Fugalaau

Platicodon: ituaiga ma foliga o le ola mai fatu, totoina ma le tausiga

I fugalaau fugalaau ma fugalaau fugalaau o le tele o togalaau togalaau e mafai ona e vaʻai i logo malu. O lenei mea totino e pei o le starticon ua taʻua o le platicodon ma ua iloa e le tele o fai togalaau. O foliga e pei o moli palasitika, fugalaau e avea ma mataupu e le gata i le togalaau, ae i luga foi o le windowsill. Latou te le tuʻuina atu se tasi e le faʻavaivai, o lea la e sili ona lauiloa. O le laau toto e tupu mai i fatu e matua le lelei lava, ae pe a tausia, e tatau ona tausia nisi tulafono.

Faamatalaga o fugalaau, ituaiga lauiloa

O le Platicodon e faatatau i laau laʻau olaola. O le tele o ona ogalaau umi e mafai ona oʻo mai le 15 i le 80 cm. I luga o le aʻa e ola lauusiusi lanu lauusiusi lanu meamata, eleni pe leai. E i ai o latou lagomalie ma o latou pito sili ona lelei.

Tuʻu toʻatasi poʻo le aoina mai o 3-5 fasi paʻu i le paluga, fugalaau tetele o le platicodon e oʻo atu i le 8 cm. E mafai ona lanu moana, piniki, paʻepaʻe po o le paauli uliuli. I luga o lanu lanumoana, o loʻo faʻalauiloaina se faʻamatalaga vevela vevela. E toto le laau mai le ogatotonu o Iulai mo le lua masina. O ona foliga e pei o moliuila. Laulelei, susulu fatu e fai i capitales ovoid.

Manuia ituaiga ma a latou ata

Le teuteu o moega fugalaau, e mafai ona e filifilia se ituaiga o laau eseese pe faia foi se laufanua o le tele o meaola, e aofia ai sili ona lauiloa:

  1. Eseese "Snowflakes" o se laau toto e oo i le 50 cm le maualuga. E ese mai i fugalaau paʻepaʻe papaʻe lua e foliga lelei i luga o le mutia i le mutia pe o faʻatasi ai ma laau totō fua lelei.
  2. O le eseesega o le Apoyama e pei o le logo. O le a tupu i le na o le 20 cm ma e tele laulaau. O ona fugalaau lanumoana lanu-lautele e foliga mai o loo vaavaai i itu eseese. E talafeagai mo le tuputupu ae i rockeries ma togalaau.
  3. Eseese "Snow Snow" ei ai ni fugalaau matagofie o le paʻepaʻe paʻepaʻe po o sina lilac hue. O laumei lanumoana e tafe mai i peti taʻitasi. O le vao e ola i le 80 cm ma fuga mai ia Iuni ia Aokuso.
  4. Mariesii blue o se ituaiga lauiloa tele. O le laau matagofie e tu i fafo ma fugalaau lanumoana tetele. Faʻatasi ai, e mafai ona e faia faʻamaufaʻailoga sili ona lelei.
  5. O le lanu o le Shell Pink o se laau toto e oʻo i le 80 cm le maualuga, i luga o laʻau o fugalaau lanu piniki lapopoa ma le lapisi o le 8 cm. O ala e ola ai le platicodon faʻatasi ai ma fugalaau lanu piniki e matua taua lava.
  6. Ese ese le "Album" e iloga i luga o le totoina o laau toto e oʻo i le 60 -80 cm. O lona lanu paʻepaʻe tele e oʻo i le 8 cm. I luga o gaʻo o nisi oi latou e mafai ona e vaʻaia ai veins lanumoana. O le laau e fuga mai ia Iuni ia Aokuso ma e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai fugalaau fugalaau eseese, ma faʻaopoopoina ai le paʻi atu ia i latou.

Fatuina o fatu

O le tele o taimi, o le laau e totoina e fatu, lea e mafai ona vave lulu i luga o le eleele lalo o le taumalulu po o le tautotogo Ae ui i lea, o tagata fai togafitiga e fautuaina le totoina o fualaau o le platicodon mai fatu. O le luluina o le platicodone e faia i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati.

O fatu e manaʻomia muamua togafitiga. Ina ia faia lenei mea, e tuʻuina i totonu o se taga gau ma faʻafefiloi mo aso e lua i totonu o se pusa lapisi i vai. I le taimi lea, e tatau ona fuga le fatu.

Pusa o fatuga po o isi koneteina tumu i le faʻafefiloi o le eleele. E saunia i latou mai vaega tutusa:

  • humus;
  • fanua o peatise;
  • oneone.

O fatu e totoina i le eleele vavalalata. E mafai ona toe faaleleia i se loloto papaʻu e na o le 3-5 mm, poʻo le agavale i luga o le fogaeleele. E faʻamamaina le palapala mai le sprayer ma le vai vevela vai. Tanie ua ufiufi i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana ma le vevela o le ea i totonu o le 20-22 tikeri. O le eleele e faʻaaogaina i aso uma ma siaki mo le susu.

O fualaau e aliali i le tasi i le lua vaiaso. O pusa e seleseleina e vave ona faʻaalia i se nofoaga lelei, ma aveese le ata. O le tausiga o fatuga e aofia ai le faʻamalosia pe a tatau ai, pe a maeʻa ona tatau ona faʻamalo le palapala. Pe a aliali pe tolu pe fa laʻau, o le a suamalie i totonu o ipu ma le 10 cm le umi. O le a latou saunia mo le totoina i le lauʻeleʻele ile masina ia Iuni.

