Isi

Tuputupu aʻe rosa i le fale i pateta

E tele au laau rosa i luga o le saite. Ou te faatauina i taimi uma ni togalaau sauni, ma sa fautuaina au e laʻu uo ou te taumafai e totoina rosa ia te aʻu lava ia ma le fesoasoani o pateta. Na ia fai mai o aʻafiaga i totonu e maua aʻa. Tau mai ia te aʻu le auala e ola ai rosa i pateta i le fale?

O tagata uma e fiafia i rosa ia le itiiti ifo i le tasi na taumafai e ola na oi latou lava, ma i le taimi e tasi, o taunuuga e le o taimi uma e fiafia ai. E pei ona e iloa, o se rosa e laitiiti lava le le fiafia, ma e le o tagata uma e manuia i le mauaina o se fatuga fou.

E masani ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia, e oti le oti i le taimi o le aʻafiaga: mai le leai o se okesene pe a faʻasaina i latou i le vai pe latou te faʻamago pe a faʻaaoga le metotia o le totō i le eleele mo le faʻamaʻi. Ina ia aloese mai nei mea sese, e fautuaina e le fai togalaau le taumafai e tupu rosa mai pateta i le fale. O le a le gata ina faʻamamaina e le Potatoes le maualuga o le maualuga o le susu, ae o le a aʻafia ai foi le malosi o le masini.

Tipiina sauniuniga

Mo le germination, e mafai ona e faʻaaoga uma vavaega mai se togavao e ola i luga o se moega fugalaau, ma tipi mai se fugalaau i totonu o se fugalaau. Ina ia saunia le aʻa mo le aʻafia:

  1. I se soifua maloloina lelei, ia faʻaaoga se naifi malosi po o se faʻatemolosi e tipiina se vaega e oo i le 25 cm le umi.
  2. O le pito i luga e tatau ona faʻafefe 1.5 cm i luga aʻe o le fatugaʻo, ma faia i le taumatau saʻo.
  3. O le pito i lalo e tatau ona faia i se pito i luga.
  4. Aveese laulaau mai le au, ma tuʻu ai ni nai fasi pito i luga.
  5. Le faʻaaogaina o vaega ma le pati faʻasalaga (vaivaiga vaivai).
  6. Tuu le sulu mo se aso i se vaifofo o se tuputupu ae faʻaolaina (Kornevin poʻo Heteroauxin).

O le faʻaaogaina o se biostimulator o le a foliga mai o foliga o aʻa, ma i ni nai vaiaso, o le a amata ona tupu le fatu. A aunoa ma se stimulate growth, o lenei faagasologa o le a toso i luga mo le masina.

Totoina o lapisi i pateta

Faʻaofi le 'ulu ua saunia i totonu o le paluga pateta ma se tipi mataʻutia. E tatau ona aunoa ma le faaleagaina ma aunoa ma ni mata. E tasi le 'au e pipii i le tasi pateta.

Laʻau pateta ma se 'au i totonu o se ulo e lelei ai le palapala, tuʻu se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le fugalaau, ma ia mautinoa e ufiufi i se fagu ipu i luga. E mafai ona e faʻaaoga se fagu palasitika.

O lālā e totoe i luga o le 'au e le tatau ona fesootaʻi ma puipui o le fagu.

Tausia o mea e vavae ese ai

Tuu le fagu i le laau toto i se nofoaga mafanafana ma le malamalama lelei. Suavai faalua i le sefulu aso, e puipuia ai le faaleagaina o le vai, a le o lea e ono pala le aʻa. E lelei le faʻapipiʻiina o laulaau.

A maeʻa ona tupu mai pupu (pe a uma le lua i le tolu vaiaso), e manaʻomia le tatala i luga o le fagu i taimi taʻitasi, ma faasolosolo malie le faʻamalosi o le rosa i le vevela masani. O taimi uma lava, o le taimi na faʻaaluina ma se faletupe tatala, ua faʻateleina, ma a mavae le lua vaiaso ua maeʻa ona aveese.

Afai o le aʻa o loo i ai ni totoa fou e togiina ai foi se togi, e tatau ona tipi ina ia aua neʻi aveesea ai le fugalaau malosi.

Totoina aʻa o aʻa i le fugalaau

O Roses ua totoina i le pateta, pe a faatusatusa i fua masani, e itiiti lava le puipuiga. O le mea lea, e fautuaina e suʻeina i latou i eleele tatala i le tautotogo, ina ia oʻo i le amataga o le malulu o le vao e iai le taimi e tupu malosi ai.

Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi le rosa talavou. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e ave lala laʻau pe fausua le vao i lau paʻu mai fualaau aina ma laau toto, ma taoto i le pito i luga o le palapala ina ia aua nei paʻu le lau e le matagi. E te manaʻomia le mafanafana o le rose pe a maeʻa le malulu malulu (5 tikeri o le kiona), afai e te vave fai, o le a amata ona totogo.