Isi

Faʻatau e pei o se faʻamalo mo pateta

Na ou faalogo i le tele o le faaaogaina o le lanu meamata mo le totoina o togalaau aina. Ou te fia taumafai e totoina le suka i luga o le pateta i lenei vaitau. Taʻu mai ia te aʻu pe faʻapefea ona faʻaaoga le rai i totonu o le togalaau e faʻamaʻi ai le pateta?

O le taimi lava e le o tausia ai le faatoʻaga ina ia lelei lo latou fanua, ma o le pateta o le pateni e le itiiti lava: latou te saunia fugalaau faʻasalalau ma o latou lava lima, faʻatau sauniuniga faʻapitoa mo le faʻaleleia o le eleele ... Ae ui i lea, o loʻo i ai se isi auala sili e faʻatamaoaigaina ai le togalaau, selesele aʻa laau.

O meatotino o le rai e pei o le itu

Rye o se mea lelei tele i le togalaau, e le gata mo pateta. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o se taunuuga o le lūlūina o sea ituaiga:

  1. Faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele. O le aʻa o le rye ua matua atinaʻeina, e vaʻaia ai le eleele, faʻateleina lona susu ma le malosi o le ea.
  2. Faʻatoʻa faʻaaogaina o le potassium, fualaʻau ma le vailaʻau. O le lanumeamata lanumeamata lanumeamata lanumoana e agamalū ma vave faʻafefete, faʻapipiʻiina le togalaau i mea faʻalaʻau, mea faʻalelei ma elemene.
  3. O faʻafitauli i le tulaʻi mai ma le faʻalauteleina o vao. O laau vao, e pei o vao vaovao ma vao vao, e le ola lelei i le eria ua totoina i le sua.
  4. E le faʻatagaina meaʻai. O Rye e sili ona aoga i le taua faasaga i nematodes.

O se vaega iloga o lenei itu o le i le faagasologa o le toe faʻatulagaga e toe foʻi mai ai i le eleele mea uma na faʻaaogaina mo lona atinaʻe, ae i se tulaga e faigofie ona maua. E le gata i lea, o le rai e matua le lelei lava i le eleele - e tupu tele lava i luga o oneone ma eleele eleele, ma luga o le chernozem.

Faʻatasi ai ma ona lelei uma, o loʻo i ai foi ni mea le lelei i le rai ma e tatau ona amanaia:

  • totoga i le taimi o le tuputupu ae matua matutu le eleele;
  • afai e te faimalaga le taimi o le seleselega ma aumai le sisi i le taliga, o le a fufula le lau ma o le a faigata ona tipi ma olo.

O afea e mafai ai ona lulu le rye?

O le keke o le taumalulu e masani lava ona faʻaaogaina i autafa, ma e tatau ona lūlūina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. I le taimi lava e uma ai ona selesele pateta, e tatau ona vaʻaia le nofoaga na tuʻuina, ae le loloto. O le loloto o le luluina o le rai e tusa ma le 5 cm.
O le taimi faʻatulagaina mo le luluina o le itu i le tolu tausaga o Aokuso i le tolu sefulu tausaga o Setema.
Tui fatu i le auala lenei:

  • moega faʻatasi ma laina vaʻa 15cm lautele;
  • i le aofaʻi (fuaina o le fatuina - 1.5 kg i le selau sikuea mita).

O le keke o le taumalulu o se tasi lea o pito sili ona malulu ma malulu ma le magola. Ae ui i lea, i le tulaga pe a le manuia le lūlū o le fuā, e mafai ona e totoina le sua o le puna toto i le amataga o le tautotogo.

O le a le taimi ma pe faapefea ona aveese le itu?

E faʻaaogaina e le Faatoaga auala e lua e selesele ma totoina ai le kulimi mo le faʻamalaina:

  1. A o le i ai le kiona. E mafai ona moa le laulaʻau lanumeamata e totoina i le autumn i le 10-14 aso ao le i amata le malulu ma totō ile eleele (e le o loloto).
  2. A o lei totoina pateta. O laau totogo ua tupu vave vave. Pe a oʻo atu i le 30 cm, faatasi ai ma le fesoasoani a se suʻaua poʻo isi meafaigaluega, tipi le lau i lalo o le aʻa ma olo. Ona tapuni lea o le eleele i luga o le kesi o se suo. E masani lava, o lenei faiga e faʻatino i le 2-3 vaiaso aʻo leʻi totoina pateta.

A faʻaaogaina le rye e pei o se faʻalalaʻau, e tatau ona e mafaufau e le o se mea e tupu ai le lanu meamata pe a lava le lava o le susu. O le mea lea, afai e leai se timu, o le a manaʻomia ona e faʻasaina le saite.