Fugalaau

Faʻapitoa o le faʻalauteleina o failautusi i Siberia: totoina ma tausi, ata eseese

Faʻateleina failautusi i Siberia - totoina ma tausi, ituaiga faʻataʻitaʻiga mo le filifilia o ituaiga meaola, teuteuina ma le puipuia o laau mo le taumalulu ma le tele o isi nuances. O lenei fugalaau e ola atoatoa e tusa lava po o le malulu malulu, toleniina le taumalulu i le lauʻeleʻele avanoa, ma i le tau vevela e fiafia ma fugalaau tele. E le o ituaiga uma o failautusi e mafai ona ola i Siberia, ae e oo lava i tagata o lenei itulagi o loo i ai pea le tele o ituaiga laau eseese.

Clematis - faʻamatalaga o ituaiga

O le tino o Clematis e sili atu ma le 380 ituaiga o laau oona o loʻo ola i le vao. O i latou o le aiga o Ranunculaceae. O latou uiga autu o fugalaau eseese o lanu ma tafaʻetaʻe, e mafai ona teuteu ai soʻo se togalaau. I le natura, latou te ola i le vaʻaia ma le gataifale o le Northern Hemisphere ma e matua aʻafia lava i le malulu malulu.

Mo le galueaina manuia, e tatau ona e filifilia naʻo ni ituaiga o kulimi puipuia o le kiona - tausia oe o le a le faigata.

O Clematis e tele ona uiga:

  • o nisi ituaiga e aofia ai se vaega eleele ma se vine: o le mea muamua e totoe i le eleele mo le taumalulu, ma le lona lua ua oti;
  • ituaiga o vao e lauiloa ma e le manaʻomia le teuteuina mo le taumalulu;
  • e tele ituaiga o fugālaau e mafai ona fausia i luga o le tasi vao; o laau totō faʻasolosolo fou po o le tausaga talu ai e talafeagai mo le totoina i Siberia;
  • fugalaau e mafai ona faigofie (e oʻo i le 8 petals) poʻo le faalua (e oʻo atu i le 70 petals), soli pe faʻapitoa foi;
  • o vao vao e le talafeagai mo le galueaina i Siberia.

O ata o failautusi i Siberia, totoina ma le tausiga e le faigata, e le ese mai laau totō e tupu aʻe i vevela mafanafana. O le mea sili lava o le filifili lea o le mea saʻo ma le mataʻituina o le kulimi ma matau tulafono mo lona puipuiga mo le taumalulu.

Tuputupu ae Clematis i Siberia ma tausia i latou

O le galueaiina o failautusi i Siberia ei ai ona lava uiga. I lalo o le natura masani, latou te le ola iinei, ae o le tausiga lelei, latou te faigofie ona fetuunai i le tau ma mafai ona faapalepale i le taumalulu i luga o le eleele. Ina ia faʻapipiʻi nei laau totō i le togalaau, e aoga le filifilia o fatu o ituaiga saʻo, e sili ona lelei i fale tausi maʻi faapitoa.

Fugalaau fugalaau

O fualaau e mafai ona maua i luga o le faʻatau atu o ni paʻi laiti. lea e mafai ona mauaa ma e talafeagai mo le totoina i eleele tatala. Ae ui i lea, e tele auala e faʻavaeina ai lenei aganuʻu i le fale ma i ni nai tausaga e maua mai ai se laupepa pupula mai le tasi togavao:

  • lafoaʻi - mo lenei, o aʻa o aʻa o vine latalata i le vao vao;
  • tipi - ua vavae ese laʻau mama mai le laau i le vaitau o lo latou tuputupu ae malosi, aʻa ma totō i le eleele i le tausaga e sosoo ai;
  • vaevaeina o le vao - e mafai ona e vaevaeina lapoa lapoa, mai le 4 tausaga ma le matua, ona o lea ua vaeluaina i ni vaega faatasi ai ma le rhizome ma vave ona toe toto i totonu o le palapala.

I lalo o le natura masani, o le clematis foi e totoina e fatu, ae o lenei metotia e le talafeagai mo le ola i le fale. O totogo e totogo mai fatu e itiiti ifo le malulu.

