Fugalaau

Faʻaofuofu faʻamaina le totoina ma le tausiga Faʻatoʻaga o fatu Faʻasologa o ata

Clove faguina le togavao ma tausi le ata o Dianthus barbatus

O se ata tifaga le masani a Soviet e le o taʻua ai le faailoga o lena taimi - taʻaloga. O le faigofie ma le maualalo o le tau na faia ai ni totoa e taugofie mo tagata uma. Na tupu tele mo le auina atu i fafo, faatau i faleoloa puao, totoina i totonu o togalaau o le taulaga ma togalaau aina. Na aumaia e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga o ituaiga laau ma ituaiga o laau totő: fulufulu, umi, fugalaau, tuaoi, lanu o pastel ma susulu malamalama. O se tasi o ituaiga o cloves o le paʻu o le otaota, e pei ona faaigoa mo ona foliga vaaia - sepals i le foliga o le au.

Faʻailoga Faʻailoga Paʻu Description

I totonu o le vaomatua, o loʻo maua i totonu o laufanua lauʻeleʻele ma totonugalemu o Europa, lea e mafai ai e le tau ona e ola e aunoa ma se tausiga faaopoopo. O lona amataga e toe foi mai i aso anamua, pe a fai e faifeau faifaʻailoga faʻapitoa. O le faaupuga "fafaga" i Eleni anamua o lona uiga "fugalaau paia." Na tupu i totonu o malumalu ma togalaau o tagata sili. I aso nei, o loʻo faʻatupulaia pea e le au fai togalaau o laʻau e pei o se laʻau teuteu ma teuteu.

O le paʻu o le paina e masani ona iai i vaomatua, e fuga i le tausaga lona lua talu ona toto. I se tasi nofoaga e mafai ona ola e oʻo atu i le 10 tausaga, o lea e faigata ai ona taʻua o se fale faʻalauiloa. O nisi o ituaiga o le totoina o le tagata lava ia e mafai ona tupu mo se taimi umi, ae o le fugalaau o le a itiiti ifo i tausaga uma, ma o fugalaau e laiti.

  • maualuga 40-60 cm (e iai ituaiga e oʻo i le 25 cm);
  • laʻau o loʻo faʻafeagai ma le isi, i le amataga o le tuputupu ae o lanu lanumeamata, e ala i le autumn e mafai ona latou faia se lanu mumu;
  • mea e fai i luga o le fugalaau e fai ma fugalaau o le tele o fugalaau e i ai le lapisi 1-2 cm, o le vevela atoa i le volume e 8-12 cm;
  • lanu e mafai ona i ai mai le kulimi i le paʻu, lanu ma lanu moana;
  • o fatu e laugatasi, laʻititi, ma oʻo mai ia Setema.

O se faapitoa faapitoa e tuuina atu i fugalaau "cilia" faataamilo i fugalaau taitasi. E tupu le totoina, e mafai ona ufiufi ia lava i fugalaau lapopoa ma laʻau. Vaai mamao i tafatafa o fausaga fausaga fale.

Faʻatoʻaga Faʻatoʻaina Faʻasalaga Manuia

Faʻailoga faʻataʻavaleina ata vali Sweet William Dianthus barbatus

O le le mautonu o le tausiga, o le tetee atu i le leaga o le tau na faia ai se tagata asiasi fiafia i le togalaau ma togalaau o le taulaga. Faʻapenaina e fatu, auala o vegetative. O faʻavavevave faʻauluʻu pe a uma ona totōina poʻo le faʻasolosolo e le manaʻomia le faigofie ona faʻafeiloaʻi le siitia i se nofoaga fou

Totoina o fatu ile laufanua eleele ma fatu laau i le fale

  • Lauina o fatu i le eleele tatala i le faaiuga o Aperila-amataga o Me.
  • A o leʻi lūlūina, o le moega fugalaau ua faʻamaligiina i le vai vevela, e faʻaaogaina fugalaʻau.
  • E fautuaina le muai totoina o fatu i se vaivaiga vaivai o le paluga pati ina ia aloese mai faʻamaʻi pei o le paʻu paʻu.
  • O le loloto o le tulaueleele e tusa ma le 1.5-2 cm.
  • O le faʻaleleia o fualaau o loʻo faʻamoemoeina i lalo o se kata ua tapunia, tatala le moega pe a uma le faʻavaeina ma faʻatasi ai ma le vevela.

E manaʻomia e le laumei le vevela, e oʻo mai i le amataga o Setema, o laau matutua ma se aʻa o loʻo aʻafia ai e faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau. O le faatoaga e 20 i le 25 cm, lea o le a mafai ai e le laau ona maua se aofaiga talafeagai o malamalama ma meaʻai.

