O le togalaau

E faʻafefea ona taulimaina paʻu palapala i luga o vine

Afai e leʻi masani ona faamanatuina i le taimi muamua faʻamaʻi faʻamaʻi o vine, o lenei ua sili atu ona taua lenei faafitauli. O se tasi o mea sili ona taatele o le faamaʻi o le vine o le oidium, lea e aafia ai le faateleina o le numera o laau i itu uma o le atunuu, ma mafua ai le tele o faafitauli i vine vine.

O le a le oidium?

Oidium o le faʻamaʻi masani faʻaleagaina, lea ei ai isi igoa - o se selu poʻo le paʻu palapala. O lona fomaʻi e ola faapitoa lava i luga o mea ola ma lanu meamata. O le paʻu palapala e le faia ai vine vine e le talafeagai mo le taumafa ma mo le faia o le uaina mai ia i latou.

O faʻafitauli sili ona tele o le oidium e tupu pe a mavae le malulu o le tau malulu (e le tatau ona pau i lalo le mahana -30 ° C). O faʻamaʻi faʻamaʻi e tumau pea i lalo o le fua o mata, ma a oʻo i le maualuga o le vevela i le + 18 ° C ... + 25 ° C, e amata ona latou ola. Faʻaleleia le atinaʻeina o le galo ma le faʻateleina o le faʻamafanafanaina. Ae o timuga e mafai ona vave faʻaitiitia, ma i nisi tulaga, taofi le salalau.

Ina ia faʻaitiitia avanoa o faʻamaʻi i vine, e tatau ai ona filifili ituaiga e maualuga le tetee atu i le faʻamaʻi, aveese le tele o tipu, tipi ese vaega mamaʻi o laau ma susunuina. Aua le faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tele o le gaʻo.

Faailoga o le maʻi

Faailoga o le oumini, faʻaalia i taimi eseese o le tausaga, e eseese.

I le tautotogo, o uiga nei e aliali mai:

  • Yellowing of shoots and leaves covered with a dirty paʻu palapala, e tutusa ma le falaoamata.
  • O pito i luga o laʻau mago ma punou.
  • I lalo o se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o lanu enaena e amata ona aliali mai ai lanu enaena. Afai e te taumafai e fufulu ese le papa, ona aliali mai lea o le manogi o iʻa pala.
  • Faʻataunuʻu tele, o le tuputupu ae o laʻau e faʻalavelaveina, ma o le a amata ona mate o latou tino.

I le tau mafanafana, o nei faailoga e ese si ese:

  • Fugalaau ma fuifui vine e mago, ma lauusiusi laʻau e fai ma mea eleelea.
  • A o latou tuputupu aʻe, o vine laiti e ufitia i le pogisa, ma mulimuli ane ua aliali mai se upega mama i luga ma ua tofotofoina.
  • O fua e amata ona pala ma pala. O le atiaʻeina o le faʻamaʻi i luga ia i latou e mafai ona faʻaauau seia oʻo i le seleselega

Faʻamaʻi ma le Pulea faʻamaʻi

Afai e maua mai i luga o vine fualaʻau manogi - pe faʻafefea ona taulimaina e avea ma mea e sili ona faanatinati. E tele auala e faʻaumatia ai lenei maʻi faʻaleaga.

Le faʻaaogaina o le sulfur ma le sulfur

O le faʻasalalauina, o le sulfur e matuā lelei lava le gaogao i le malie, lea e liua i le hydrogen sulfide, lea e fasiotia ai. Sulfur e sili ona togafitia i le taeao po o le afiafi, ona o le tele o vevela, e mafai ona tupu afi i luga o laʻau ma fua. Faʻaauau ona toe faia i aso uma 10-20 aso. Mo le puipuia, e tatau ona faʻaumatia le 25-40 kalama o le sulfur i le 10 lita o le vai, ma mo le togafitiga 80-100 kalama.

A o lei totoina vine, e tatau i se tasi ona manatu o le togafiti o le sulfur e na o le ea vevela e sili atu nai lo le 20 ° C, i le maualalo o le taumafanafana e le aoga. Afai e pa'ū le vevela i lalo, ona tatau lea ona togafitia i le sulfur colloidal poʻo se tasi o sauniuniga sulfur.

Faʻafesoʻotaʻi ma faʻaaogaina vailaʻau

Aua le faʻaaogaina vailaʻau i le taimi e matua ai. O le mea lea, o le vaifofo o le paluga masani e faʻaaogaina e faʻatuai ai le atinaʻe o le faʻamaʻi. Mo togafitiga, o sauniuniga faʻapitoa e faʻatagaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le matua e sili ona talafeagai.

Auala faʻapitoa e aʻafia ai le oidium

O le mea sili ona faigofie i auala uma o le saunia lea ole microflora saprophytic mai le humus i le tautotogo. E faia i le auala lenei: o le tolu o le keke lita-lita ua ufiufi i le humus ma sasaa i le vai e vevela i le 25 ° C, ona ufiufi ai lea i le paʻu ma faatalitali mo le 6 aso i le vevela, faʻaosoosoina e le aunoa.

Faʻasolo le mea e tupu ai le vailaau i totonu o le sipisi ma sasaa atu i totonu o se pulumu. I le taimi o le faʻasolosolo, e sosolo i luga o fualaau vine mama fou. O le gaioiga e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le microflora i lalo o le fua o fatugaʻo ma lona faʻafesoʻotaʻi ma spounga spores, o mea ia e sili ona lelei mo ia. Faʻasagaga e faia i luga o le ao po o le afiafi.

E tatau ona toe faʻaleleia pe a maeʻa aso e fitu, ma le isi - aʻo le i fuga. Faatasi ai ma le malosi o le atinaʻeina o siama, i le faaiuga o le fugalaau, e tatau ona faʻagasolo le togalaau i le tele o taimi ma se vaeluaga o le vaiaso.

Auala masani o le puipuiga

  1. I le gasologa o le aso, faʻaauau pea le afa o pakete o le pefu i le fitu lita o vai. Aʻo le i gaosia, e tatau ona faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 1 ma faʻaopopo le 10 kalama o le fasimoli lanumeamata. Faatasi ai ma le leai o se taimi, e mafai ona kuka le kusi mo le 20 minute.
  2. Liligi le vaomago i se fuataga 1: 3 i vaomago po o togafiti fou. Faʻamalosia mo aso e tolu. Fufulu ma le tolu vaega o vai ma togafiti i le afiafi mo soʻo se taimi.