Filifilia se ituaiga mo le totoina

I Siberia, o le mea autu o le filifiliga lea o se ituaiga mea talafeagai. O Clematis e tatau ona fetuutuunaʻi lelei i le tau ma talia le taumalulu e aunoa ma le faaleagaina. E tele a latou ituaiga o ituaiga, o le mea lea mo le faʻaogagofie e masani lava ona vaʻaia i ni vaega tetele se tolu:

  1. O le kulupu muamua - eseese o loʻo tupu ai fua i luga o pupu vine o le tausaga talu ai. I Siberia latou te le o tuputupu ae, aua e tatau ona tipiina le paʻu mo le taumalulu.
  2. O le vaega lona lua o laau ia e mafai ai ona fuga mai fugalaau i le tausaga ua teʻa ma vine. E talafeagai mo le faʻatoʻaga i Siberia, ae manaʻomia le teuteuina taimi.
  3. O le vaega lona tolu o vailaʻau faʻamalosi lea e tupu ai fua i luga o laʻau talavou. E oʻo i le taumalulu, e mate le lanu meamata, ma tumau ai pea le gutu i le eleele. E mafai ona latou ola i Siberia, ae e tatau ona puipuia mai le malulu.

O ituaiga faʻafefete o le clematis mo Siberia i le ata e le ese mai le tele o ituaiga mea vevela. Latou te fuga e pei lava o le umi ma le tele, e tele ni mea e tutupu ma faatosina mai ai.

Vaega o le totoina o failautusi

Mo le totoina i le laufanua, o laau toto ua uma ona oʻo i le 2 tausaga ua talafeagai. E tatau ona leai se faʻaleagaina, ma aʻa malosi. E sili atu ona lelei le faʻatau o le laau i le tautoulu ma teuina uma taumalulu i se nofoaga matutu, pouliuli. I le tautotogo, e mafai ona totō i le palapala. O lea ua i ai le taimi e aʻafia ai ma o le a sauniuni e tatalia le malulu.

Le totoina o failautusi i le eleele, e tatau ona e faia ni laasaga:

  • eli se lua (60 cm i le loloto ma le lautele), tuu le alavai i lona pito i lalo;
  • saunia se paluga faapitoa eleele, o le a aofia ai le palapala, falaoamata o le lolomita ma le lime;
  • tuu le fatu laau i le totoina o le lua, faatumu lona lapisi i se paluga ma ufiufi i oneone;
  • faatulaga le lagolago mo moa laiti.

E sili le lelei o Clematis e ola i luga o eleele paleni suamalie ma eleele maualalo maualalo. O le saite e tatau ona malamalama lelei ma puipuia mai le matagi. E sili ona lelei le totoina o laau mai le itu i saute o le fale - o lea o le puipui o le a avea o se malutaga.

Aua o le galueina o failautusi e le faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi ma peʻa - latou te mamafa tele mo nei laau toto. Afai ei ai se manaʻoga e fafagaina i latou, e sili atu le lelei o le faʻatau mai o se faʻafefiloi o minerale saunia.

Tausiga o togalaau

O Clematis o se faʻalauiloaina o laau e mafai ona tupu i le lauʻeleʻele avanoa i le tausaga atoa. Afai e te filifilia le ituaiga saʻo ma filifili se nofoaga talafeagai mo le totoina, o le a latou lagona le mafanafana. Ae peitai, mo le tele o fugalaau ma se foliga matagofie o le moega fugalaau, e tatau ona faʻaalu se taimi itiiti i fugalaau. O le tausiga lelei mo clematis e aofia ai ni vaega:

  • fafaga;
  • teuteuina
  • lagolago lagolago;
  • faʻaaogaina le faʻaaogaina;
  • fale mo le taumalulu. 

Eseese ituaiga o clematis e manaʻomia le tele o le suāsusu. Latou te manaʻomia le susu e fausia ai le lanu meamata ma fugalaau. I le averesi, i le taumafanafana latou te manaʻomia na o le tasi le fagu vai i le vaiaso, ma i le taimi lava e tasi e tatau ona faʻaeteete e le tupu le vai i luga o le saite. O le susu e tatau ona faʻamalosi ai le loloto o palapala ma oʻo atu ai i le rhizome.

O le palapala i luga o le moega o fugalaau e tatau ona tatalaina i se taimi ma faamamaina vao. E aoga foi le faia o ni mea faʻapitoa e fai i le mineral. E mafai ona e filifilia se faʻalavelave faʻafefiloi pe faʻaaoga le vaomalo, potassium ma le fuluufi eseese. E aoga foi le faʻatulagaina o le lagolago mo fugalaau taitasi e tusa ai ma lona tuputupu aʻe o le sulfur. O lea la o le a le faʻaleagaina vine i le matagi ma le mamafa o le mamafa.

