O le togalaau

Fuaina o fuaitau mo le lūlūina o fatu o fualaʻau fualaʻau mo fatu

A maeʻa aso malolo o le Tausaga Fou, e amata ona sauni le au fai togalaau mo le luluina o fatu mo fatu. O le poto masani, faatasi ai ma le tele o tausaga o le tuputupu ae o fualaau faisua, faigofie ona fuafuaina le aso o le lūlūina o fatu mo fatu laau, e faʻaaoga ai a latou matauga ma faʻatusatusaga. E sili atu ona faigata le fuafuaina o lenei aso mo le amataina. Ina ia fuafua ma faamanino le aso o le lūlūina o fatu mo fatuga, e mafai ona e faʻaaogaina ni metotia:

  • e tusa ai ma taunuuga o suʻesuʻega faʻatoaga,
  • fua faʻatatau
  • e tusa ai ma le fua faatatau o teuteuga.

Lanu o pepa.

Faʻaaogaina faʻamaufaʻailoga faʻataʻitaʻi

Fautuaina mo le au fai togalaau e faʻaaogaina ni lisi faapitoa mo mea totō. O faʻamatalaga e uiga i le taimi o le lūlūina o fatu o fualaau faisua mo laau toto e maua mai i le tele o tausaga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi i tulaga vavalalata i le mea e gaosia ai. O fua e taua o le zoned ma pe a faʻatau atu i tua o le afifiina, o tagata gaosiga e faʻaalia pea le gaioiga, e oʻo i le aso fautuaina o le lūlūina o fatu mo fatu.

E tatau ona fai mai o aso o le lūlūina o fatu na tuʻuina i luga o le afifiina o le averesi. Latou te le amanaia tulaga o le tau o le tausaga, o uiga o le ituaiga o loʻo taʻua i luga o le igoa, ma isi matāʻupu. O le mea lea, i le vaitau o le taumalulu (faʻasaoloto mai galuega o le fanua), e tatau i tagata fai togalaau ona faamasani i latou ma fautuaga a le au faifaatoʻaga ma filifili ituaiga ma ituaiga o latou filifiliga mai le lisi ma lisi.

Faʻatauina o vailaau faʻasolosolo sili atu ona makagofie F1. O fatuga nei o le toe gaosia muamua. Latou te ese mai lava i latou mulimuli ane e ala i le tele o teteʻe atu i faʻamaʻi ma sili atu ona fetaui tonu ma le faʻamatalaga faasino.

I totonu o lau faʻataʻitaʻiga, tusi se laulau ma faʻaaogā faʻamaumauga o le a fesoasoani ia te oe e sili atu le saʻo e fuafua ai le aso o le lūlūina o fatu ma le totoina o fatu mo le faʻatoʻaga tumau i nofoaga e matala ma puipuia (mafanafana, malulu, greenhouses film, spandboda ma isi fale tumau ma tumau).

O faʻataʻitaʻiga e tatau ai mo fualaʻau autu o fualaʻau ua tuʻuina atu i lalo i le laulau. 1 ma le 2. Manatua i totonu o laulau 1 ma le 2, o mea totō lava e tasi e eseese i le fatuina o tausaga ma tausaga o le totoina (o le itulagi e tasi, ae e ese itulagi). O nei laulau e faʻaalia ai le tele o faʻamaumauga aloaia. O le mea lea, pe a faʻaaoga faʻataʻitaʻiga sauniuni mo le lūlūina o fatu, e lelei tele le ave faʻamatalaga mai lau eria.

Pusa 1: Fuaina o fatuga fatuina fatuina o faʻamaumauga na maua mai i luga o faʻataʻitaʻiga faʻatautaia mo le totonugalemu o Rusia

Igoa o aganuu, asoFatuga tausaga, asoFatuina le asoFatuga, asoFatuina Aso
Toto amata45-5010.03-15.045-71-10.06
Tomato medium ma le tuai65-7011.03-20.035-75-15.06
Mea suamalie ma suamalie65-7511.03-20.0312-145-10.06
Eggplant60-6521.03-31.0310-125-15.06
Salamu ulu35-4521.04-30.043-511-20.06
Seleti75-8512.02-20.0212-2021-31.05
Squash, pumpkin25-3011.04-20.043-521-31.05
Kukama25-301.05-10.052-41-10.06
Palufela45-501.04-10.044-621.05-31.05
Paʻu paʻepaʻe45-5025.03-10.044-621.05-31.05

Fatuina o tamato.

