Laʻau

O a ni mea aoga o St. John's wort ma o loʻo i ai ni faʻamaoniga i lona faʻaaogaina

I le ogatotonu o le taumafanafana, o fugalaau samasama samasama e toe faʻaolaina vaomatua ma faʻamalo. St. John's wort, o mea aoga ma le solia o ia mea e lelei ona suʻesuʻeina ma faamatalaina, o se tasi lea o vailaau togafitiga sili ona taatele ma mamana a Rusia.

O le tele o mea e mafai ona faia e se tagata ua leva ona fiafia i tagata, na mafua ai le faamemelo, fefe, o le mafuaʻaga o le faʻaalia o tala faʻasolopito ma le faʻaleagaina. O le mea muamua lava na vaʻaia e tagata na vaʻaia le laau o le toto mumu toto o le decoction. Faafetai ia te ia, o le St. John's wort e taua tele o le Ivan toto, lea e fesootaʻi ma le tala a John le Papatiso, o lona toto o se fugalaau matagofie e foliga mai ua totogo.

O le mutia sa faʻaaogaina i tu ma aganuu, seleseleina ma faʻagogo e fai ai lauti, lotions ma isi vailaʻau faʻalaʻau. I aso nei, o vailaau faʻamaʻi o St. John's wort ua faʻamaonia faʻasaienisi ma ua faʻaaogaina lautele e le gata i tagata faʻapitoa, ae faʻapea foi i vailaau masani.

O le a le aoga o le aoga o St. John: o le tuufaatasiga o le vaomago

O se laau faʻatasi ai ma se faʻala, o le ovalid leaves ma le tele o fugalaau o se samasama samasama auro, o se faleteuoloa moni o mea ola faʻatasi. Ae ui i lea, o le tele oi latou o loʻo i luga o tumutumu o fuga vine.

O vailaau faʻamaʻi o St. John's wort ma le faʻasao i lo latou faʻaaogaina e faʻalagolago atoa lava i le tuufaatasiga o meaola oona, e aofia ai:

  • o se faʻalavelave o vitamini taua, e aofia ai tocopherols, carotene, acid ascorbic, tuufaatasiga o le vaega vitamin B, sosolo;
  • flavonoids, e aofia ai le vaʻaia;
  • eseʻese;
  • Saponins;
  • taua o suauu;
  • micro ma elemene elemene, e aofia ai le potassium, magnesium, iron, zinc, seleni;
  • vailaʻau oona ma meainu;
  • tannins ma resins;
  • vevela masani;
  • suka.

O sea vevela matagofie o vaega e fuafua ai le faʻamalolo o meatotino o le St. John's wort ma le faʻaleagaina e faigata ona aloese pe afai e te le amanaʻiaina faʻamaʻiloga o loʻo i ai ma faʻatulagaga fautuaina.

O a meaʻai o le St. John's wort grass: faʻamaoniga mo le faʻaaogaina

O le lautele o le hypericum e matua maoae lava. Fua o le vao i le taimi o le fugalaau:

  • faʻaaogaina o se antibacterial masani, vailaau faʻamaʻi pipisi, sui faʻamaʻi-inflammatory agent;
  • ei ai le malosi e faʻaitiitia ai le tiga o uiga eseese;
  • faʻamalosia le faʻamaloloina o manuʻa ma faʻalautele ai faiga faʻafouina faʻafouina;
  • O se togafitiga masani ma e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le vailaʻau o manu.

I tala faʻasolopito a tagata, ua leva ona tuʻuina atu le matafaioi a le sui antiparasitic, faʻapea foʻi ma vailaʻau mo faʻamaʻi o le fatu, ate, malulu, faʻalavelave tuʻufaʻatasia ma faʻalavelave faʻafefete.

O le a se isi mea e togafiti ai le vaovao? Ona o le astringent, anti-inflammatory, faʻamalologa o le faʻamaʻi, o St. John's wort e masani ona faʻaaogaina mo stomatitis ma isi soliga o le amio saʻo o le mucosa. O se teuteuga o le mutia e faʻamalieina ai le tulaga ma le tiga faʻaʻoʻo, pharyngitis, toothache.

