Faatoaga

O le a le mea e manaʻomia ona faia i se fale faʻapitoa i Oketopa?

Mo manu felelei ma moa e ola i masina aupito malulu o le tau malulu, o le a tatau ona galue malosi le tagata e ana le mea i le tautoulu. O le masina sili mo sauniuniga o Oketopa. E tatau ona saunia le fafagaina ma vavalalata meaola manu. Mo lenei mea, ua amataina se fuafuaga faʻatino ma ua faʻatau uma mea talafeagai.

Tulafono o le Seleseleina o le Faatau

O manu o le a mafai ona taulimaina gutu ma na lava meaai. Fafagaina sauniuniga o meaʻai e tatau ona mafaufau muamua i ai. I le taimi o le taumafa, o le tele o vaomago e seleseleina ma faʻagogo.

Ia Oketopa, e saunia meaai mai toega o le fua o le togalaau. Potatoes, zucini, sana, kāloti, paukini, laulaʻau ma e oʻo lava i vao na tuʻuina ina ua maeʻa le togavao mulimuli. E talafeagai mo lapiti, 'oti, mamoe ma moa.

Ina ia saunia le fafaga, o laau uma ua filifilia ua nutimomoia ma tuu i totonu o se lua ua saunia. Faʻagasologa e tupu ona o le lactic acid fermentation. Ina ia amataina le faagasologa, e tatau ona lava le susu o le paluga o laʻau. Afai e tatau ai, e mafai ona e faaopoopo ni kukama poo zucini. Ae aua le soona fai, o le tele o le susu o le a taitai atu ai i le leiloa o le lelei o meaʻai.

E tatau ona ufiufi se pu ua tumu. E fa vaiaso mulimuli ane, e siaki le fafaga mo le sauniuni. Afai e manogi e pei o kvass fou po o apu, ona sauni lea mo le faʻaaogaina.

E faapefea ona saunia moa mo le taumalulu?

E faʻaalu e alo le taumalulu i totonu o se pou moa saunia. Afai e leʻo saʻo lelei, ona mate ai lea o le manulele. A vaʻaia se moa moa, ia mulimuli i fautuaga nei:

  1. O puipui, fola ma faapalaga ua teuteuina i soʻo se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, shingles, polystyrene poʻo le faʻamautu faapitoa. E mafai foi ona faʻaaogaina pulu uila o le plywood.
  2. O puipui e faʻapipiiina. I le avea ai o se vaifofo, o le faʻafefiloi o le omea, vai ma le alalaupapa e faʻaaogaina. O le mafiafia o le laasaga e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le 3 cm. Afai e agi mai mata pe a maeʻa ona faʻapala le palapala faavae, ona toe faʻaaoga lea o le apa.
  3. Afai o moa e leai se palasitene i le taumalulu, o le a amata ona latou tosoina le filo. O le puipuia o lenei mea, o le faʻamauina o le pito i lalo o le puipui ma paʻu palasitika o le a fesoasoani.
  4. O moa laveai i gutu malulu o le a fesoasoani i le vevela o le infrared. O lenei meafaigaluega ua manatu saogalemu ma matua lelei tele. E faʻaitiitia ai le tele o le eletise.
  5. O le fola o le moa ua ufiufi i le sawdust, peat, lau poʻo se vaomago. O lenei mea o le a le faʻatagaina ai le fagogoina o manulele manu i aso uma. O le mafiafia o le moega e tatau ona itiiti ifo ma le 25 cm.

Mo sulu e faanatinati i le taumalulu, e tatau ona fafaga faalua i le taeao i le taeao ma le afiafi.

Faʻafefiloi fagafaʻaga faʻanatura i le silasila kuka. E mafai ona e faʻaopopo le 30 kalama o le fefete faʻamamaina i le tasi ma le afa lita o le vai i le fafaga. O lenei mea o le a faateleina ai le gaosiga o fuamoa

Saunia o pusi mo le taumalulu

E teuina ia faga manu i le vateatea i masina o le taumalulu. Oketopa o le taimi sili lea e saunia ai le potu mo le malulu. I lenei tulaga, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  1. O faʻalavelave uma i totonu o le falesa ua faʻapipiʻiina lelei. Ia mautinoa e leai ni pa i le faamalama ma puipui. E tatau ona latou vavalalata. O faitotoʻa e faʻafefiloi ma falaoamata vao.
  2. Iloilo ma le faaeteete le taualuga mo le gaogao, gaugau ma isi mea faaleagaina. Afai e talafeagai, ia faia le toe faaleleia.
  3. O fale ma fafaga e manaʻomia ai le faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e muamua faʻamamāina i masini, ona togafitia lea ma meafaigaluega faʻapitoa.
  4. O le taulaiga faapitoa e totogi i le faʻatulagaga o moega. E fautuaina e faʻaaoga peʻa, vaomago po o le vao mo lenei mea. I ni tulaga ogaoga, faʻaaoga laulaʻau mamago po o lala toto. A o leʻi faia, e tatau ona nutimomoia le vaomago ina ia le sili atu le 25 cm le umi o vaega.

E le gata i le faatulagaina o le fale, e tatau ona e tausia le nofoaga mo manu savali i le taumalulu. Afai e le tele ni povi, o le a lava le tele o le fanua 100 sikuea mita. Faʻailoga i se pa. I le taumalulu, e lava lava mo manu e savavali mo ni nai itula.

E faʻapefea ona faia ni tulaga mafanafana mo lapiti?

E fautuaina e le au fai togafiti le lapiti lapiti i fafo i luga o vaʻa ua taua i le taumalulu. O le mea lea, o manu o le a maua se aofaʻi o le ea fou, o le a faʻamalosia a latou puipuiga, ma o le a mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona atinaʻe faʻamaʻi pipisi. Aʻo faʻatulagaina fale mo lapiti, o loʻo taua i lalo fautuaga nei:

  1. E tatau ona faʻatūina ia nofoa i le itiiti ifo i le 80 cm i luga aʻe o le eleele. E faʻapipiʻiina i luga o pou laupapa e tuʻu ai laupapa. O fafo atu, ua fautuaina e faʻailoa le fausaga i pepa uʻamea.
  2. O le avanoa i le va o puipui ma le potu e tumu i mea faʻaoʻo. E mafai ona e faʻaogaina vaomago, moa, laʻau matutu poʻo lala laiti. E talia le faʻaaogaina o mea e faʻaoga ai inisiua.
  3. O le avanoa i lalo o le fola o le fale e mafai ona tuʻuina i ofu tuai tuai, palanikeke ma isi mea e le manaʻomia.
  4. E le manaomia le faʻamafanafanaina. Ua lava e tumu ai le tele o totonu ma vao vao. O lapisi latou te mafanafana i le ea ma o latou manava.

O sauniuniga tatau o le faatoaga mo le taumalulu o le a faatagaina ai manu i le taumalulu i le filemu. Afai e te mulimuli i fautuaga uma, o le a ave moa, o povi ma 'oti o le a avatu susu, ma o lapiti o le a aumai ai le fanau.