Isi

Ua pau le lau o le rosa ma ua mamago mata - o le a le mafuaaga?

O le tausaga na teʻa na ou totōina ai se laʻau matagofie tele o rosa: o loʻo i ai ni paʻu o lanu paʻu, e toetoe lava a uliuli. O loʻu uluai rosa lenei, ou te lei ola muamua i latou. Ina ua ou toe foi mai se malaga i vaiaso taitasi, sa ou iloaina ai ua ou togiina le afa o laulaau, ma ua toe mamago mai ai ni tamaiti laiti se lua. Tau mai ia te aʻu, aiseā e paʻu ai lau laulaau ma faʻagogo mago?

E le gata ina fiafia tagata Roses pele ma o latou foliga vaaia, ae e le fiafia foi, pe a faafuaseʻi lava ona amata ona paʻu laulaau i le togavao, ma malogo ai le mama. Aisea e tupu ai, e iloa e fugalaau fugalaau.

Mo a mafuaʻaga e galo ai le rosa ma le pulupulu?

O Rose o se laau faʻapitoa ma e tali atu ma le faʻaeteete i soʻo se suiga i tulaga o le taofia, o le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona vevesi le fugalaau ma oʻo ai i le oti.

Afai o le rosa ua amata ona malepelepe laulaʻau ma ua mū, o le mafuaaga e tatau ona sailia i mea nei:

  • suavai le talafeagai po o le nofoaga;
  • tau leaga le tau;
  • leai ni meaʻai;
  • le i ai o faamaʻi ma meaola faalafua.

Le lava le moli po o le susu

E fiafia Rosa i nofoaga malamalama, ma pe a totoina se togavao i le tulimanu pouliuli o le saite, o le a misia le susulu o le la, e le gata mo atinae masani, ae faapea foi mo le fuga. O le mea lea, o le laau e amata ona paʻu mata ma tumutumu.

Faʻatasi ai ma lenei mea, e le fautuaina le totoina o rosa i luga o se 'upega tafaʻilagi o loʻo nonofo i lalo o le la i le aso atoa, aua o le a oʻo atu ai i se faafitauli talitutusa. E sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i se moega fugalaau, lea e susulu lelei i le taeao - o le a lava le malamalama, ma o le a le mumu le laʻau i le vevela o le aoauli.

O le fufuluina o lauʻau ma laulaau atonu o le faailoga muamua lea o le le lava o le susu, aemaise lava pe afai e te faʻafefe le vai e sosoo ai i le vevela vevela. I le isi itu, afai ei ai ni faailo o le pala i luga o le tipu, o le mafuaaga o le pala o le aʻa ona o le suavai ma le pala o le susu.

E taua le filifilia o le nofoaga sao mo le totoina o le rosa ma faʻafeinu ai pea ina ia mafai e le fugalaau ona lava le malosi e tupu ai laʻau ma fuga.

Taunuʻuga o le tau

I le tau mafanafana, e masani ona tupu pe a mavae le mamafa o le timu, e susulu le la. Faʻasusu tele i le timu, e leai se taimi e faʻagogo ai pe a leai se taimi e faʻamago ai, ma o susu i lalo o le la e nago lava, ma aʻo leʻi tatalaina, o laʻau foʻi e mu. O ituaiga o Terry e sili ona talafeagai i lenei mea.

Mea e le lelei

Mo le totoina vave, e manaʻomia e le rosa masani lavalava pito i luga ma sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa. Afai e le fafagaina le fugalaau, aemaise lava i eleele leaga, o le vao o le a paʻu lau ma laulaʻau ina ia ola ai. Ae ui i lea, e tatau ona faʻaaoga lelei faʻamaʻi faʻamaʻi, aloese mai le sologa lelei. O le faateleina o le faateleina o le minerale e leaga foi i soo se laau.

O le faʻamamaina o pupuʻu ma le paʻu o laulaʻau e mafai ona faʻaalia ai le sili atu o le nitrogen i totonu o le palapala, o se taunuuga o le a mumu ai le rosa.

Maʻi ma meaʻai

Pau o laʻau ma buds e tupu pe a oʻo i le rosa se liona o aʻa po o faʻamaʻi. O le tele lava o taimi, e fai ai togavao i faʻamaʻi faapenei:

  • paʻu paʻu:
  • vaʻaia;
  • pala;
  • afaina le kanesa;
  • lapisi.

O Roses ma meaola faalafua e tele na mafua ai le afaina. Afai o le apogaleveleve ua maeʻa i luga o le vaomatua, e le o toe mamao ae ufiufi laʻau ma tumutumu i palupa, mago ma pauu. I le faaopoopo i ai, e mafai ona faaleagaina le laau:

  • laumei laumei;
  • rose aphids;
  • vavae;
  • sulu.