O le togalaau

Persimone mai le maʻa

E toatele tagata e fiafia e taumafai e totoina ni ituaiga o fua mai se maa. Na o lona manao e tuu i totonu o se ulo o le eleele ma tulimatai atu i le iuga. E manaia tele lenei mea. Ae o taumafaiga e le manuia i taimi uma. Ae o le matauina o tulafono tulagalua, o le a faateleina avanoa.

Le tekinolosi o mafaufauga tuputupu aʻe mai ponaivi

Ina ia mafai ona tupu mai persimmons mai fatu mo le totoina, e tatau ona saunia ni fatu, sili atu nai lo fualaau eseese. O lenei mea e faateleina ai le tulaga o le a tutupu aʻe ai nisi oi latou. A uma mea uma, e mafai ona paʻu'ū se fualaau malulu e iai ni fatu ola. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuua ni fatu se lua mo le germination, e mafai ona e oʻo atu i le 8 vine lelei, e mafai ai ona e filifilia ni aʻa malolosi e avea ma fualaau aina.

O le taunuuga e faalagolago i mea o loʻo talafeagai. E tatau ona faʻatau mai fualaau. Aua e te 'ai ni fualaʻau tiogo pe sili atu foi, lea e masani ona maua i luga o fata. E tatau ona i ai i le fetus se peʻa atoatoa. E sili le lelei le le fua tele o fualaau aina suamalie, lea e lelei ona tafe i le fale i le mafanafana.

O le ponaivi e tatau ona na o se fua ma le suamalie. E vavae ese ma le faaeteete mai le fua, fufulu ma mamago. O ponaivi ua saunia ua fufuluina i vai inu. E lelei tele le fufuluina o fatu aʻo lei totoina. O lenei mea o le a puipuia ai i latou mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O ponaivi mo le lua i le tolu aso o loʻo tuʻuina i totonu o se vai lanu paʻu o le potassium i taimi taʻitasi. Afai e le fetaui le fatu mo le totoina, o le a lele i luga. E mafai ona e naʻo le ponaivi i le vai mafanafana mo ni nai itula.

I le taimi muamua Stratification e tatau ona faaosofia ai le tuputupu ae o le lumanaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona togafitia ivi i se faʻamatalaga faʻasolosolo poʻo se bioregulator faapitoa, lea e mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa. Afai e leai, ona mafai lea ona e faʻaaoga le sua o le aloe. Latou tuʻuina i luga o se solo ma afifi ai fatu fatu i totonu. Ona tuu ai lea o le susu susu ile luga o le pusaaisa mo le 1.5 masina. I lenei piriota, e manaʻomia le faʻamamaina o le solo i le vai, faʻaauau pea le faʻamamafana. O lenei mea o le a faʻamalosia ai fatu o le lumanai.

I le taimi lona lua taulaʻi e tatau ona matua faʻaeteete ma faʻaeteete. O le galuega autu i lenei laasaga o le faʻaumatia lea o le ufiufi o le fatu. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ai le mea autu. E mafai ona faia le faʻataʻitaʻiga i se tamai nusipepa. Latou te togafitia lelei le ponaivi i itu ma pito i luga. E mafai ona tufatufaina atu le siakiina, ae fesoasoani e faatelevaveina le faagasologa o le germination.

Tolu taimi e aofia ai sauniuniga meli. O iinei, usitai i se tulafono talafeagai mo fatu uma. O le eleele e tatau ona malamalama, lelei lelei le ea ma le susu. O le masani lelei o eleele eleele lelei e talafeagai. E mafai ona e faaopoopo le vermiculite i ai. I le pito i lalo o le ulo, e tatau ai ona sasaa sina oneone e pei o se alavai. Aua nei galo e uiga i le pu i le pito i lalo o le ulo.

O le galuega autu o le vaitaimi lona fa - totō se ponaivi. E naʻo le mea lenei e fai. O ponaivi o loʻo i luga o le fogaeleele, faʻafefete i se palapala eleele 1 cm le maualuga. O le eleele e fai sina vai inu, susu. A maeʻa lena, o le pusa o loʻo toto ai ponaivi o loʻo tuʻuina i se nofoaga pogisa ma mafanafana, e maua ai ni lauʻeleʻele. Mo lenei, e tatau ona ufiufi le fagu i se mea. I le avea o se meafaitino, o se pulou, o se fasi tioata poo se palasitisi e talafeagai. O le faigofie ma aupito taugofie le filifiliga o le tuʻuina lea o le fagu i totonu o se pusa paʻu.