O vailaʻau o le cosmetologists o loʻo faʻamaonia le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e faʻavae i luga o lea mea e masani lelei ma aoga aoga o St. John's wort:

  • faʻamalosi faʻamalosi e ala i purulent ma inflammatory process;
  • ma le paʻu o le paʻu, lea e manaʻomia le lagolago i vitamini, minerale ma gaʻo susu;
  • ma le tele o le gaosiga o le sebum, lea e le gata ina feteenai foliga mataga, ae o le atinaʻe foi o le mumū.

St. John's wort, lea e leai se faʻailogaina, e faʻaaogaina mo le suauu. O le mutia e matua faʻafefeteina le afi, fafagaina, tuʻuina atu masini i le susu ma maua ai se aʻafiaga o le antibacterial.

Afai o le faʻamalolo o meatotino o loʻo faʻamatalaina i luga ua lauiloa mo se taimi umi, e leʻi leva talu ai nei ona faʻalogo le fomaʻi i le aafiaga o St. John's wort i luga o le tino o le tagata. O le a le aoga o le aoga o St. John i lenei vaega?

O vailaau oona o lo oi totonu o vailaʻau o loʻo i ai le gafatia e puipuia ma taofiofi ai le atuatuvale, atuatuvalega, ma le vaivai vaivai.

Tea na faia mai le lauti o St. John poʻo le faʻamalosiina o suauʻu o gaosiga o le suauu mama, faʻamaonia le moe, faʻamalosi puipuiga puipuia. O le vai e fesoasoani e toe faʻaleleia vave pe a maeʻa se gasegase umi, gaioiga poʻo faʻalavelave, faʻavaivai galuega.

Faʻaaogāina o vailaau faʻamaʻi o St. John's wort grass

O le lisi o sauniuniga maeʻa faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga o vailaau e matua lautele. Talu ai ona o le numera laitiiti o le faʻasalaga, o mea aoga o St. John's wort ua talisapaia i le taua:

  • faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le tino i le oral mouth and nasopharynx;
  • ma faʻamaʻi o le ate ma le gall vess;
  • faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le manava, faateleina le vavaeina o le kesi, vaʻaia le manava bowel;
  • faatasi ai ma le atuatuvale, vaivai le tumau, setete faanoanoa, eo faatasi ma le le mautonu, oso faafuasei o lagona, ita vave;
  • faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le purulenti ma manuʻa faigata i luga o le paʻu ma le paʻu, mumu, ma vaʻavae i lugavaevae;
  • faʻatasi ai ma le edema ma pathoces o le vailaʻau o manu.

Afai e te vaʻai i faatonuga mo le faʻaaogaina o le vort St. John, e fesuisuiai le faʻaogaina o le tautala, faʻaaoga le pito i luga pe faʻagogo i le paolo o pito i luga o laʻau ma fugalaau ma lau. Ina ia mafai ona maua ni meaʻai e sili atu ona faigofie ma faʻaaogaina, e tatau ona faʻaogaina mea totino e ala i le sauniuni. Mai le St. John's wort, mea inu ava, vai deco deco ma infusions ua faia, ua saunia le suauu, o le mutia e faʻaaoga mo le lauti vailaʻau o se vaega o mea faʻafefiloi.

Laʻau fou e lelei mo le faʻaaogaina i fafo. E faʻamaʻi ma faʻaaogaina i nofoaga faʻalavelave faʻalavelave, afaina, ituaiga uma o manua ma mu. St. John's wort o le a fesoa- soani e faʻafeiloaʻi ai le iniseti ma faigofie ai ona faʻavaivaia le ita na mafua mai i se faʻalavelave faʻafefe.

I vailaau faʻasolosolo, o le St. John's wort e fefiloi ma le meli o se faʻavae lelei mo se faʻamalosi mo le radiculitis, rūmatism, poʻo isi faafitauli o le masukalokelet system.

