Fugalaau

Matou te faamasani i mea e faʻamalolo ai le tino

Faatasi ai ma totonu o laau toto, o meaola vailaau e taatele, e le gata ina matagofie, ae e iai foi togafitiga faafomai. O mea faʻamalolo o le alocasia ua leva ona faʻaaoga i togafitiga faʻa-Saina. Faaaoga tele fualaau faasaina i nofoaga e tupu ai laau i le natura. Ae ui i lea, o mea oona o le mercuric chloride ma cyanide o loʻo aofia i totonu o le sua o le laau e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le sao o le faʻaaogaina o le metotia. E uiga i le faʻamalosi o le fale, na o le tele-rhizome ua faʻamatalaina fale faʻamalolo.

Alocasia fomaʻi faʻapitoa

E tatau ona maitauina e le o malamalama lelei meatotino o le alocasia, e le faʻaaogaina i vailaau masani. O isi igoa mo le alocasia o le shamrock, arma, ma le weatherman. O le faʻaaogaina o sauniuniga mai se laau e aunoa ma se malamalama talafeagai e lamatia ai le ola. O le mea lea, o faʻamatalaga e uiga i aoga o le laau ua tuʻuina atu e le mo le taʻiala e faʻaaoga, ae o se faʻamaoniga o le silisiliese ma le mafai o le natura.

O vailaau faʻaleagaina o le laau e mafai ona faʻaaogaina i le fua saʻo, i lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi poto masani ma i le maea ai o feutagaiga ma le fomaʻi. O sui mai fafo e faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiina o le paʻu. Ole fomaʻi filifilia le fualaau ole alocasia mo togafitiga taʻitasi.

O le faʻaaogaina o le malamalama o fomaʻi Saina, o ē sili atu ona faʻamaonia atoatoa le faʻaaogaina o fualaau oona mai le alocasia, o le a tatou faalagolago i mea na latou maua:

  1. Mai laulaau, o sauniuniga e faia e faʻamalolo ai le toothache, togafitia ai le tuberculosis ma le niumonia.
  2. Laʻau tele-alocasia e faʻaaogaina e togafitia ai polyarthritis, osteochondrosis, gout, hemorrhoids.
  3. Totoina o suauu taua e faʻaaogaina e avea ma antimicrobials. E faʻaaogaina mo staphylococcal, streptococcal, faʻamaʻi pipisi, i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi.
  4. Faatasi ai ma le fesoasoani a infusions o le alocasia, ua aveeseina le vevela mai le gaʻo o iniseti mumu toto. O fualaau faasaina o se vaifofo i le gasegase gata.
  5. Faatasi ai ma le fesoasoani o faatosinaga mai fafo, o sulu o loʻo i lalo o le paʻu o le paʻu ma le faʻamalolo, gout, faʻapipiʻiina o le paʻu, faʻaogaina le vavao.
  6. Alocasia faamalolo le siosiomaga i totonu o se fale e ala i le i ai iina. Fai mai o le tele o laʻau faʻamaʻi ma viole e mafai ona suia ai uiga o se tagata ita o loʻo nofo i lenei atemosifia.

O nei meatotino e iloa ma faʻaaogaina e le tagata nofomau i na nofoaga o loʻo nofo ai le fale o le vao. O na alocasia ua aʻafia i totonu o fale, na o le faʻaaogaina o laʻau e faʻaaogaina mo togafitiga. O le laau e taua tele ona o le mafai ona leiloa le fa lona fa pe a aliali mai se talavou. Mo togafitiga faafomaʻi, ia faʻaaogaina na o lenei, laititi samasama pepa ma se lima umi, lea e faʻaaoga mo le sauniuni o le potions. O se tasi o laʻau laʻau o le tele o le alo o le tagata e lava lea e fai ai le 0.5 lita o le faʻamalosi faʻasolosolo.

