Meaai

Le seleseleina o le vao mo le taumalulu

O le Beetroot e leʻi suia talu mai aso anamua, pe a amata ona 'aina. Naʻo le vaega o le eleele na alu mo meaai, aʻa aʻa e faʻaaogaina fomai. Mulimuli ane, o le aʻa suamalie na avea o se fualaau faisua, e aunoa ma se meaai e le mafai ona mafaufauina. E masani ona tumu fale o palapeti. Ae ui i lea, o loʻo tele atu vailaʻau faʻasoifua maloloina ma elemene i totonu o papa nai lo le ulu o le pusi. E faʻafefea ona saunia lelei le tumutumu ole vaimatua mo le taumalulu - o le a fesoasoani le fautuaga a chefs poto masani.

O faʻamanuiaga o tumutumu o vao

Ua fuafuaina e saienitisi e faapea o tumutumu o galu ei ai o latou tulaga tulagaese. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o nei lauulu o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o tagata gasegase:

  • maʻi maʻisuka;
  • faʻamaʻi e aʻafia ma le leai o le hemoglobin i le toto;
  • cardiovascular problems;
  • faʻafitauli faʻapitoa;
  • Fale gaogala;
  • faʻatasi ai ma faʻavae tumama;
  • faʻaaliga manino, le mafaufau ma le manatua.

O le tele o aafiaga i luga o le tino o tumutumu o vao e tatau ona i ai lona fatuga. Ae naʻo se tamaititi laititi lau laʻau e le o gatasi ma se petiole e faʻaaogaina. I le matua, o le fiva ua amata ona malolo, ma o mea aoga ua pasi atu i aʻa o le aʻa. O le seleseleina o lau o le pusi e tupu aʻe io latou moega mo le taumalulu o le a fesoasoani i taimi uma e maua ai se mea ola maloloina.

Vitamin P ma elemene, ua ia i tatou le tiute e faʻaaoga laulaau e avea o se faʻasolosolo e faasaga i le sclerosis. O le i ai o le iodine ma le cobalt e fesoasoani e puipuia ai le mafaufau ma le gauai atu, tusa lava pe matua. O le gaoioi o puipui o toto toto ua faateleina, ua taofia ai otaota. Petaini o loʻo i ai i laʻau e fesoasoani e faʻamavae ai pusa cholesterol luga o puipui o toto toto. Folk acid e faʻaleleia ai le faia o le faiʻai, faʻavae toto, metabolism.

Vitamin U faʻagesegese lalo o le faagasologa o le matua ma ei ai sona aoga aoga i luga o le tino o meaʻai, fesoasoani e faʻamalolo maʻi mama ma gastritis. O se teuteuga o laulaau fou ma mamago e faia i luga o se manava gaogao e faʻaleleia ai ogaumu mama. Ua faʻamautuina e matua folafolaina le faʻaaogaina o laʻau tilati ma aʻa o le aʻa i le tau faasaga i le kanesa.

Faʻaaoga mo le faʻaaliga, o se faʻamaʻi o maʻi paʻu, o se fofo mo le ulu o le ulu ma le tausi o le ate o loʻo taʻua o tagata faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ae peitai, e le mafai ona e faʻaaogaina beets mo togafitiga i totonu o totoga o le lotoifale, faʻalavelave faʻafomaʻi ma faʻafitauli poʻo ni faʻalavelave faʻafitauli.

E faʻapefea ona saunia ni tumutumu o vao mo le taumalulu

Mo le seleseleina, na o laʻau laiti ma petioles e filifilia. E mafai ona e faʻasaoina oloa o le taumalulu i le tulaga o:

  • otaota malogo;
  • faʻamalosi;
  • faʻamaʻi;
  • fualaʻau paina;
  • tosoina.

E tatau ona e iloa o togafitiga o vevela e faʻaitiitia ai le tuufaatasiga o meaʻai, e faʻasalaga vaega vaega faʻapitoa o meaola. O le mea lea, mo le faʻaaogaina o se vailaʻau, o le puipuiga e aunoa ma le vevela o togafitiga e sili atu. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o faʻamatalaga tuʻulaga o le a faʻaaogaina faʻapitoa mo le le lava o elemene taua ile taumalulu. Manatu o le taumafaina o fualaau oona mai lau togalaau o le a aumaia ai le soifua maloloina o le a faaopoopo ai le malosi i tagata e ona i le taimi o le seleselega o le autumn.

