Meaai

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le faʻaaogaina o le meli fafie

Laʻau masani, lea e ave e le toʻatele mo se vao, ei ai vaega eseese o mea aoga. E mafai ona 'aina i auala eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, ia faia le meli mai tiliva, o penefiti ma faʻamaʻi o loʻo faamatalaina i lalo. O se vailaau masani lea e mafai ona faʻamalolo mai maʻi eseese.

Natura faalenatura ma mea e fai

O le meli faanatura masani e aoina mai e pi. E i ai se lanu matagofie ma le manogi manogi. Ae o le aʻa o lenei fugalaau lanu samasama e vevela ma afai ei ai isi laau totō vavalalata lata ane, ona felelei solo ai lea o uʻamea faataamilomilo. O le mea lea, e faigata ona maua le meli masani mai nei fugalaau, ma o le a le taugofie. E ui lava o se faleteuoloa o vitamini ma minerale.

Ae o sea oloa e mafai ona saunia i le umukuka i le fale, e aunoa ma le fesoasoani a pi. E le faigata le fua o le meleni kulimi, o le faagasologa e le tele se taimi. Ae o le lelei o lelei lelei e faigata tele ona manatu maualuga.

Fuafatau aoga

O le aoga o le malosi o le 100 g o le oloa e 190 kcal. O le teʻa faʻatasi ai ma se meaʻai faapena o le a faʻaolaina ma maua ai le malosi.

O le a le aoga o le meli meli? O se punavai faanatura o vitamini ma minerale e taua mo le tino. O le tuufaatasiga o minerale o le laumei meli e manaia:

  1. Vaʻalele - fesoasoani e aʻoaʻo ma galue, ei ai sona aoga aoga i le tulaga o nifo.
  2. O le kesi e faʻamalosi ai le ponaivi ma le musika i totonu o le tino.
  3. E aofia ai le magnesium i auala taua i totonu o masini ma okeni.
  4. O le potassium o le "tele" vitamini mo le fatu ma le faiʻai.
  5. Suauu - e faʻalagolago i le tuputupu ae masani o le tino talavou ma fesoasoani e faʻamautuina le gafatia lautele.
  6. O le uʻamea e faʻamalosia le maualuga o le hemoglobin i le toto.
  7. Manganese o le a fesoasoani e foia le vaivai ma le moe, ma oʻo lava i le aveesea o le atuatuvale.
  8. Zinc - faaleleia le tulaga o le paʻu ma ei ai aʻafiaga aoga i luga o sela o le tino atoa.
  9. O le Seleniuma o se tasi o fili sili o le oncology.
  10. Omea - e fesoasoani i le tuputupu ae lelei ma le atinaʻe o sela o le tino.

E le o vailaʻau suamalie uma mai se fale talavai e mafai ona faʻafiafiaina oe i se fatuga mauoa. O nai sipuni o se fualaau faasaina i le aso o le a fesoasoani i le tino e faʻafefeteina le faʻalavelave ma faʻamaʻi.

I le faʻaopoopoga i minerale, o loʻo iai foʻi le tele o vitamini:

  • Ioe
  • B1
  • B2
  • B5
  • B6,
  • B9
  • S
  • E
  • K
  • PP
  • Choline
  • Beta pati.

O se vailaau masani lea o le pomu. O le vailaʻau C o le a fesoasoani e faʻataʻi faʻamaʻi, faʻamalosia le puipuiga ma faʻamalosia ponaivi. O le vitamin A o loʻo i ai se aoga aoga i le tulaga o mata. B vitamini e faʻamalosi ai le tino ma faʻaleleia le toe faʻafouina o le tino. O le vitamini E e taua o le "vitamini o le talavou", o le tulaga paʻu e faʻaleleia mai lona faʻaaogaina. Vitamin PP fesoasoani e maualalo le cholesterol.

Ua na o vaega taua ia o le meli faimamago maloloina. Ae pe toafia i latou o loʻo avea pea ma vaega o le vailaau faʻataʻitaʻi ma manuia ai le tino!

O le faʻaauau o le taumafaina o le 4-5 sipuni i le aso o le meli e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa, aveesea le toxins mai le tino, tuʻuina atu le tino ma se faʻalavelave o vitamini, fesoasoani e taulimaina lelei le faʻafitauli o le pipitipi, faʻavaivaia migraines ma fesoasoani ai e faʻatau atu le atuatuvale.

O le la ma lenei meli o le a maua ai le malosi ma faʻamalosia ai neura, fesoasoani e tau ma le malulu ma faʻamaʻi viral. O le oloa e fesoasoani foi i le faʻamautuina o le microflora ma faʻamalosia ai puipui o toto toto. O ona fausaga e faʻaleleia ai le fausaga o le ponaivi ma faʻalavelave ai le atinaʻe o osteochondrosis.