O le manipisi o loʻo i luga e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo, talu ai o le peʻa o se fualaau malulu. Mo le manuia o le fatuina o fatu, e manaomia e le laau ona faia ni tulaga lelei e ala i le mautinoa o se vevela talafeagai. Aua nei galo e uiga i tausiga lelei. E tatau ona vevela le pito i lalo o le fagu, ia mautinoa o loʻo ufiufi le laau. I le taimi o le mafanafana, e mafai ona tuu le pupu i luga o le maa. E taua foi le faatumauina o se eleele tumau tumau. Aveese faʻamalosi le condensate mai le tioata ma le palasitika. Vaitaimi, e tatau ona e faʻamalosi le fale, ia mautinoa e le oʻo mai le meaola. E tatau ona aloese faʻataʻitaʻi, talu ai e fiafia tele tagata i le vevela.

O le faagasologa atoa o le fatuina o fatu e tusa ma se masina. E taua tele le aua le misi le taimi e pipi ai ponaivi. E le tatau ona latou malolo faasaga i le ata tifaga. E vave ona faasaʻolotoina mai le atigi o le ponaivi, lea e tu i luga o le totogo. E le o ponaivi uma e mafai ona ola. Faʻapipiʻi fua e sili ona lelei. E tupu lenei mea pe a ma le 10-15 aso. Afai o le totogo e le mafai ona tafe i aso nei, ona e le toe faatali loa, o le a leai se iuga. E sili le toe amataina.

A maeʻa le fatuina o fatu, e faigofie lava ona tausi le laau. O se fagu e iai se totō e tuʻu i le malamalama. E tatau ona susulu, ae o ave saʻo o le la e le tatau ona paʻu. E tupu ai le ponaivi i le pito o le totogo. E tatau ona aveese ma le faaeteete i se naifi, tweezers, nila poo seleulu. Afai e le faia lenei mea, o le a mou atu le laau. Pe a nofo mau le ponaivi, e sosolo i le vai mafanafana, afifi i totonu o se taga ma tuu i se nofoaga mafanafana i le po atoa. O le a avea ma vaʻaia, ma le aveesea o le a le faigata.

E tatau ona faʻafefeteina vaʻaia i taimi taʻitasi. Fafaga lelei i latou i le suauu. Afai e le faʻamaʻaina le laau, ona mate ai lea o le laau talavou, ma lau lanu samasama.
O le Persimmon e totogo vave vave toto. Afai e totogo le tele o laau, e tatau ona totoina i ni potu pusa eseese pe a aliali mai lau lau. Pe a malosi le fatu, o le aʻa ma laulaau e atiina ae, ua totoina i se nofoaga tumau. Mo nei faamoemoega, o se tamai ipu, e tusa ma le 10 inisi le maualuga, e talafeagai. Afai e lapoa le atigipusa, o le palapala o le a pala ma o aʻa o le a pala. Mo le laau ia maloloina ma malosi, e tatau ona tupu lelei, o le eleele ma le ulo e tatau ona maualuga.

Afai ei ai se fefefe o le a mate le laau mai le maalili a le maalili, o le taimi muamua e mafai ona ufiufi tupugo i ipu tioata. Mai lea taimi i lea taimi latou te manaʻomia ona tatalaina, faʻasalaga ma sosolo. O le a faʻamalosi le laau ma masani ai i tulaga tau le siosiomaga.

Tuʻua uma laʻasaga o mafaufauga tuputupu aʻe i le fale, e mafai ona tatou fai atu e leai se mea faigata i lenei mea. E tusa ma le 4 masina o le a pasi ma o le a tulaʻi mai se laau talavou atoa, lea o le a tosina ai malo. Ma e mafai ona e mitamita na e ola ae i luga mai se maʻa. I soo se tulaga, e mafai ona e taumafai. E faigofie ma taugofie pe afai e te mulimuli i tulafono. Ae ina ia mafai ona tupu atoatoa se laau, e tatau ona e tausia lelei. Ae pe faʻapefea ona e tausia ma le faʻaeteete ni persona e mafai ona e faitau ia tatou mea eseese.