Fugalaau

Totonu o le flower pachistachis

Pachystachys samasama (Pachystachys) ua lauiloa e tagata Rusia oe fiafia i totonu o le vaomatua i totonu mo se taimi umi. Peitai, e le o tagata uma e iloa le ituaiga tausiga e manaʻomia mo lenei tagata mai atunuu i Saute o saute.

I le taimi nei, faʻalagolago i tulaga tau fesuiaiga, o fugalaau pachistachis e mafai ona faʻaaoga e le gata ina teuteu ai le faamalama o le faamalama, ae pei foi o se togavao. A uma mea uma, i le faʻatulaga lelei o le tausiga o faʻatoʻaga, o le maualuga o le kiliva e mafai ona oʻo ile tasi ma le afa mita. O lenei fale mataga matagofie, i le vevela o tau ma malulu malulu, e mafai ona faʻaaogaina mo le totoina o fatuga. Ae o le mea aoga aoga tele o le galueaina o se fugalaau pachistachis totonu i le fale.

E tele ituaiga o pachistachis. O se ituaiga lanu Samasama lea e masani ona maua i totonu oo tatou fale. I le faʻaopoopoga i ai o loʻo i ai pachistachis ulaula, moli, lanu viole, paepae.

Faʻamatalaga o le pachistachis fugalaau ma le ata

O fugalaau Pachistachis, e tusa ai ma le faʻamatalaga, o se laʻau mumu e faʻaaogaina i le laufanua o le laufanua ma avea o se fale toto. Faʻatasi i le aiga o le acanthus. O le fanau mai o le fugalaau o le teritori o Amerika i Saute, lea e taatele i le aganuu vao i El Salvador ma Peru.

Ma le tausiga lelei e maualuga le 1.5 - 2.0 mita. Mo le tuputupu ae i le fale, tekinolosi tauvaga e maua ai le fausia o laau totō faʻatasi ai ma se mea maualuga. O lau o loʻo i ai le foliga foliga tutusa. E ese mai i le lanu o le lanu lanumeamata lanumoana. O le umi o laulaau laititi e 6 cm. O se laau ola maloloina e ufiufi i laulaau ei ai itu e sili ona maualalo, o loʻo aʻafia ai le polo. E mafai ona e vaʻai i le pachistachis i le ata.

Fugalaau ei ai le foliga o se taliga, lea e faia i ni mea vaivai e pipii mau i le tasi ma le isi. O le taliga o le tetrahedral, lanu samasama, mumu, moli poʻo le paʻepaʻe. Aʻo tuputupu aʻe le taliga o le tuputupu aʻe mai agasala o le faʻaleagaina, e amata ona aliali mai apaʻau paʻepaʻe, lea e na o le faaopoopoina o foliga o le fugalaau. O le taimi o le tasi taliga e mafai ona mai le 2 vaiaso i le 1 masina. A maeʻa lenei mea, ona toe faʻagasolo ai lea o le tulaga.

Fugalaau e umi. I tulaga o le 'augatotonu, e mafai ona faʻavevesi na o na o le vaitau puupuu o le ao, i le 1 - 2 masina. Ina ia faaumiumi le fuga o pachistachis, e masani lava ona masani ai taumafa masani i le faiga o le faʻaofiina o vailaʻau faʻasaina ma minerale.

Le faʻaaogaina o pachistachis fugalaau i aganuu

Pachistachis fugalaau lanu samasama e faigofie ona ola i totonu. Mo le faʻaleleia, o le auala o le faapipiiina ma le vaevaeina o le vao e faʻaaogaina. Mo le totoina, o nofoaga e maualuga le malamalama e filifilia i le ao atoa. A le o lea, e mafai ona faʻalautele tupuaga ma pauu mai lau.

I totonu o Rusia, o pachistachis e mafai ona faʻaaogaina e avea o se aganuʻu matagofie o le laufanua. E masani lava, o se auala e totoina ai fatu e faʻaaoga mo lenei mea. Mo le totoina i le lumanaʻi, e faia le seleselega i le afa muamua o Fepuari. O aʻa e afua ma totō i fatu laau. Tuuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo ma fafagaina e le aunoa.

A maeʻa le malulu i luga o le palapala, e totoina vao i le eleele i le nofoaga o lo latou alualu i luma. A o faagasolo le vaitau o le totoina o fatu laau, e tatau ona fagogo i taimi uma le tele o pine. O lea e mafai ona e faia se foliga sili ona lelei ma puipuia ai le vave fuga. Faatasi ai ma le faateleina o le vevela i fafo i le 15 tikeri Celsius, e mafai ona e amata amata ona faʻamalosi laau. Mo le mafuaʻaga lenei, e manaʻomia ona ave i fafo i le ea fou i le aso. O le taualumaga e amata i le 20 minute ma e faasolosolo malie ona oʻo mai i le 3 itula.

Pachistachis faʻatoʻaga: tausia ma faʻalauteleina e ala i le vaʻaia

O le tuputupu ae pachistachis i le fale e le o se mea mamafa. Peitai, e taua le iloa o tulafono faavae o le tekinolosi tau uʻamea ina ia maua ai se laʻau matagofie ma fua tele, ma e le o se vaʻaiga o le vaomatua ma faʻamau mafolafola ma mea e tasi e le faʻaaogaina.

