai le eleele;
  2. O le pito i luga e tatau ona tumau i luga o le fogaeleele ma ni atigi puʻe lelei, a leai o le a le tupu le fana;
Ina ia aloese mai tulaga e leʻi mafaufauina, e tatau ona faʻamautinoa le fana i le uamea poʻo le faʻapipiʻi.
  1. Ona tatau ai lea ona faʻaleleia pea le togalaau, ma a vave ona tupu le ola o vine i le 10-15 inisi, o le mamao i le va oi latou e mafai ona ufiufi i le humus poʻo le eleele lafoaʻi;
  2. I le taimi o le tau mafanafana, e tafe le palapala ma mulimulu, ma i le taumalulu e ufitia ai laulaau poʻo nila;
  3. I le isi vaitau o le tautotogo, e fufulu mama laau laiti mai le eleele ma tipi i le va o manoa i ni laau eseese.

A maeʻa uma galuega fai clematis o le a saunia mo le faʻaleleia atili o le gaosiga ma toe faʻaleleia i se nofoaga fou.

Bush division

Bush division

O lenei metotia e sili ona vave, e ui lava e faigata tele.. A e taʻalo, e tatau ona e faia ni galuega faʻalavelave ma faʻamalosi.

Afai o se tamaʻi togavao, o lona tausaga e le sili atu i le 5-6 tausaga, e noatia i vaevaega, ona eliina lea mai le eleele ma tipi i ni vaega. E le gata i lea, i luga o tufatufaga taitasi e tatau ona i ai se laupepa o aʻa ma 1-2 vaʻa.

Old clematis e sili atu le faigata ona eli. I lenei tulaga, latou te faia se ituaiga o loloto loloto i lalo i le itu ma fufuluina ai aʻa ua afaina. A maeʻa lenei mea, o le vaega o le rhizome e tipi i lalo i se suo ma vaevaeina i ni isi fualaau.

Pe a totoina ni togavao i se nofoaga fou, e faapuupuuina i le 2 puʻe.

Fanauina o fatu

O le toe gaosia o le clematis e fatu fatu o se faiga faigata ma faigata, lea e le maua ai se faʻamaoniga mo laau fou. E le gata i lea, ao faagasolo le faʻalauteleina o ituaiga o meaola, o le a le mafai ona faasaoina uiga o le tina.

E mafai ona e totoina failautusi i le autumn ma le tautotogo. I le tulaga muamua, i le ogatotonu o le tautoulu, o fatu e lei saunia lelei e salalau solo i luga o le moega, ma o se vaega laitiiti o le oneone ua tafe mai luga. I lenei tulaga, o mea totō o le a totoina i se natura masani ma e tatau ona tupu i luga o le tautotogo muamua.

E le gata i lea, e mafai ona totoina laau i le masina o Aperila-Me, ae o le taimi muamua e tatau ona fusi fatu. Ina ia faia lenei mea, e muamua lava ona susu mo ni nai aso, ona tuu lea i totonu o le oneone susu ma tuu i le pusaaisa mo 2-3 masina.

O le totoina o togafitiga o le a aofia ai le fafagaina tatau ma le veleina. O tupu muamua e foliga mai e puipuia mai le susulu o le la. O le taimi lava e aliali mai ai laulaau muamua i luga o le totogo, e mafai ona togi i ni pusa eseese.

Fualaau fatu Clematis

Taimi mo le fausiaina o le clematis

O le taimi saʻo mo le faʻato'ā fanau mai o le clematis o le a faʻalagolago i le metotia na filifilia. Afai tatou te aoteleina uma faʻamatalaga na taʻua muamua, ona mafai lea ona tatou maua le faaiuga lea:

  • i le tautotogo, seleseleina ma le faʻavaeina o lanu meamata;
  • O fualaau ua faamamaina e seleseleina i le faaiuga o le taumafanafana, ma ua afua i le taumalulu;
  • i le taimi o le tautotogo, e punonou ma faʻamautuina e le paʻu, lea e mulimuli ane eliina i le eleele;
  • faʻapea foi i le tautotogo ua fautuaina e faatino galuega i le vaevaega o le vao;
  • O Clematis e mafai ona faʻasalalau e fatu i le autumn ma le tautotogo. I le taofi i lenei metotia, e filifili ai e le taʻitasi taʻitasi le taimi e sili ona talafeagai mo ia.

E taua foi le iloa o metotia uma o le faafaileleina o le clematis, sei vagana ai le vaevaeina o le vao, e umi, aua o le totoina ma le sauniuniga o laau talavou mo le gaosia e ave i le 9-12 masina.

Faatoaga togavao ma fugalaau clematis

Le auala e sili ona lelei e fai ai le failautusi

O le auala sili ona faigofie, sili ona malamalama ma saʻo lelei e faʻalauteleina ai clematis o le faʻaaogaina lea o le taoto. I lenei tulaga, o le pasene o le maeʻa manuia ua tele tele.

O le vaevaeina o le vao, e ui lava e le faigofie, ae o le auala sili ona lelei, lea o le a mataʻutia ai le lelei ma le taunuuga ona o le tomai o le tagata e tausia. Ma le isi, faʻaaogaina lenei metotia, e mafai ona e maua le clematis seedlings i le aso e tasi.

O le faʻapenaina e ala i le faʻaaogaina masani e masani ona maua ai se taunuuga lelei, ae i lenei tulaga e tatau ona e lava le taumafaiga ma ia mataʻituina ma le totoʻa ia laau mo se taimi umi. O le faʻaleleia o fatu e le sili ona lauiloa ona o le mea moni e faapea, o uiga muamua o le laau atonu e le mafai ona puipuia.

O Clematis o se laau matagofie tele ma olaola, lea e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala. Filifilia se metotia patino, e tatau ona amata muamua mea uma mai ou tomai ma gafatia.