Vaʻa i fafo

O le fugalaau e tupuga mai i laau totō, soʻo lelei poʻo le faʻaogaina o laufanua e filifilia mo ia. I le taimi lava lea e tasi, o le aʻa o le platicodon e faʻapitoa ma faʻapitoa, ma e le taliaina toleniga. O le mea lea, mo ia, o se nofoaga tumau e vave filifilia po o fea le mea totino o le a tupu i le 7-10 tausaga.

O le eleele e tatau ona faʻafefe, faʻalelei ma le gaogao. Faʻasalaga o le susu i le eleele e le fiafia i platicodons. O le a tupu lelei le vao ma fuga i luga o loimata o se mea e le faaituau. Pe a eliina, e faaopoopo atu le oneone, ma pe a totoina le afa afa o fafie laupapa ma se sipuni sipuni o fugalaau faʻapitoa.

Ina ia aua neʻi faaleagaina aʻa, o le a faʻaaoga lelei le suʻega. Mai se ulo i le eleele, o le laau, faatasi ai ma se fasi eleele, ua siitia atu i le faʻaaogaina o se togalaau togalaau. E tatau ona i ai le va i le mamao o le 25-30 cm mai le tasi ma le isi. O la latou lautusi e tatau ona sili atu le telē nai lo le tele o le ulo o loʻo ola ai fatu.

A o leʻi totoina, e faʻafeinuina laʻau talavou, ma na ona alu ese mai fafo o le ulo. A le o lea, o se mea malogo o le eleele i lima e mafai ona pala ma faaleagaina aʻa. O nisi o fai togalaau, e faʻafefe ai le atuatuvale o le totoina o mea, faʻapipiʻi le fatuga atoa i totonu o le vai, ona 'ave faʻatasi lea ma se paluga eleele mai le ulo. O le togavao ua totoina, ua faʻamamaina, ma o le palapala o loʻo siomia ai e mulimulu. I lenei tulaga, o le eleele o le a le mago ma tafe i le vevela o le tau ma, sili atu ona taua, o le a leai se vao.

Tausia Tulaga

I aso muamua o le vaiaso talu ona totoina, e manaʻomia e le platicodone le tausiga faapitoa. O vai totō e faʻafeinu i lenei taimi i aso uma. Mulimuli ane, o le suāsusu e faia faʻa-tasi i aso uma e lua. A maeʻa mūmū taʻitasi, e tatau ona tatala le palapala ma, afai e le ufiufi le eleele i le mulch, aveese vao. Pe a faʻafeinu, e tatau ona faʻamautinoa e leai se faʻafefe o le vai e faʻataʻamilo i vao, a leai o aʻa o le laau e amata ona pala. Ae ui i lea, o le platicodon e le mafai ona faapaleni.

Pe a faʻafoʻi le faʻataʻitaʻiina faʻatasi i le masina, e manaʻomia le meaʻai fomaʻi faʻapitoa mo fua o laau toto. I le tausaga lona tolu o le tuputupu aʻe, ma o nisi taimi muamua, e amata ona faʻalautele le vao. O lea latou te toe faʻalelei ma matagofie, e mafai ona sosolo mai le pulu ma le tuputupu ae-faʻalavelaveina auala faapitoa, poʻo le pine mai lea taimi i lea taimi. O le alofilima alofilima codons e fesoʻotaʻi i se lagolago poʻo le tasi i le isi ina ia leai se mea teuteu o le togalaau fugalaau.

Ina ia faʻaleleia le umi o le fuga o le platicodone, faʻafefeteina ma fano fugalaau e tatau ona vavae ese.

Pests ma faʻamaʻi o platicodone

O le laau e eseese i le mea e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi. O le aʻafiaga o aʻa o le platicodone e mafai ona faʻaleagaina e tamaʻi po o manoa. E tele auala e faʻaumatia ai:

  1. Faʻasaga i luga o le nofoaga o le pusi ma gaʻo taumafa. Ae ui i lea, o lenei metotia e naʻo le lelei mo le faʻaumatia o manoa.
  2. Ina ia tutuli ese mai ai mai le pu, e mafai ona e ulaula i totonu. Ina ia faia lenei mea, o le tasi pito o le paʻu o le paʻu e fesoʻotaʻi atu i le paipa uʻamea o le chainsaw, ma o le lona lua o loʻo tuʻuina atu i lalo o le auala. O le a amata ona ulaula i le pu ma ulaula ai ona tagata.

I mea e le masani ai, platicodones e aʻafia i le lauulu enaena. O le faʻamaʻi e tupu mai ona o le suavai o le eleele. Laʻau totō e totōina i luga o oneone mamago e afaina ai foi. O le feteʻenaʻi o le lauulu enaena, ua lava lea e na o le amata ona tatalaina vave le eleele ile vao. Afai e le fesoasoani lenei metotia, e mamafa tele le togavao e togafitia i se tasi pasene o le fofo o Topsin-M poo se pasene e lua pasene o Fundazole. A maeʻa aso e sefulu, o le togafitiga e manaʻomia ona toe faia.

Afai e te mafaufau i vaega uma o le tausiga mo le platicodone muamua, ona tupu ai lea i se togalaau togalaau e foliga faigofie. O se fugalaau e le manaomia ai le gaosiga o le a ola, fuga, ma o le a le leiloa lona malosi teuteu i se tasi eria mo ni nai tausaga.

Platicodon fugalaau