O le togalaau

E faʻapefea ona totoina se fafie lelei?

E le i mauaina le tele o tufatufaga i le matou togalaau, ae ua mafai ona fafaguina le fiafia i totonu o le au faifaatoaga. Ma o lenei mea e tatau ai, muamua lava, i lona maualuga o le gaosiga. E na o le 20 vao e mafai ona faamalieina atoatoa manaoga o se aiga o le 3-4 tagata i totonu o lenei lauusiusi manogi ma manogi.

O le tele o fai togalaau na totoina lenei fua mo le taimi muamua e le fiafia: o laau e le oʻo i le sili ona lelei ma e le maua ai se fua maualuga. O le mafuaʻaga o lenei mea, o le faʻaaogaina o tekonolosi o le faʻalauteleina o ituaiga o vao e iai ona lava uiga. O lenei tusiga o loʻo faʻaalia ai mataupu o le auala e tupu ai le ola lelei o ituaiga o vao, ma o tulafono mo le tausiga e tatau ona matauina.

Faamatalaga faʻatau

E tele ituaiga eseese o lenei aganuu e ese mai i le mea masani i le foliga masani ma le maualuga o le vao. O se tagata matua e mafai ona oʻo i le maualuga e oo atu i le 1.5 m, ma pe a tupu aʻe i totonu o se kiona - e oo atu i le 2.5-3 m. O le pito i lalo o le aʻoga e faʻapotopotoina, ma o lau laau laʻau e tupu mai i le laʻau. Faafetai i lenei mea, o le dill e fai ma foliga o se togavao. O le umi o le lau e oʻo atu i le 45 cm, o le mafuaʻaga lea e masani ona fenumiai ai le fale ma fennel.

Fatuina sauniuniga

E masani ona fausia se fuʻa fugalaau i le pito i tua o le vaitau, o lona uiga o le fatu e leai se taimi e fua ai i le tele o itulagi o Rusia. Ina ia aloese mai le faatauina mai faaletausaga o mea totō, e tatau ona totoina le tele o vao ma laau, ona maua ai lea e le fatu le taimi e fua ai aʻo lei amata le tau malulu.

E tele ni suauu taua i fatu o fatu, o le mafuaʻaga lea ua faʻaitiitia ai le gafatia o le germination i le taimi. Afai e leai se talitonuga i le fou o fatu, e fautuaina i latou e tafe mo ni nai aso i le vai mafanafana. O le vai pogisa, tumu i le suauʻu, ua faʻafefe, ma ua sasaa le vai fou i lona nofoaga. A o lei totoina, e salalau fatu i luga o le ie ma faʻagogo seia oʻo i luga o le eleele.

Faʻaleleia eleele ma totoina

E fiafia tele le otaota i laufanua suamalie ma suamalie, ae o le tele o eleele o loʻo i ai le faʻafeeseeseaiga e talafeagai mo le luluina. Talu ai ona o le aʻa o le vao vao e malosi ma e mafai ona oʻo atu i le loloto o le 50 cm, e talafeagai le mafiafia o le lafulemu lelei mo le atinaʻe atoatoa o le laau.

Aʻo lei totoina, faʻafefiloi poʻo le faʻalaʻau faʻasusu e faʻafefiloi i le palapala. E tatau ona e usitaia ia tulaga faatonuina mo la latou talosaga i le sikuea 1. sikuea sikuea:

  • urea poʻo le masima tiso - 15-20 g;
  • humus - 2-3 kg;
  • superphosphate - 20-30 g.

O le luluina o loʻo faia i le mataʻu ma le susu. Mo le totoina o fafie i eleele tatala, o le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me e talafeagai. E lūlūina fatu i vaovao i le mamao o le 3-4 cm, ae o le mamao i le va o laina e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm. Aʻo leʻi tupu mai le toto, e fautuaina e faʻapipiʻi le nofoaga o loʻo tulaʻi ai i se ata tifaga.

O le fesili i le tele o tupuga o le pupuʻu e le mafai ona taliina ma le manino-e faʻalagolago lava i le ituaiga, vaitau o le fatu ma le vevela o le eleele. E masani lava, o fua muamua e tupu mai i le 1-2 vaiaso talu ona toto. A maeʻa le germination, e tatau ona vevela fasi laau. E masani lava, e tele lava le vevela e faia seia oʻo i le mamao i le va o laau o le 15-20 cm.

Vaega o le galueaina ma le tausiga

O lenei fualaau aina e masani lava ona ola i totonu o greenhouses, ae o le totoina o fafie i eleele tatala e mafai foi. O se tasi o metotia taatele o le totoina o laau ma lo latou totoina i luga o le saite.

Mo fatu, o fatu fatu ua totoina i ipu poo pusa. O le luluina e faia pe a ma le masina ae lei totoina i luga o le eleele. A maeʻa ona tupu, e mafai ona vavaeina ni laau i le palapala, o le a faʻateleina ai le tuputupu ae o laau.

O fualaau e totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi i Me, pe a uma ona faia i luga o le 5-7 laʻau. Pe a totoina i le va o laau toto, e tusa ma le 30 cm le matauina.

Gaoioiga mo le tausiga o le vao vao e aofia ai le veleina ma le faasusu. E tatau ona e faʻaumatia vao leaga seia oʻo i 3-4 laula i luga o le laau. A maeʻa lena, o le a tupu tele lona tuputupu ae, ma vao leaga e le mafai ona toe malemo ai o ia. O le kulū e faʻafefe i le vaiaso i le fua faatatau o le 5 lita o le vai i le 1 sq. m. palapala.

E faʻafefea ona faʻafefiloi le kulumu?

Afai o le eleele e faʻamaʻaina aʻo lei luluina, ona faaopoopoina lea o le faʻamalosiina, pei o se tulafono, e le manaʻomia. E mafai ona e faʻaaluina ni nai taimi e faʻasusu vai ma faʻafeinu: 1 tsp. urea poʻo le 0.5 lita o mullein i le pakete vai.

Till e mafai ona faʻaputuina i laulaau lau o loʻo lamatia ai le ola maloloina o le tagata. Mo le mafuaʻaga lenei, e le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina pe afai e leai ni faailoga o le elemene i lenei mea.