Pusa 2: Aso mo le totoina o laau i le ogatotonu o Rusia i nofoaga malulu ma tatala

Igoa o aganuuTausaga o fualaau, aso mai le germinationLe foliga mai o ni fatu, asoTotoina o laau toto
TomatoGreenhouse 60-70, fanua tatala 50-605-8Greenhouse - ogatotonu o Me, nofoaga tatala - amataga o Iuni
Kukamagreenhouse 25-35, fanua tatala 20-252-4Greenhouse - le luasefulu o Me, fanua tatala - i le amataga o Iuni
Eggplant55-657-9Greenhouse - faaiuga o Me
Pepa50-607-9Greenhouse - faaiuga o Me
Salamu ulu30-353-5Greenhouse - ogatotonu o Aperila, avanoa tatala - ogatotonu o Me
Squash, pumpkin20-252-4greenhouse - ogatotonu o Me, nofoaga tatala - amataga o Iuni

Faʻasologa o auala

Ina ia faʻaogaina lenei metotia faʻatusatusa, e tatau ona faʻaaogaina faʻafanua faʻafanua o le taumalulu, lea e faʻaalia ai le taamilosaga o le amataga o le tautotogo ma tumau le mafanafana o le tau (e aunoa ma le toe foʻi mai o fugalaau punavai) ma le malulu o le autumn. E manaʻomia foʻi le umi o le tuputupu ae o le vaomatua. Mo le faʻalapotopotoga sili ona lelei o le totoina ma le totoina o taimi, tatou te ulufale atu i tulaga talafeagai i totonu o la tatou faʻatoʻaga.

I luga o le laulau matou te tuʻu ai faʻamaumauga i luga o le vaitau o fualaau, o le vaitaimi o le totoina o le eleele, o le faʻaleleia o fualaau aina, o le taimi e faʻataga ai e le o ni mea e le masani ai, fetuutuunaiga pe a uma se paluga, ma faʻamaumauga fuafuaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga: i le totonugalemu o Rusia, o se taimi e le mafanafana ai le kiona e amata i le lua tausaga o Me. Matou te faia le aso e gata ai - Me 15. O le vaitaimi o le atinaʻeina o uluaʻi tomato mai fualaau e 45-50 aso. I lenei vaitau tatou te faaopoopoina le 5-7 aso mo le faʻaleleia o fualaau ma 3-4 aso mo le vaitau o fetuunaiga o fualaau aina pe a maeʻa se paluga ma isi mea e leʻi fuafuaina (50 + 7 + 4 = 61). I le faʻaaogaina o le kalena, tatou te toe taliu mai i le 50 aso mai le tausaga o fualaau aina, 4 aso o le suavai ma le 7 aso mo le faʻafuaseʻi, ma tatou maua le numera o aso o le faitauina (60-61 aso) ma le aso e toto ai fatu mo fatu. Aso e pa'ū i le aso 14 Mati 14-15. O le luluina o fatu e mafai ona faalautele e ala i le taitaia i ni nai vaitaimi ma se malologa o le 10-15 aso. O le totoina o laau o le a amata mai i le aso 15 Mati i le aso 1 Aperila.

O se tasi lenei faʻataʻitaʻiga o se meaʻai suamalie. Iloiloina le tapulaa o le vaitaimi e le maua ai le kiona i luga o le tau o le tau. I le itu i saute, e pau i le sefulu tausaga mulimuli o Aperila - le sefulu tausaga muamua o Me. O le matua o fualaau aina suamalie, saunia e totoina tumau, o le 65-75 aso. O loʻo matou faitauina i lalo mai le aso 10 o Me (ina ia aua nei paʻu i lalo o le kiona toe foʻi). I le matua o le fuaina o pepe 65 matou te faaopoopoina le 5 aso mo le tulaʻi mai o tanu ma le 7 mo tulaga le maalofia (o le a faʻaitiitia le vevela, leai se malamalama, tolopoina ma le faʻamalosi) ma matou maua ai le atoa o le 77 aso. Matou te faitauina i latou mai le aso 10 Me ma maua le aso o le lūlūina o fatu mo fatu ile Fepuari 17. O lea la, o le vaitaimi o le lūlūina o le pepa suamalie mo fatu laau i le itu i saute e amata mai i le aso 17 Fepuari ia Mati 1. Afai e totoina i le 2-3 upu ma le va o 8-10 aso, ona oʻo lea i le taimi o le lūlūina o fatu pepa mo fatu o le a tumau seia oʻo i le aso 5 Mati 5-10.

Laʻau eggplant.

Pe a faʻatatauina le aso o le lūlūina o fatu, usitai i le tulafono: e sili atu le totoina o fatuga laiti, ola laiti mo le tuputupu ae tumau nai lo le tupu. O tamaiti laiti e ui atu i le vaitau o fetuunaiga i tulaga fou fou (e pei o se pepe fou) vave, ma e le afaina le totoina (o le tele o otaota) ma e ono afaina i faʻamaʻi i le vaitaimi o fetuunaiga. Afai e te le o mautinoa e uiga i le lelei o le sauniuniga o nofoaga e totoina ai fatuga mo le faʻaaogaina tumau, ona tolopoina lea o le aso toto i se aso mulimuli ane (o nisi taimi e oo i le 10 aso). E mafai ona e lūlūina fatu ile tele o fuaitau. O lenei metotia o le a maua ai se avanoa e oʻo ai i le vevela ma le māmā o le pulega lelei mo aganuu.

