Laʻau

O le laufanua o le ogalaau o le arrowroot ma le auala e tausi ai

E ui lava i le mafuaʻaga autu o le uʻamea, e oʻo lava i se tagata faʻaola e mafai ona tupu i le fale. E ala i le faia o laasaga faigofie e tausi ai le laau, e mafai ona e ausia le tuputupu ae lelei ma le umi o le fugalaau. O aʻa, e ufiufi i fatu, e iai le tele o le malo, ma e 'aina i latou. Seʻio tatou tilotilo totoa i lenei aganuu ma ona ituaiga.

Faʻamatalaga ma uiga o le uʻamea

Lanu lanu

O le lauʻeleʻele o Marant o vaomatua vaʻaia o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, lea e taatele. E faʻatatau i le ituaiga, o latou foliga vaaia e mafai ona ese mai le tasi i le isi. I le lautele o se mea laʻitiiti, e oʻo atu i le 30 cm le maualuga, lau laau teuteu ma aʻa malolosi. E tosina atu ai le totoa i le lanu ese o laupepa lautele - o le pito o loʻo teuteuina i lanu po o lanu mananaia. O le pito i tua o le laupepa e mai i le lanu lanumeamata i le pogisa ma le mumu.

O luma ma tua o le laupepa e masani ona ese lanu.

Fuga i le tautotogo ma le taumafanafana ma fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻeaoina i faʻalavelave faʻapitoa.

E pei lava o aganuu uma mai vailaʻau, o le uʻamea e sili atu i le malamalama ae faʻafefe le malamalama ma le maualuga pe maualuga. I lo tatou tau, ma le faʻaeteete lelei, e ola lelei i le fale.

O ituaiga sili ona lauiloa o uʻamea

Arrowroot e sau mai le aiga Arrowroot. I le aofaiga atoa e tusa ma le 25 ituaiga, ae o le tele lava o le tele o ona sui ua matutua:

Tricolor

Maranta Tricolor

E taua foi o le "tricolor", talu ai e 3 lanu i laulaau. E faapena foʻi ia tu i fafo e ala i le eseesega o vevela tutotonu ma le pito i luga o le laue foliga mai o se laʻau o iʻa. I le isi itu, o le luga o le fusi po o le piniki.

Lua-leo

Maranta Lua-Tone

E le o se fale taatele. O lenei ituaiga meaola e le aʻafia ai aʻa ma ei ai ni petioles pupuu. O le pito i fafo o le oval leaf is striped, o le pito i lalo e piniki ma ufiufi i se fulufulu vaivai.

Faʻamama

Arrowroot White-face

O se laau toto e oo atu i le 30 cm le maualuga lea ua paʻu i le fatu. O vevela vevesi e manino lava ona iloa i luga o le laupepafaafetai i le igoa na taua o le White-face. O le isi itu o loʻo i ai se lanu mumu.

Reed

Maranta Reed

E matua ese lava le eseese mai isi sui o lenei aiga i lona telē - o le maualuga e oʻo atu i le 130 cm. I luga o laupepa mamafa o ni pepa lapopoa lautele, faasino i le pito. O le itu pito i luma o le taʻavale ma o loʻo i ai le lagomalie.

Kerhoven

Maranta Kerhoeven

O le maualuga o le toto e le silia le 25 cm. E i ai ni petioles pupuu ma ni laʻau laiti.lea e ufiufi i le pogisa ma lanu moli. O le pito i tua o loo valiina i se lanu mumu, ma le lanu moana.

Auala e tausi ai le laau

Tulaga sili ona lelei ma tausiga

O le tausia o se aganuu ua tuʻuina atu e faigofie tele. O lenei laau e manaomia le malamalama ma le lafoaia, e oo lava i le taumalulu. E le manaʻomia e ia le filemu, o le mea lea, i le taumalulu, e manaʻomia ona faʻamalamalama atili. Aua le faatagaina le uʻamea ia i totonu o le la susulu.