Ua totoina Pachistachis i eleele lalelei ma lelei ona lelei, lea e tatau ona faʻamaua muamua i mea faʻalaʻau i le ituaiga humus, compost poʻo le pala. Faʻapenaina o pachistachis e ala i le vavaeina o auala sili ona taugofie i totonu o tatou tulaga. O le fou, o le ola maloloina e oʻo i le 12 cm le umi e ave mo le vaʻaia. Ua vaeluaina i latou i se manoa maai ma tuʻu i totonu o le vai. E suia vai i aso uma seia oʻo i le 1 cm le umi. I le taimi nei, o aʻa e afua i ni pusa eseese pe vave ona totō i totonu o se ulo o le a latou olaola ai i taimi uma. I lenei tulaga, e fautuaina le totoina o le 3 i le 5 i le tasi pusa. O lea o le a sili atu ona faigofie ia te oe le fausia o le saʻo o le togavao ma ausia ai le tele o puaʻa.

Pe a faʻaleleia le pachistachis e ala i le vaʻaia, o le laau o loʻo i ai mea uma o lona tina, e aofia ai le lanu o le fua, fua, ma le umi. Mo le fausiaina, auala o le sopoia, toe gaosia e fatu e faʻaaoga.

E tatau ona tuʻuina atu le tausiga talafeagai mo pachistachis i le fale. O le faimalaga mai i nofoaga aupito sili ona manaia o la matou paneta, o lenei fugalaau e le faʻafeiloaʻi i se taimi pupuu mo le vaalele malulu. O le mea lea, e le tatau ona faatagaina faʻataʻitaʻi, aemaise i le autumn ma le taumalulu. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le lafoaia o laulaau ma taofi ai le fuga.

E masani ona manaʻomia le suāsusu. I le tau mafanafana ma le tautotogo, e tatau ona faʻainu vai i aso uma seia maeʻa susu le coma. I le taumalulu ma le taufaʻaiuiuga o le tautoulu, faʻafeinuina le suavai e pei o le faʻamamago. I le avea ai ma taʻiala mo le tausiga o pachistachis i le fale, o le faʻaleleia masani o laʻau ma le vai mafanafana ua faʻaalia. I le vevela o le taimi, e mafai ona faʻaauau le totoina 2-3 taimi i le aso. Ae ui i lea, ia mautinoa o laau toto i vai vai i laulaau ma fugalaau e le faʻaalia i le susulu o le la. E mafua ai le mu.

O luga o laei e faia e faʻatatau i le taimi o le tausaga. I le vaitau o le fausiaina o le laumei lanu meamata, faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi ma le maualuga o pasene o le vailaʻau ma meaola. I le sauniuniga mo le fuga, o le magnesium ma le potassium e tatau ona sili ona taua i le tuufaatasiga o le fesuiaiga. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le faʻatauina o se fuainumera tele o fugalaau ma o latou lanu malosi. E tatau ona faʻaaogā kulupu i le 2 vaiaso. O le faʻaleleiaina o mineral e lua taimi i le vaiaso i le vaitau o le vavave ma le 1 le taimi i le 2 vaiaso ao faagasolo le taimi e moe ai.

Maʻi ma faʻamaʻi pipisi o pachistachis

E i ai nisi faʻamaʻi faapitoa ma faʻamaʻi pipisi o pachistachis e faʻapupuina ai faʻafitauli ma lona faʻatoʻaga i totonu. O le tele lava o taimi, o paʻepaʻe, mealybugs, aphids, ma vailaau vavave e nonofo i fugalaau. E ono aafia i le paʻu palapala. E aʻafia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaoga fualaau faasaina e mafai ona e faʻatau i faleoloa.

I le tau mafanafana, o le faafitauli i faʻamaʻi ma meaola faalafua e fofoina e ala i le faʻaleleia e le aunoa o vao i luga o le ea i lalo o le tuusaʻoina o faʻamalositino o le ultraviolet.

E masani lava ona faitio le au faifaatoaga o pachistachis lau laʻau. O se taunuuga lenei o le le lava o le suāvai ma le māgogo o le vaʻaiga lata ane. Vaʻai laʻau mai totonu, pe afai e te le vaʻaia soʻo se mea leaga ma iniseti iina, ona faʻafefiloi lelei lea i se eleʻele ma faʻamalosia le faʻamalosia o laau. Ina ia sosolo se paluga eleele, o le fagu ua i ai se laau e tuu mo le 10 itula ma se pesini ma vai inu i le vevela o le potu.

Afai e paʻu le pachistachis, ona avea lea o se taunuuga o le tausiga le talafeagai o le laau i le fale. E tatau ona toe iloilo lau faiga faʻavae fualaʻau. E foliga mai, o se taunuuga lea o le leai o se vai. Ia siaki foi le malie o le susu o le coma comat ma faasusuina laulaau o le laau ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso.

Matou te faʻamoemoe ua matou saunia oe faʻamatalaga auiliili e uiga i fugalaau pachistachis totonu, lo latou faʻalauteleina ma ola i le fale. Matou te moomoo ia te oe le manuia i le fausiaina o lenei malo tele i luga oa matou faamalama.