Iloiloga i le fua o teuteuga

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai mai faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, o le aso o le lūlūina o fatu e foliga mai e felelei ma eseese i totonu o le 10 aso. O loʻo i ai se isi auala e fuafua ai le saʻo o le luluina o fatu mo fualaau - e tusa ai ma le fua o teuteuga. Mo lona faʻatulagaina, o le a manaʻomia nisi faʻamatalaga faaopoopo, lea e mafai ona maua mai tusi tusitusi poʻo le faʻaaogaina o taunuuga oa tatou suʻesuʻega umi.

Matou te tusia se laulau lagolago, matou te ulufale ai i faʻamatalaga nei (laulau 3). Pe a fuafuaina le aso o le lūlūina o fatu mo fatu laau e ala i le faʻatulagaga o teuteuga, o le faʻatusatusaga e faʻatino i le vasega o le vasega. O lona uiga, tatou te amanaʻia itu e le o tomato muamua po o isi mea totō, ae o se ituaiga o meaola eseese.

Pusa 3: Faataitaiga o le fuafuaina o le aso o le lūlūina o fatu o fualaau faisua e tusa ai ma le fua o teuteuga

Faʻasologa o Tausaga
Vaʻaia fualaʻauToto amata Eggplant
Eseesega, hybride (Ulutala) (Ulutala)
Vaitaimi, aso70-85100-150
Totoina o tausaga, mai fatu laau i le gafa, aso45-5060-65
Faʻasalaga, aso5-77-9
Filifili, aso,11
Fetuunaiga, aso2-42-4
Tau o le tau (aso o le totōina o laau toto i nofoaga tatala, Moscow, Moscow region)10.0615.06
Aso o le luluina o fatu mo fatuAperila 15thMati 29

Ina ia fuafua lelei le aso o le lūlūina o fatu mo le totoina o vine, e tatau ona e iloa:

  • le umi o le tuputupu ae o se vaitau eseese,
  • tausaga sili ona lelei o fualaau (aso mai germination e totoina i se taimi faifai pea),
  • tulaga faʻatupulaia (lauʻeleʻele, fale koli, fanua tatala),
  • taimi o le germination o fatu, aso,
  • siosiomaga o le itulagi (o le umi o le mafanafana ma le amataina o le taimi e leai se vavao).

Fatuga o seleri, letusi, leeketi ma kapisi.

O nisi o tafaʻi mamao o le ae mauaina i luga o se ato fatu, o isi e mafai ona maua mai faʻamaumauga, mapusaga o le itulagi, itumalo. Mo le faʻatusatusaga, vave fuafua pe o le a le tulaga o le a tupu ai le aganuu i le taimi o le totoina.

O siata o loʻo i lalo e tatau ona faʻaalia i le taga fatu:

  • igoa o le ituaiga po o le kulupu,
  • tuputupu ae o le eria
  • lūlū aso
  • aso o le tulaʻi mai,
  • togafitiga o fatu.

O faʻasologa mulimuli e lua o le a avea ma au taʻiala i le faʻatulagaga. E taua tele le iloa pe ua faia togafitiga fatu. Afai e leai, e tatau ona e togafitia lau fatu e faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi oe lava. O fatu laititi o le a tolopoina le atinaʻeina o fualaau ma mafai ona tuai ma le taimi o le totōina i se taimi faifaipea, e le maua pe maua ni fatu totogo, ma isi. Ina ia faʻatumu le laulau faʻatusatusa, o le a manaʻomia ni numera o faʻataʻitaʻiga (o le umi o le tuputupu aʻe o le vaitau, o le matua o le fualaau faisua, o le vaitaimi o le fatuina o fatu).

I le averesi, o le umi o le tuputupu aʻe o le taimi e masani ona faʻaalia i luga o le pusa i fatu poʻo i totonu o faʻamaumauga o momo ma hybrids o meaʻai fualaʻau. Matou te avea o se faavae i luga o faʻamaumauga:

  • Tomatoes -75 -140 aso;
  • sua suamalie -80-140 aso,
  • Eggplant -90-150 aso.

Fautuaina tausaga o le gafa (o le sili atu le sao o le meli o loʻo faʻaalia i le pusa o fatu):

  • tamato - 45-50 aso;
  • ogatotonu o vaitau toto - 55-60 aso;
  • tuai o tamato matua - 70 aso;
  • mea suamalie -55-65 aso;
  • Eggplant - 50-60 aso.