O le tulaga autu mo le tuputupu aʻe o failautusi i Siberia o lo latou fale mo le taumalulu. O tausaga taʻitasi uma, e fufulu ai fuʻa pe a uma ona fuga, ma faʻamago faʻamaʻi lala e mafai ona faʻaopopoina i le gasologa o le tausaga. Lafumanu faʻaputu poʻo oneone. O le faia o lenei mea, o lala laau vao e vavae ese mai le lagolago ma faataatia i foliga o se liʻo. Mai luga o loʻo ufiufi i laʻau ma tuʻu i totonu o se fafie laupapa.

Eseese o failautusi mo le tuputupu ae i Siberia

Clematis Elegy - e faatatau i le vaega lona tolu o ata. O le laau e fai vine umi, mai le 3 i le 3.5 mita taʻitasi. Fugalaau e tele, mulimuli i le taumafanafana. I luga o le tasi togavao, ua faia ai se fuainumera tele o fugalaau faigofie o se uliuli lauli, e mafai ona oʻo atu i le 12-14 cm le lautele.

Clematis Luther Burbank - O se faʻamatalaga o lenei ituaiga e mafai ona maua i totonu o le tuʻufaʻatasia o falepisi eseese. E aofia i le vaega lona tolu o le teuteuina, e matua faigata lava. O se tagata matua e oʻo atu i le 2-3 mita le maualuga, e fai ai fuga lanu violē tele (e oo i le 25 cm le lautele). O le vaitau fuga e amata mai ia Iuni ia Setema.

Clematis Anastasia Anisimova o se laau toto. O le fugalaau e oʻo i le 1-1.5 mita le maualuga, e masani lava e le manaʻomia se lagolago. E oʻo atu i le 20 vaʻaia o loʻo faʻapipiʻi i luga o le tasi vao, ma o lanu lanumoana e oʻo i le 14 cm le lautele o loʻo i luga ia latou. O le taimi vavalalata e tumau i le taimi atoa o le taumafanafana.

Clematis Peresitene O le ata e foliga manaia ma ofoofogia. E oʻo atu i le 2-2.5 m le mea matua, e pipii lelei i le lagolago. O lenei vāʻau e lauiloa mo le faʻatoagaina o vaomatua ma arbors. Fugalaau i luga o le talavou ma le tausaga ua mavae, o le lanumoana lanu moana, e oo i le 15 cm le lautele.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga masani Multi Blue e mafai ona maua i le toetoe lava o se faʻamaumauga - o le ituaiga e sili ona lauiloa. O lona uiga o fugalaau poʻo le lua-faalua fugalaau, lea e mafai ona valiina i ata eseese o le lanumoana ma le lilac. E tele, e mafai ona oʻo i le 18 cm le lautele, e faia i le taimi o le taumafanafana.

Clematis Miss Bateman o se ituaiga tele-flowered ituaiga e tetee atu i le kiona. E iloga e le kiona-paʻepaʻe papaʻe e oʻo i le 15 cm le lautele. O togalaau e puipuia mai le malulu, o se vaovao matutua e oʻo ile 2.5 i le maualuga.

Clematis Mrs. Cholmondeli - O se laʻau telē lea, e mafai ona oʻo atu i le 3 mita moli. O latou fugalaau e oʻo i le 18 cm le lautele. Latou lanu moana, e ono iai se lanu violē. Atonu ei ai ni eseesega i le lanu o petals i totonu o le ituaiga.

Clematis Madame Le Cultre o se ituaiga lapopoa tele. I le taumafanafana, o le laau e fai ma fugalaau lanumeamata papaʻe ma se lanu samasama, e oo i le 18 cm le lautele. Buses e oʻo atu i le 3 mita le maualuga, i le tautoulu latou te manaʻomia le teuteuina o le vaʻavaʻai mo le taumalulu.

Clematis o Warsaw Nike (Warsaw night) - fugalaau mataʻina e talafeagai mo moega mo togalaau, arches ma arbors. O se ituaiga faʻaPalani lenei, ae faʻaalia i le maualuga o le taumalulu taumalulu ma e mafai ona ola i le malulu o Siberia. O fugalaau e telē tele, o loʻo i ai le uaina o le vine i se faʻamalamalamaga manino.

Clematis Dr. Ruppel - o se tasi o ituaiga sili ona le lelei. E televave lona tuputupu ae, ae o ona vine e pipii mau i soʻo se lagolago. E mafai ona ia aʻe e aofia ai puipui o fale. O ona fugalaau e lapoa lava, e oʻo i le 20 cm le lautele, o ata o petals e valiina i totonu o se paolo lanu piniki ma le susulu malamalama.