Maranta o loʻo manaʻomia le faʻamalamalamaina

O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona sili atu ma le 24 tikeri, ma i le taumalulu o le a ola ai i lalo ifo o le 15 - 16 tikeri. E tatau ona sili atu i le 60% le faʻafefe, pe a ma le 90%. E manaʻomia le 2 - 3 taimi i le aso e faʻamafu ai i vai malulu. Mafia o le a sili atu le lagona i tafatafa ane o se pusa tioata poʻo le faʻamaualalo. E faia le taʻiga i le 3 i le 4 aso, e le masani ona oʻo i le taumalulu. E le tatau i le vai ona paʻu i totonu o le ulo. Aʻo leʻi faʻamalosia, e manaʻomia ona nofo i lalo ma fautuaina e faaopoopo i ai ni nai mataua o le sua o le tipolo.

I le taumalulu, o le teuteuina o laulaau e tatau ona faia ina ia sili atu le matagofie o le laau.

Soʻo ma luga o laʻei

E manaʻomia le manava o le palapala, manava. Ina ia faia lenei mea, faʻaopopo le oneone poʻo le peʻa i ai, faʻapea foi ma le humus ma fasi malala e puipui ai le pala o palapala. Ua sasaaina le alavai i le pito i lalo o le ulo.

E fiafia Maranta i luga o laʻei, ae e matua tele naua le soona fai i latou

Fertilizing mo lenei fugalaau e talafeagai 2 taimi i le tausaga - i le tautotogo ma le autumn. O mea faʻafefiloi o minerale mo totonu o le fale ma laau teuteu e talafeagai mo lenei mea.

Toe gaosia ma le gafa

E mafai ona e gaosia lau uʻamea i ni auala se 3:

Fatu

Ina ia maua ai ni laau tivae, i le amataga o le tautotogo, saunia se atigipusa ma le eleele ma faia se faigamalo i le va o le 15 - 19 tikeri. E tufatufaina fatu i luga o le eleele i nai pu laiti ma faʻafefe faʻafefeteina ile eleele. A maeʻa pe a ma le 10 i le 15 aso, ona aliali mai ai lea. Pe a oʻo mai lau lau 2, e mafai ona totoina le laau i totonu o se ipu. I le fale, e seasea faʻaaogaina lenei auala.

Vaevaega o le matua matua

Toe gaosia o le uʻamea i le vaevaeina o le vao

Ina ia vaeluaina le togavao, ua lava lea e faasaoloto ai le laau mai le eleele ma tipi ai aʻa. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai ni nai fatu i luga o laau taʻitasi. O le nofoaga e faʻasaga ai e togafitia i le malala ma ua totoina le uʻamea i le palapala susu.

Faʻasogaina o ni afifi

Mai laau matutua e vavae mai ia Me ia Setema 'au e tusa ma le 10 cm ma le 3 laupepa. E tuʻu i totonu o le vai, ma a maeʻa pe a ma le 5 vaiaso o le a aliaʻe se aʻa. A maeʻa lena mea, ua totoina i le eleele ua saunia.

Ua lava le gaʻoina o se tagata matua i le 2 tausaga, i totonu o le ulo e sili atu nai lo le muamua. O le tautotogo e talafeagai mo lenei - Mati poʻo Aperila.

O le a le mea e aumai ai le fugalaau Maranta i le fale

O le tolu igoa o lenei laau o le taloina o le vao.

O le fugalaau na maua mai ona o le mea moni e faapea, i lalo o tulaga lelei, e laulauina laulaau, ae o le taimi lava e leai ai le malamalama po o le susu o le laau, o ona lau e gaugau ma faalauteleina.

Maranta fesoasoani e faʻamalosia le tagata o loʻo nofo i totonu o le potu o loʻo tupu ai

O le mea lea, sa i ai se faailoga e o le fugalaau e maua ai le manuia i le fale, fesoasoani e faasaolotoina mai lagona le lelei ma puipuia mai feteenaiga. O le tuʻuina o se fugalaau i totonu o le potu o se tamaititi e le o galue malosi ma le fiafia, e mafai ona e faʻafilemuina o ia i lalo. E le vave fuga tele le Maranta, ma afai e fuga mai, o le a vave ona maua e le ana le tele o tupe. O le mea lea, e tele naua talitonuga taufaasese e uiga i lenei laau toto. Ae latou te talanoa uma e uiga i le lelei ma le lelei o loʻo ia tauaveina.

Faaiuga

Maranta e le o se sui pito sili ona fiafia i le vaomatua ma lelei mo le ola i le fale. Ua leva ona ia mauaina le lauiloa ona o lona foliga vaaia lelei.