Cloves faguina e ola mai fatu mo fatu laau

Afai matou te totoina totō i le fale:

  • O le luluina o loʻo faia i le faaiuga o Fepuari-Mati.
  • Toto i eleele mama, e le sili atu i le 1.5 cm.
  • Faʻaleleia lelei, tausia lelei le maualuga o le suamalie e aunoa ma le faʻaleleia o le vai, faʻafefevai e tatau ona faʻamalosi (tatala i totonu o pusa mo vai e faʻafefe).
  • Afai e te totoina se fatu se tasi i totonu o se ipu poʻo le mamao o le 4-5 cm i totonu o se pusa, e mafai ona e aloese mai le pikiina.
  • Faatasi ai ma le tele o mea totō, totogo laau pe a aliali mai laʻau moni 3-4.
  • Lua vaiaso ao le i totoina i le eleele tatou te totoina ai fatu i le ea fou ma le la. ita lemu, faateleina le taimi i se aso atoa.

O fatu vevela ua totoina i se mamao e 20-25 cm mai le tasi ma le isi, faatasi ai ma le mafanafana o le tau e aunoa ma ni pulu po.

Faʻasa

Faʻatagaina, a leai o le eleele e mafai ona faʻamago, ma o le a oti le vao. O le timu la e aunoa ma le timu e mafai ona faaleagaina ai fualaʻau uma po o fualaau matutua. Afai e leai se auala e faʻafeinu ai e le aunoa i taimi uma, ona mafai lea ona e faʻapipiʻiina se mataʻu matala mai fagu. Ma ufiufi le palapala ile alavai (pebbles, paʻu laupapa, mulch mai laʻau matutu), o le a le vave faʻavave le susu.

Fertilizers ma le faʻasusu

O le faʻaofiina o organics o loʻo faʻatinoina aʻo lei totoina ma tausaga uma o le fuga. E mafai ona faʻafeinu i le faʻasaina o le suavai faʻalelei ina ia faʻaleleia atili ai le faʻamalosi, e taua tele i luga o eleele palapala. O lea o le fugalaau o le a susulu atu, sili atu ona tele, umi.
O le tipiina mo le teu vavalalata e faʻatalatalata atu i le ogatotonu o le fugalaau, pe a oʻo ina faʻagasolo le matala atoa pe faʻapipiʻi faʻamalosi.

Faʻaleleia fua

Afai o le totoina o fatu e le fetaui mo le faʻaleleia, ona mafai lea ona e taumafai e totō ni pulou i le vavae.

  • Ina ia faia lenei mea, ave le meaʻai, ona aveese laulaau, ma tuua ai na o le pito i lalo, eli i lalo ile eleele.
  • I totonu o le masina, o aʻa o le a tulaʻi i le prikop, ma e mafai ona toe totoina le vao i se nofoaga fou.

E leai ni faigata, o le mea autu e le o le faʻagaloina o le vai ma e tatau ona mauaa aʻa.

Le ituaiga o meaola ma ituaiga eseese o paʻu paʻu

Faʻailoga Peʻa o le paina Pese Purite Bicolor

Mo se taimi uumi, e tasi le ituaiga na tupu - Haymatland. O se laau faʻatasi ai ma le tele o meaola e paʻu i luga e oʻo i le 45 cm le maualuga. Mulimuli ane, o faifaʻatoʻaga ua faʻateleina meaʻai ma ituaiga eseese.

Varietal eseese ua silia nei ma le tolu selau.

Faʻafiafiaina le paʻu o le lauulu BLACK SWEET WILLIAM photo i le togalaau

  • Eseese ituaiga: Midget (paʻepaʻe), Lilipot (terry color mix).
  • Terry ituaiga: Faʻanofo, Diana, Snezhana, kapeta Terry, paluga Terry, Mafaʻatasi o le alofa, Grace.
  • Lauiloa i le au fai togalaau Rusia: Maea (pupula, ma se lanu uliuli: fusi, violiki, paʻu o le paʻu), Chardash (faʻapitoa i lalo o le polo), Mazurka (ituaiga e leai ni terry).
  • Faatasi ai ma se lanu e le masani ai: Paʻepaʻe ma paʻepaʻe (o le ogatotonu o le faʻalavelave e lanu uliuli, ma o pito e paʻepaʻe), Jolt Pink (piniki mumu po o fuchsia), Noverna Clown (o lanu eseese o lanu i luga o se tasi o le eleʻele).

Faʻasalaga Faʻailoga eseese Pash Crimson photo

O le paʻu o le 'ava ua faʻapitoa faʻatasi ma laʻau vaivai maualalo: asters, phloxes, marigolds, calendula. Mo le faʻavaeina o se fugalaau fugalaau, o le a tatau ona totogia le maualuga o le laau: tuʻu le maualuga i le pito i tua, ma lalo ifo e aumai i luma. E le mafai ona e tufatufaina le lanu lanu, o lanu uma e faʻapipiʻatasi ma le tasi ma le isi, faʻalagolago le tasi i le isi.

Faʻailogaina o le laufanua o le gaosiga o fafo fafo