O le totoina o fualaau e faalagolago i le sauniuniga o mea o le fatu: - togafitiga ma mea e ola ai, totoina ma fatu poo fatu mama, ma isi. O le vaitau o le germination o fatu e:

  • tamato - 4-8 aso;
  • pepa suamalie - 12-14 aso;
  • eggplant -10-12 aso;
  • paʻu paepae - 4-6 aso.

Fatuga o kapisi.

E mafai ona maua se seleselega i se vaitau na atofaina, faʻapea foʻi le faʻalauteleina o le fua o fua. O le faia o lenei mea, o le lūlūina o fatu o loʻo faʻatinoina i ni vaega, faatasi ai ma se avanoa (faʻalagolago i le aganuu) i le 8-12-15 aso. Ina ia mafai ona maua se seleselega vave, matou te filifilia se ituaiga vave o le matua ma vave totoina i le vave e mafai ai, ia maua uma tulaga manaomia (vevela, faʻafeinu, toe faʻamalamalamaina, laʻei pito i luga). O loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaaogaina o fualaau toto mai le malulu, ae o le malulu tumau o le malu puipuia o le a fesoasoani e puipuia fatu ma maua ai se vave seleselega vave.

O le totoina o laau mo le tumau tumau e aafia ai le taimi o le lūlūina o fatu mo fatu. Afai matou te totoina laau i le eleele tatala, ona tatau lea ona e iloa le amataga o le vaitau e leai se timu o le tautotogo e pei ona saʻo. Mo le ogatotonu o Rusia (o le eria o Moscow, Ufa, Chelyabinsk), o le vaitaimi lenei mai le 10.06. Mo le vaega sili ona vaivai, e aofia ai Perm, Yekaterinburg, o le taimi e leai se kiona e amata ile 15.06. I le maualuga o Voronezh ma Saratov, o le tau mafanafana o le tau ua faatuina mai le 1.05 ma le itu i saute (Rostov, Krasnodar) - mai le 10.04.

O le mafanafana o le mafanafana o le ai ai se aafiaga faʻapitoa i le setete o le palapala, o le a amata ona mafanafana. E taua tele lenei tulaga pe a lūlū i totonu o falemaʻe ma ata vevela e aunoa ma le faʻamafanafana pea. I aso ua taua i luga, o le eleele mo laau toto e tatau ona mafanafana i le 10 ... + 14 ° С i le 10-15 cm layer. I le malulu, o le luluina e sili ona tuai. O tagata suʻesuʻe e aofia i le faʻaaogaina o mea tau faʻatoaga o fualaʻau fualaʻau e talitonu e sili atu ona talafeagai le totoina o laau e puupuu atu nai lo le toʻaga.

E tusa ai ma le laulau. 3 matou te fuafuaina le aso o le lūlūina o fatu o tamato muamua mo tipu e tusa ai ma le fua o teuteuga.

  1. O le aso o le totoina o laau toto i nofoaga tatala mo Moscow ma le itulagi o Iuni 15 lea.
  2. O le tausaga sili ona lelei o le fatuina o fatuga e 50 aso. E tusa ai ma tulaga sili ona lelei, o fualaau mo lenei vaitau e tatau ona 25-30 cm le maualuga, 5-7 e fai ai laulaau, o le lautele o le ogaumu e le itiiti ifo i le 6-8 mm ma le 1-2 mea e le itiiti ifo i le 6-8 mm ma le 1-2 inflorescences ma pusa. Afai o fualaau o loʻo i ai ni faʻamatalaga, ae o loo na o le 44 aso le matua, e mafai ona totō i fanua tatala ma faʻamaoniga ua taliaina i luga o le palapala. Afai e le vevela le palapala ma e malulu le tau, ona mafai lea ona faʻaitiitia le faʻafeinu ma faʻaititia le vevela i totonu o le kiona (taofi le totoina o fatu) pe totō i le eleele e ala i le faia o se fale le tumau (mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻaoga se fasi laulau lua).
  3. Mai le aso o Iuni 15, tatou te toesea le tausaga o le fatuga (50 aso) e ala i le faʻasolo. Matou te maua le aso i le aso 27 Aperila.
  4. toesea le vaitaimi o le germination seed (7 aso). Matou te maua le aso ia Aperila 20.
  5. Faʻesea le vaitaimi o fetuutuunaiga pe afai o loʻo tutupu aʻe laau toto i le faʻapipiʻi (1 + 4 = 5 aso). Matou te maua le aso i le aso 15 Aperila.

Fualaau o le pepa.

A maua e ala i le faʻatusatusaina, o aso o le lūlūina o fatu mo faʻatoʻaga e faʻatasi lelei ma faʻamatalaga i le Lisi 1 (o fuainumera o le lūlūina o fatu na maua i le tele o tausaga o le poto masani), ae sili atu ona sao.