Ata o Clematis Nelly Moser tutusa ma le vasega muamua. O loʻo valiina foʻi i lanu paʻepaʻe ma lanu piniki, o loʻo pipii mau i le lagolago, e mafai ona faʻaaoga e fausia ai pa puipui ma puipui. Lianas e faʻapitoa e faʻaaogaina faʻalapotopotoga faʻapitoa.

Clematis Jacquman - O le tele o fua o laʻau faʻamaʻi lanu moana lanu violē. E vave ona tupu ma e mafai ona pipii atu i ituaiga eseese o lagolago ma le fesoasoani a antennae. O le fuga e tupu i luga o laau iti, o le mea lea e ala i le taumalulu e manaomia ai le teuteu ma le fale.

Faʻamatalaga o le Clematis Rouge Cardinal e tatau ona taulai atu i ona lanu susulu tele o se uaina mauoa po o se paolo paʻu. O petals e vevevet, ma o aʻafiaga e mafai ona oʻo i le 15 cm le lautele. I totonu o le ogatotonu o se mea e matua ese lava. O le laau e aofia i le vaega lona tolu o teuteu ma e manaʻomia le malutaga mo le taumalulu.

Clematis Huldin - o se tasi o ituaiga sili ona tele. O le umi o vine-lianas e oʻo atu i le 5 mita, ao latou vaivai ma manaʻomia le lagolago. O fugalaau e le faalua, toʻatasi, oa latou gaʻo e paʻepaʻe sinasina. Inflorescences e laiti, e oʻo ile 10 cm le lautele.

Clematis Hegley Hybrid E iloga i fugalaau o se foliga masani e valiina i se lanu violē. E le vave tupu, ae tele lanu i le taumafanafana. Afai e te totōina i tafatafa o se lagolago, o le a pipii le fusi i luga o latou taʻaloga ma aʻe i ai.

Clematis John Paul 2 o se ituaiga e vave ona ola ae mafai ona ausia le 4 mita le maualuga. O pepa e manaʻomia le lagolagosua ma e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻatulagaina o mea faitino. O fugalaau e tetele, paepae ma se fasi piniki piniki i le ogatotonu o petal taitasi. O le fasipepa e sili atu ona faalauiloa i le faaiuga o le fuga.

Clematis Ernest Markham - o se tasi o ituaiga sili ona mataʻina. E faasolosolo lemu, amata ona fuga i le leva (ia Iulai), ae matua tele lava. O lona fusi e mafai ona faʻapipiʻi i mea faʻapitoa ma mea faʻapipiʻi, teuteu arbors poʻo fao. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e manaʻomia e le fale se teuteuga malosi.

Clematis Purpurea Capgan Elegance - O se eseesega ma lau fugalaau fugalaau lanu piniki po o le fugalaau. E masani ona faʻaaoga e tapunia puipui o fale, aua e faigofie ona faʻapipiʻi i soʻo se lagolago. O le fuga e umi ma tele, tumau i le taimi o le taumafanafana.

Clematis Minister na fafagaina e le au faifaatoaga Estonia. O lana fugalaau e tetele, ma o le vao e oʻo i le 2-2.5 mita le maualuga. O petals e lanumoana ma se piniki piniki i le ogatotonu, ma le pito i tua. O le laau e pipii lelei i lagolago ma laʻau o le laʻau, e mafai ona aʻe i puipui o fale.

Clematis Space Tune - aoga lelei ma le le lelei. Bushes e oʻo atu i le 3-4 mita le maualuga, e faʻaauau pea faʻalaʻau i le taimi o le taumafanafana. O le mea autu o le eseese o ona fugalaau pupula, valiina i se lanu violē malosi. E laʻititi (10-14 cm le lautele), ae foliga mai i ni numera tele ma taofiofi le fuʻa mo se taimi umi.

O ata o failautusi i Siberia, tulaʻi ma le tausiga lea e mafai e tusa lava pe i ai i se tulaga malulu taumalulu, e iloga i ni lanu eseese ma ata. Latou te fetuunaʻi i fesuiaiga eseese, ae mo lenei mea latou te manaʻomia le tausiga faifai pea ma le malutaga mo le taumalulu. Afai e te mulimulitai i tulafono uma - faʻapupula vave laulautusi ma fuga lelei i le taimi o le taumafanafana.