Fale taumafanafana

Igoa ma ata o ituaiga eseese o Kalanchoe

Na maua i le fiaselau tausaga ua mavae, o le Kalanchoe togafitiga o laau e fai ma sui o ituaiga e lua - cirrus ma Dergemona. I le natura, e tusa ma le 200 ituaiga o Kalanchoe. O le toatele oi latou na latou ave o latou nofoaga talafeagai i totonu o fale o le itu i matu ma le vaeluagalemu. O ituaiga fou e fafaga, e totoina laau totino. O le a matou faʻaalia nisi ituaiga o Kalanchoe, ata ma igoa o nei fugalaau.

Kalanchoe Basics

Ina ia olaola le laau i lalo o tulaga e le talafeagai, e tatau ona faia ni tuutuuga e latalata i tulaga masani mo ia. O le mea moni e faapea o Kalanchoe o se laau totoa ma laumei mafiafia e fautua mai ai le faapalepale o le lamala. O se tagata nofomau i fanua tuʻufua, na te aoina mai le susu ma teuina ma le faaeteete. O le sua o lenei laau ua faʻaolaina ai tagata Aboriginal e maua i latou i le toafa e aunoa ma se vai.

Ina ia mafai e le laau ona fuga i le aganuu, e tatau ona fatuina ni tuutuuga:

  • o le eleele e mama, ma le tele o le oneone ma le meaʻai, maa;
  • suavai mama, toetoe lava a le lava;
  • saunia se vaitaimi malolo;
  • fetuunai le umi o itula ma le vevela;
  • masani ona kuka ma fafaga;
  • toso i le taimi.

E totogo le laau i le taumalulu mo le tele o masina, mulimuli ane e maua ai le malosi ma se taimi malolo i totonu. Ina ia ausia le tele o le faʻalauteleina o le vavalalata, e tatau ona matauina tuutuuga o le taofia. O i latou e malamalama i lenei laau ma mafai ona faatauanauina ia fuga i soo se aso taua e faasoa atu ma le agaalofa mea taua o tekinolosi taufaatoaga.

O le fuga o Kalanchoe o se vailaʻau togafitiga ma se mea teuteu. O ona laulaau ma le meaʻai e faʻaaoga i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. O lenei laau e fai ma sui o ituaiga e lua - cirrus ma Kalanchoe Dergemona. E ese le ituaiga o meaola i totonu o latou laʻau, e fai ai fanau i luga o laʻau paʻu, faʻapipiʻi laau ma aʻa ua saunia. O le paʻiina o le eleele, o le pepe e faigofie ona maua. I se isi auala, o nei laau e taʻua o Kalanchoe viviparous.

Kalanchoe Rosalina mo le tele o masina e faʻafeiloaia ai le tele o itula e faʻaleleia ai le fua tele. Mai i lea taimi i lea taimi, e tatau i le tagata alofa ona aveese mai le pulupulu ua paʻu, faia se avanoa mo ni gafa fou. O nei fugalaau e faʻapipiʻiina e fatu po o ni meaʻai. E tatau ona faia le taʻavale i le oneone oneone i totonu o se tamai fale.

Kalanchoe Kalandiva photo e manumalo i le olaola i tulaga e ese mai le natura. Ae o le malosi o le laau o le mea lea o mea uma-o le manumalo lea i totonu o mea pito i luga, o se vavega e susulu i luga o se faamalama i le ogatotonu o le taumalulu. O lenei ituaiga o laau ei ai ni pupuʻu pupuu, ma o se pulou fugalaau e toetoe lava a maualuga nai luga o ni nai laulaau. E le manaomia e se laau toto le tele o avanoa i luga o le windowsill.

Kalanikoe mini mixga o ni vaovao laiti e mafai ona fatuina se kapeta matagofie ma ni lanu eseese. O laau totoa e matagofie i luga o le faapaologa, windowsill. Aemaise lava le tulaga ese o le tuufaatasiga i totonu o le ipu e tasi o ni lanu lanu eseese.

Kalanchoe Blossfeld o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga, lanu eseese. O fua o lenei laau e lamolemole, e oo i le 40 cm le maualuga. O laulaau e ufiufi. O lenei ituaiga o Kalanchoe e fuga mo le ono masina i masina o le taumafanafana. O le taimi e totoe o Novema ia Fepuari.

Kalanchoe Laciniata e ese mai ona aiga i ni paʻu malolosi. Latou te fai ma sui o laʻau tino e pei o le tia. O ia lava e agamalu, ma faafaileleina i le vai faamalolo. I lalo o le mamafa o le sua, o le lau lau laititi e faasolosolo malie lava i lalo ma e mafai ona manatu le matagofie o le laau, e faʻaaogaina i fusuaga puipui. Fugalaau o lenei ituaiga o meaola, e pala, ae foliga malie i le tuufaatasiga. I se isi auala, o lenei fugalaau ua taua o le oona o Kalanchoe.