O meatotino na suʻesuʻeina i aso nei e maua ai se uiga lelei i le laau:

  • meaola e olaola e aofia ai i le gaosia o tino;
  • se immunomodulator e faateleina ai le tetee atu i le kanesa;
  • anti-inflammatory drug mo le toe faʻafouina faʻapitoa;
  • afaina o aʻafiaga.

O le tapulaa e le faatuaoia o le alocasia mo togafitiga o le matua lea o le 15 tausaga.

Fomu o fua mo le faʻaaogaina o le alocasia

Ina ia maua mai le meaʻai, o le laʻau maualalo o le laau e faʻaogaina, lea e amata ona oti. Ua vavae ese ma le petiole i le mea e sili ona taua.

Sauniuniga o fualaau faasaina e manaomia ai le tausiga faapitoa. E oo lava i se fualaau ole microscopic o le suamalie o loʻo paʻu i luga o le mucous membranes o le a aumaia ai le malaia matautia. Paʻu e mafai ona mafai. O le mea lea, e tatau ona e galue i laʻei ma tioata puipui.

O le inu malosi o le ava malosi e faia pe a uma ona fuga le lau ma le petiole i totonu o le paʻu vela. I le taimi muamua, o le pepa ua tipiina i se naifi palasitika ma i totonu o se pusa palasitika. O le a le tele o le kulupu o le a lafoaʻiina, e tutusa le tele o vodka e ave. O le faʻamalologa e matua mo le 3 vaiaso i le po. O lenei vaega o le ava malosi e faʻaaogaina mo lapisi i fafo ma tiga faʻatasi ma paʻu o paʻu. Mo le faʻaaogaina i totonu, o le vasega e filifilia taitoatasi, ma o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le vaavaaiga a se fomai.

E faia foi se suauʻu, lea e aofia ai falalaʻau, gaosia mo le tincture ma se mea gaʻo i le fua faatatau o le 2 vaega o le kulimi ma le 3 vaega o le gaʻo, gaʻo o le suauu ma mea e tutusa. Teuina le suauu i totonu o le pusaaisa. Alocasia i le tinoso o le ava malosi e tusa ai ma le gaʻo gaʻo 1: 4 e mafai foi ona galue mo le faʻaaogaina o le eleele.

Alocasia o le suāuʻu e faia e faʻaaogaina ai le vevela vevela mai le laʻau i le olive poʻo isi suauu. I lenei tulaga, 100 g suauu e ave i luga o le tasi laupepa, o le faagasologa e faia i se nofoaga pogisa mo le 3 vaiaso, ona tosoina lea o mea fibrous totoe, ma faʻaaogaina le suauu mo le 3 masina. Faaaoga i fafo.

O le faʻaaogaina o fagu i totonu o le vai e faʻaaogā mo le taele, ae tatau ona tuʻuina le masini mo le 24 itula, pe a maeʻa le aso o loʻo tumau pea ona faʻamalolo. O sauniuniga uma e faia i se auala malulu ma mafanafana. O le suamalie poʻo le faʻaaogāina o le vai inu e faʻaumatia ai le mea faigata.

O le mea e tupu ai sauniuniga e faʻaaoga:

  • ma faʻamaʻi o ponaivi ma sooga;
  • i faafitauli i le paʻu, soo se dermatitis;
  • faʻatasi ma veins varicose ma faʻasolosolo;
  • tiga ma le mama;
  • tuberculosis;
  • manava o le manava.

E ui lava o nei tupe e faʻaaogaina i vailaau masani. O loʻo faʻatino le suʻesuʻega o le laau, o lona faʻamalositino e faʻamaonia, ae o le alocasia e le o aofia i totonu o le falemaʻi faʻapitoa o vailaau faʻapitoa.

Faʻaleagaina faʻamalolo o meatotino o le alocasia

I Rusia, o suesuega sa faia ma o loʻo faia e suʻesuʻe togafitiga i fafo atu mo le faʻaogaina o le alocasia poʻo le suauu na saunia i luga o lona faavae. O taunuuga e lelei. O le Buryat herbalist Badmaev foi e faamaonia ai le lelei o togafitiga faafomaʻi o le tincture.

