O le togalaau

Sea buckthorn

Faatasi ai ma fualaau aina ma laau totō ua totoina i totonu o lo tatou atunuu, ua tosina mai ai le gauai faapitoa i le sami. O lona fualaau o loʻo i ai se faʻalavelave o vailaʻau faʻasolosolo: vitamini C (50-150 mg /%), mea-gaʻo (50-100 mg /%), carotene (2.5 mg /%), vitamini K (0.8-1 , 2 mg /%), E (8-16 mg /%). B, B2, B9, coumarins (1 - 2.4 mg /%) ma le suauu (3-6%), lea e taugata e avea o se meafaigaluega aoga i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

O le sami buckthorn o se mea eleelea, pala o le eletise, po o le laau i luga o le eletise pe tusa ma le 5 mita le maualuga. O fugalaau o le dioecious, male (stamen) ma le fafine (pistil), o loʻo i luga o laau eseese.

I vaega o le Central Non-Black Earth Region, ua amata ona fuga mai le tackthorn moana e faalagolago ile tau o le tau mai le aso 3 Me le 18. E amata ona fuga mai laau taʻitasi i le tolu aso muamua nai lo tamaitai.

O le sami buckthorn e ulu atu i le taimi e fua mai ai i le lona fa po o le lima tausaga. O le amataina o le fua o fualaau taumafa e mafai ona tupu i luga o tulaga o le tau mai ia Iulai 26 e oʻo i le aso 24 o Aukuso.

O le fua faatatau o fua o le vao i le sami-buckthorn e tusa ma le 4 kilokalama, i ituaiga filifilia o le Research Institute of Horticulture i Siberia na faaigoa ia M. A, Lisavenko - 16 kg, le maualuga - 26 kilokalama. O le mamafa o le fetus mai le 0.2 i le 0.85 g.

O le vaega autu o aʻa o loʻo taoto i le palapala palapala e oʻo atu i le 60 cm. I luga o aʻa o le skeletal e latalata i le eleele, e maua mai ai sugu, ma nodules, o loʻo tuʻuina ai le nitrogen mai le ea.

O le sami buckthorn o se togavao e aʻafia ai le kiona. Na ia faʻamalieina le malulu ile -50 ° C. Ae ui i lea, i isi vanu ma le pala ma le malosi o fesuisuiai o le vevela, faapea foi i matagi malosi, vevela lala ma fuga mai fugalaau, aemaise lava i laau tane.


© 4028mdk09

O eleele sili ona lelei mo le sami buckthorn o le oneone ma le iliili o loʻo i ai suauʻu manogi, faapea foi ma le lanu paʻepaʻe paʻu ma le vaʻaiga o le pelenozem oneone o le malamalama faʻapitoa. I luga o eleele o le mamafa o masini, o le sami buckthorn e matua vaivai ma e le lelei ona fua. E leai se mea e sili ona talafeagai mo ia i vai e tafe, ma lologa.

O ituaiga sili ona lelei o le sami buckthorn o Dar Katun, Golden cob, Oilseed.

  • Meaalofa a Katun. O le mamafa o fua o vine o le 0.4 g. O fua e mama moli, tele. O le tofo e matua afaina, e aunoa ma le ita. Gaioiga i le ono i le fitu tausaga le matua mai le 14 i le 16.7 kg i le fafie. O fua na aina i le faaiuga o Aukuso, e aofia ai sugars - 5.3%, acids - 1.66%, tannins - 0.042%, suauu - 6.89%, vitamini C - 62 mg /%, carotene - sili atu i le 3 mg /%.
  • Tala auro. O le averesi o le fatu o le fatu o le 0.4 g. O fua e lelei, moli moli. Gaioiga i le lima i le ono tausaga mai le 15.2 i le 16.4 kilokalama i le vao. O ripeni na amataina i le amataga o Setema, e aofia ai sugars - 4.76%, acids - 1.45%, tannins - 0.059%, suauu - 7.4% vitamini C - 66 mg /%, carotene - 2 mg '%.
  • Suauu. O le mamafa o fua o vine o le 0.37 g. O fua e lanu-mumu. O le fua faatatau i le matua e fa e 4.7 kilokalama i le vao. O le togalaau na amata i le faaiuga o Aokuso, e aofia ai suga - 4%, acids - 1.46%, tannins - 0.059%, suauu - 5.8%, vitamini C - 64 mg%, carotene - 7.6 mg /%.

Faʻaleleia eleele mo le totoina amata i le faʻaofiina o meaʻai (mai le 100 i le 150 kilokalama / 10 m2 o le peat or humus) ma le 600-800 g / 1O m2 o fugalaisa. Nai lo o fugalaʻau faʻasaina, e mafai ona e faʻaaogaina le laumei lanu meamata (lupine, mustard, phacelia). O eleele faʻapitoa e tatau ona faʻaitiitia. Ole taimi ole aoga ole a faʻatasi ma le faʻatupulaia o le vaitau o le vaitau o le sami ma e 10-12 tausaga.

Sea buckthorn

Faʻamasinoga. I totonu o le Central Non-Black Earth Region, e totoina ai le sami i le tautotogo po o le autumn e tusa ai ma le 4 × 2 m mamanu. O lua eli e 40 cm le loloto ma 30 i le 60 cm le lautele E mafai ona tanumia le uʻu o le laau i le 7-10 cm i luga o oneone oneone ma suauu siliva, i luga o isi eleele - e le sili atu i le 3-5 cm. I le tulaga o le totoina lelei, o le vaega eletise ma le aʻa o le a amata ona le lelei. Mo le totoina, na o le maualuga-maualuga, sili ile lua tausaga le matua, o mea totō e faʻaaogaina. O le aʻa o le seedling e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tolu lala 30-40 cm le umi, o le vaega o le ea - 1 poo le 2 saʻo saʻo le vavaeina o le 50-60 cm le maualuga. A o lei totoina, ua totoina aʻa i totonu o le mashula palapala.

Mo le palota masani o fafine i luga o le saite e tatau ona totoina le 10% o tamaʻi tane o lo latou numera atoa.

Teuteu Sea-buckthorn e aofia ai le aveeseina taʻitasi o lālā mamago, mago, ma paʻu. I totonu o le fitu i le sefulu tausaga le matutua, e faʻataunuʻuina le teuteu o le matua.

Puipuia o Pest ma Disease faia e pei ona taua i lalo. I le taua faasaga i le sami buckthorn green aphids e faʻaleagaina ai aʻa ma lala laiti, o togalaau e togafitia i le 0.2-0.3% karbofos.


© Beentree

I le taua faasaga i endomycosis e aafia ai vine, faʻaaoga nitrafen (3.0% o le sauniuniga) seia oʻo ina tatala mai puaʻa, ma aoina ma susunuina fualaʻau ma lālā na aʻafia.

I le tau faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaleagaina ai vaega uma o le laau, e fautuaina e tipi ma susunuina lala ua faʻamaina pe lalaina vao.