E mafai ona e faʻagogo lau laʻau ma petioles o beets pe a maeʻa ona faʻaogaina auala uma. Talu ai o loʻo i ai se vaega itiiti o suauu tāua i totonu o le mea laupepa, o le faʻamagoina e mafai ona faʻatinoina i le vevela e oo i le 60. I totonu o le paolo, ogaumu, gasegase, ma le malosi o le ea - soo se metotia e lelei, vagana ai le vevela i le la. E mafai ona e faʻaaogaina laau mamago mo togafitiga ma togalaau.

O le seleseleina o lau anufe mo le taumalulu e pei o se aisa ice cream e sili atu ona faigofie. O lapisi ma pepa faʻamamaina i petioles e tipi lelei ma tuʻuina i ni vaega laiti e mafai ona tuʻuina i taga palasitika. E taua le teuina o mea faigaluega i totonu o le pusaaisa, i le maualalo o le vevela. O le taimi lava e galo ai laulaʻau lanumeamata ma se kiona fou e leiloa ai ona meatotino aoga. O le manogi o le borsch ma le manogi o tioata malulu fou e mautinoa o le a tosina mai ai tuaoi.

O le faasaoina o le "lima minute" o le a mafai ai e oe ona faʻapolopolo vitamini uma i lanu lanumeamata. 'Otiʻoti sauni i luga o ni fasi pepa ma sasaa vai malulu malulu. A uma le kuka, kuka e 5 minute. O le masini e mafua ai le sasaa i totonu o fagu vevela, faʻafefe, faʻafefete ma faʻamalieina i lalo o se palanikeke mo le tele o itula. O sea mea faigaluega e teuina i se nofoaga malulu. E faʻaaogaina e avea o se mea aoga i vasega muamua ma le lua.

O le ulaina o pepa e faia uma lava, e aunoa ma le faʻaaogaina o le vineta. I lalo o le faatosinaga o le masima i se nofoaga mafanafana mo ni nai aso, o le oloa ua faʻamalosi. I le taimi lava e tasi, o vailaau aoga e puipuia ma faʻateleina. O pipi uamea ua faʻaaogaina e avea o se mea tutoatasi ma o se vaega o fuamoa faigata.

A oʻo i luga o laʻau pi, e vavae laʻau mai petioles. I le taimi lava e tasi, ua saunia se faapaologa faapaleni e faaaoga ai mea manogi masani, sugar, salt and acetic acid. I se eseesega, o laʻau ma laʻau tipi pe gaugau i totonu o se masini e tuʻu eseese i totonu o fagu. O le eseesega i le veleina o le faʻafefeteina o petioles i le taimi muamua i le vai inu, ma le lona lua - saunia i luga o le faavae o le sua ua tuʻuina i totonu o le vai, marinade.

O lau e aumai i le vevela, ave le vai faʻafefe, saunia le pusa kalapa ma faʻatumu i se fagu. Ae o le fagu e faʻauʻuina mo le 15 minute. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi le vailaau ma faʻasolo i luga ia petioles ma lau. E teu petilesi i lalo o se peleue fulufulu, ma o lau o loʻo malulu i le ea, liliu i lalo. O ia avanoa e mafai ona teu i le vevela o le potu.

E le gata i lea, o le pito i luga o pelu e tusitusi ma o le caviar e faia mai i le faaopoopoina o le horseradish ma le keleni e pei o le faʻavave. O le seleselega o se meaʻai meaai. E masani lava, e fai e tamaʻitaʻi ni mea e fai ai sou, e aofia ai fualaau faisua ma o latou tumutumu. O ia pepa pe a maeʻa le togafitiga vevela e mafai ona teu i tulaga o potu. Ae o le auala pito sili ona lelei o le faʻamamāina o meaai i luga o se nofoaga malulu, pogisa.

O le puipuia o meaalofa o le taumafanafana ma fua oa latou galuega mo le faʻaaoga i le taumalulu, o lona uiga o le tuʻuina atu lea i le aiga o mea taumafa maloloina i le tausaga atoa.