I le 2012, sa suʻesuʻeina ai e Saina le vailaau faʻasaina o le alocasia mo le kacatocellular carcinoma, lea na iu lava ina faʻamautuina ai o le alocasia tele e fasi ai le kanesa i totonu o le ate. O vailaau faʻapitoa ua faʻamaonia lenei fualaau faasaina e aoga faapitoa mo le togafitia o le kanesa o le ate.

O le vailaʻau e faʻatinoina i lalo o le vaavaaiga manino a fomaʻi. Mafai ona fai atu, togafitiga e amata i le tasi mataua o le tincture ua faʻafefeteina i totonu o se sipuni sipuni o le vai, ma faʻateleina aso uma i le tasi le mataua, ona faʻaititia ai lea i le faasologa tutusa. O le lua masina o le vasega e mafai ona toe faia pe a maeʻa se malologa umi. O le polokalame na atiaʻe ma faʻaaoga e le healer L. Kim.

Alocasia fualaau mo le kanesa e faʻaaoga i lalo o le vaavaaiga manino a fomaʻi ma le tele o tui e le taliaina. O le faʻaaogaina o se faʻaoga, e tatau ai ona amanaia lona aʻafiaga i luga o totoga uma.

Le faʻaaogaina o fualaau mai le alocasia mo le maʻi paʻu

O le alocasia aloaʻia na suʻesuʻeina i le 2011 i le aai o Krishna, ma o lona aafiaga lelei i luga o le vaega o meaʻai na faʻamautuina iina na faʻamaonia iina. Ua maeʻa le talatala, o le tuufaatasiga na faʻaalia meatotino antiprozi, o lona uiga, o le faʻaleagaina o pathogens. O le faʻaaogaina o vae e faʻaitiitia ai le tiga i totonu o le manava i maʻi pipisi. Ae o suʻesuʻega e leʻi tusia. O le faʻaaogaina o le alocasia mo togafitiga o gasegase gaʻo ma suʻesuʻega faafomaʻi e lei faʻamaonia. Tagata faʻamalolo e faʻaaoga le tincture i togafitiga. Mo i latou o loʻo i ai se ulutala i le faamagaloga, e fautua mai tagata faʻamalolo i le tautotogo ma le tautoulu e taitaia se togafitiga ma le alokasia mo maʻi o le manava. Ae ui i lea, ua fautuaina e le fomai ia feutagai ma lau fomaʻi aʻo lei aveina le taotoga. Ae afai ei ai se maʻi fatu faʻalavelave, ona tatau lea ona lafoaia le alocasia.

O le ave o le fualaau na faatonuina e le fomai o le a le gata ina fesoasoani e le faʻaleagaina ai le maʻi, ae o le alocasia ma le kanesa o le a puipuia. Ina ia maua le kulupu, faʻafefiloi se tasi o sipuni o le eleele alocasia masini ma se ipu malamalama o le meli ma se fagu vodka. Lulu seia oo ina solo le meli, ma tuu i se nofoaga pogisa mo le 10 aso. Lulu lelei ae leʻi faʻaaogaina. Inu 3 taimi i le aso i totonu o le sipuni siva i le afa itula ao le i taumafa. A maeʻa le 2 vaiaso, toe fai mea uma ile tutusa. O le sauniuniga o se vaega mo le tasi vasega ua faamatalaina.

O vailaʻau faʻapitoa e le o se panacea. E na o le faʻapitoa faʻatasi ai ma tagata tomai faapitoa o loʻo i ai fualaau oona malosi i lo latou lafoaʻi, e mafai e le herbalists ona tuʻuina atu se faʻaletonu itiiti i le tino o se falemaʻi lanu meamata. Ae latou te le iloa e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi, e aunoa ma se auala e mafai ona maua ai le soifua maloloina ae le o se mea leaga. O le mea lea, o le faʻasoaga faʻatasi o le a sao ma lelei.