O Kalanchoe o le isi igoa o le Leciniata. E le mafai e tagata uma ona ausia le fuga o lenei laau. Ae ona o lona faapalepale, mo le mafai ona ola i tafatafa o le malulu o pamu i totonu, ua faʻaaogaina o ia i luga o le faamalama i sasae. O le fugalaau e le lelei, ae o le inu tele e mafai ona pala. I le faʻaopoopoga i auala masani, e faʻaleleia e aʻa o le ea. I le vavaeeseina o le aʻa, e mafai ona vave aʻafia.

Kalanchoe Rosaflowers o se aganuu fou fou, e le tele ni faʻamatalaga, ae o le foliga mai o le fugalaau e mafai ona e faʻamaʻalo ai mai se tuufaatasiga matagofie o lauulu matagofie ma le matagofie o le laʻau ua tatala. E le maualuga le laau, ae o se tagata e nofo i greenhouses e faʻalautele ai lenei ituaiga. O le toe gaosia e faʻatinoina e ala i tipi.

Kalanchoe Behara o se vao vao lanu paʻepaʻe e le masani ai. E mafai ona latou mumu pe lanumeamata ma se matāua. O lenei laau e fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana, ma lafoina ai se pusa lapisi o le lanu samasama samasama. Talu ai o laulaau i luga o le ogalaau e pauu ese, mo mea teuteu, mai lea taimi i lea taimi, o le pito i luga e tatau ona tipi ma mauaa.

Na lagona e Kalanchoe le maualuga e oo i le 40 cm le maualuga ma le latalata vavalalata o laʻau. O lenei fugalaau susulu ia Iulai, o fugalaau e paʻepaʻe po o sina piniki. E i ai ni lanu enaena i luga o le pito i luga o lau laau.

E faʻafefea ona tausia Kalanchoe mo le tele o lau o lauʻeleʻele

A maeʻa ona iloiloina le aoina o fugalaau, e mafai ona tatou faʻamaonia e le o Kalanchoe uma e manaʻomia le tausiga tutusa. Faʻalagolago i le fugalaau, e iai taimi eseese o le vaomatua, o lona uiga e tatau ona suʻesuʻe le ituaiga o fugalaau e maua ina ia ausia ai le sili atu o le lalelei.

Na mou atu Kalanchoe ma amata ona lafoaʻi laulaau. E talafeagai le fafagaina o le laau ma fugalaau fugalaau. E leai sana meaai.

O tulafono lautele mo Kalanchoe uma e:

  • faia se aso puupuu i le malamalama susulu i le vaitaimi o le malolo;
  • filifiliina o se nofoaga malamalama e ola ai;
  • ao lei amataina, fafaga faʻamaʻi fuālaʻau;
  • Faʻaaoga fomaʻi mo cacti i masina taʻitasi.

Ae ua manino lava o le fugalaau e muamua atu i se vaitaimi o le nofo tumau. Ma i le amataga o lenei vaitau, ua fausia ai le laau, faʻaleleia, fafagaina. O le mea autu o le latou tetee atu i le manaʻomia o le ao. O le mea lea, o le mauaina o Kalanchoe, e manaʻomia lou suʻeina o ona ituaiga ma ituaiga, saili faʻamatalaga e uiga i le tausiga. Ona faatoa mafai lea ona maua se laau totō.

O le taina o laau e le faigata. Afai o le faʻaleleia o loʻo faʻatinoina e fatu, ona lilo lea o le pesini ma fatu i se ata tifaga, ae fafaga i aso uma. O le a aliali mai ni ata i totonu o le masina.

Lea leaves brighten, foliga faʻaleagaina o le laau. E faʻaaogaina le vai malosi mo le faʻavaivai. E tatau ona puipuia pe faʻaaoga le kiona ma le timu. O le malosi o le masima e afaina ai le laau

O se tasi o mafuaʻaga mo le leai o se fugalaau e mafai ona avea ma iniseti na faʻapupulaina ai le laau. O se meaola leaga mo le gasegase o le iniseti o iniseti. E le o vaaia seiloga ua avea ma se kolone tele. O le taofiofi o pest e faʻatino e faʻaaoga ai iniseti. O le faʻaaogaina o laulaau mo togafitiga faafomaʻi e le mafai ona faʻatinoina seia oʻo ina faʻasaʻoloto le sua mai le mea oona.

O le tele o le suāsusu, faʻatasi ai ma le malulu poʻo le mafanafana, susu o le eleele, mamanu ma faʻamaʻi faʻaleagaina e mafai ona tupu. O togafitiga e faia faʻatasi ma le faʻaaogaina o fomaʻi. E sili le lelei o le totoina o le laau i se mea fou.