E mafai ona afaina ai le meli vao

E ui lava o mea aoga o le meli tifala e manino, e mafai foi ona afaina.

O i latou o loʻo i ai se tali atu i oloa gaosi o le beekeeping e tatau ona faʻaaogaina le meli fafie ma le faʻaeteete. Mo le sauniuniga o le meli i totonu o le fale, o fugalaau e faʻaaogaina i le nectar ma le pollen e faʻaaoga, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina i ni mea talafeagai.

Tamaiti ei lalo o le 5 tausaga le matua e tatau ona aloese mai se togafiti manaia ina ia le faʻaosooso ai diathesis.

I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o meaʻai sugary e gata, ma o le meli o se oloa gaosi tele.

O faafitauli mamafa o se tasi lea o mafuaʻaga e lafoai ai le meli vao. E faʻaleleia ai le manaʻo.

Afai o loʻo faʻaputu faʻasalalau i tafatafa o auala poʻo i totonu ole nofoaga ole eleelea eleelea, o le a sili atu le leaga o le meli o le galala nai lo le lelei.

O le gasegase o le gasegase o se isi lea mafuaʻaga e teena ai se vailaʻau lelei. O le mea moni e faʻapea, o le meli fafie o se laxative. Ma o faʻamaʻi o le manava, e mafai ona mafua ai le le mautonu.

Dandelion Honey Recipes

E tele suʻega i le kukaina o le meli meli, o mea aoga ma mea faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i luga. O le fua e mafai ona suia i lou fiafia, ma faaopoopo atu vaega eseese o le a avea ai se mea aoga aoga e sili atu ona taua.

I soo se tulaga, muamua e tatau ona e saunia fugalaau mo le meli. E tatau ona aoina mai auala, mamao ese mai le taulaga tele.

Faʻafefe, pei o le omomi, faʻafefe uma le eleelea mai le ea ma le eleele. O le mea lea, e taua tele le filifilia o se fugalaau.

Laʻau tele, fuga o meaola maloloina e aunoa ma ni faʻailoga o faʻamaʻi e talafeagai mo le meli. Na o fugalaau samasama e alu i le oloa, e aunoa ma ni meaʻai ma isi vaega lanumeamata. Latou te manaʻomia le fufuluina lelei o vai. Ae sili atu le lelei, soʻo mo le tolu itula e aveese uma ai le faʻaleagaina.

Fagali meli ma lemoni

Ina ia saunia, e te manaʻomia le 300 fugalaau fugalaau, 1 lemoni tele, 1 kg o le suka, 0.5 l le vai.

Fufulu ma faʻamago fugalaau. Sasaa se ipu vai, aumai i se vevela ma vela mo le 3 minute. Aveese mai le afi. Faʻaopopo lemoni gaʻo, e mafai ma se peel. Faʻamalaga e faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 6 itula. Ona tosoina lea ma fufulu ese fugalaau fugalaau. Mo nisi galuega, na o le vai e manaʻomia.

Mai se ipu vai ma le suka, faʻapipiʻi le sipuni. Faaopopo le fulafula. Salu mo le afa itula. Liligi i totonu o fagu vaʻa ma faʻasolo i luga.

E liua i totonu o se uʻamea, faʻamanatu ai le meli i lanu ma lauulu. Masalo o le mafuaaga lena ua taua ai lena mea? O lenei fua e mafai ona fesuisuiaʻi e ala i le faaopoopoina o mint poʻo lau lauʻau, apa o le aʻa o le aʻa po o le vevela. I tulaga taitasi, e te maua se mea manogi ma maloloina.

Faʻafefete i le meli

O lenei fua o le a talisapaiaina e tagata e fiafia i le meli. O fugalaau na aoina e tatau ona saunia e pei ona faamatalaina i luga ma faʻamago lelei. Ona uu lea i totonu o se masini suamalie poʻo se moa. Faatulaga i le fufuluina o fagu ma liligi le suavai suamalie fou. O lena mea uma! Leai se togafitiga vevela, ae faʻaaogaina tele!

E le faigata tele le faia o le meli falesa i le fale, o ona lelei e sili, ma o le faʻaleagaga e laʻititi. O lenei togafitiga o le a faʻaleleia atili ai lou soifua maloloina ma lagona, ma faʻapitoa i vailaau o la latou fale talavai.

Vaʻavaʻai foʻi: Dandelion - faʻamalolo o meatotino!