Hypericum Medicines for Home Use

O le suka e saunia i le fua faatatau o le 3 sipuni tele o le vao mamago mo le 500 ml o le vai. I luga o se tamai afi, o le oloa e mai i le 20 i le 30 minute, ona faʻafesoʻotaʻi lea ma faʻapipiʻi. O le vai lanu mumu-lanu enaena e puipuia ai meatotino aoga a St. John's wort ma le faʻailogaina o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina o mea totino. O le suka e faʻaaogaina i totonu ma fafo, e fai ma faavae mo meaʻai, rini ma faʻamalosi.

O le faʻafefeteina o le mutia poʻo le mutia vao ua saunia 4-6 itula pe a maeʻa le faʻaaogaina o le meaʻai i vai inu. O suavai suamalie suamalie e faʻaaogaina e togafiti ai gastritis, colitis, o faailoiloga o le faʻamalositino, ma le gallstone disease and inflammatory processes in the genusourinary sphere. O se mafanafana mafanafana mo le fufuluina lelei e faʻamalieina ai le tulaga mo malulu, tiga o le tino, stomatitis. O le meafaigaluega e taua tele pei o meaʻai pe a uma ona pala, ma le faʻaleagaina o le pa, abscesses, eczema e tagi ai, manua o se uiga ese.

O le togafitiga sili ona lauiloa ma le faʻasolosolo mai St. John's wort o le laʻau o le laʻau. St. John's wort e sili ona lelei pe a tuufaatasia i le lanu uliuli po o le lanu meamata, faapea foi ma isi laau vevela vevela, mo se faataitaiga, mint, oregano, lime, rosehip, fuamoa ma fualaau.

O le tincture ua saunia mai fualaau aina muamua. Mo le 1 sipunipuni o meaʻai gaosi, 7 vaega o le ava malosi poo le 10 vaega o vodka. I totonu o se atigipusa tioata tapuni, o le vai ua faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 3 aso. O le a le mea e fesoasoani i le malosi o St. John e avea o se vaega o le faʻasolosolo o le ava malosi? O le vaega autu o le faʻaaogaina o se vailaau masani o vailaʻau, faʻamafanafanaga, faʻamalosi faʻasamaʻi poʻo le paʻu i musika ma tiga faʻatasi.

Mai le vao o le St. John's wort, ua maua mai ai le suauu, lea e pasia uma ai mea aoga o le laau. Mo le faʻamalosi mo le 3-4 vaiaso, olive, almond poʻo isi suauu e leʻi faʻaaogaina e ave i se fua faatatau o le tasi i le tasi.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le vaovao o St. John

E tusa lava po o le a le aoga o le aoga o St. John, o le faʻailogaina o lona pulega o loʻo i ai. E le mafai ona le amanaiaina, a le o lea, o le mana faamalolo o le laau e mafai ona afaina ai le ola maloloina ma le leaga o le soifua lelei.

E le fautuaina e fomai e aofia ai le St. John's wort i togafitiga ma puipuiga pe afai:

  • toto maualuga
  • faʻavavevave o faʻamaʻi pipisi ma gastritis;
  • faʻalauteleina le paʻu o le ata ma le gasegase o le gaioiga i le gaioiga o le faʻavelaina o le la.

E le mafai ona e inu i mea teuteu ma meaʻai mai le vaovao o St. John i le taimi o le maitaga ao aʻo susu.

I le tulaga muamua, ei ai se tulaga lamatia o le faateleina o le toto maualuga ma le faateleina o le tino o musele o le pelvis ma le fatu. I le lona lua, o le sui o St. John ua suia le tofo o le susu susu ma mafai ona mafua ai se tali le manaomia i le pepe.

E mafai ona tuʻuina atu i le fanau ni sauniuniga e faʻapipiʻi i luga o le faʻapipiʻi e mafai ona tuʻuina mai i le 12 tausaga. A maeʻa le lima tausaga, e faʻaaogaina le faʻaogaina i fafo, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o se mimiti poʻo se mea aoga aoga mo le paʻu o le paʻu poʻo le puipuia o le malulu o le tau.